URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când s-a anunțat că viitoarea sală de sport va avea numai 5.500 de locuri, mulți orădeni s-au supărat că iar ne-a luat Clujul fața, cu sala lor de 10 mii de locuri. La fel a fost și cu stadionul: de ce o echipă atât de prestigioasă ca FC Bihor să-și etaleze talentul în fața a doar 16 mii de spectatori?
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urma validării alegerilor parlamentare, mandatul Guvernului în funcție încetează și este nevoie de învestirea unui nou Guvern. Președintele României desemnează un candidat la funcția de prim-ministru în urma consultărilor cu partidele politice reprezentate în Parlament. Nu este obligatoriu ca acest candidat să provină de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, desemnarea lui fiind atribuția exclusivă a Președintelui.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Martie 2015, 08:28

Atleta orădeană Maria Antonia Teuşdea a devenit campioană naţională la întrecerile de juniori III de la Bacău

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tânăra sportivă orădeancă Maria Antonia Teuşdea a avut o evoluţie foarte bună la întrecerile Campionatelor Naţionale de atletism pentru juniori III, competiţie desfăşurată la Bacău, în perioada 7-9 martie. Sportiva antrenată de profesorul Virgil Preda a reuşit să se claseze pe primul loc şi să cucerească medalia de aur în proba de săritură în înălţime.

Atleta orădeană, legitimată la CSS LPS Bihorul, se află la primul său titlu naţional. În vârstă de 15 ani, ea se află în primul an la categoria de vârstă junioare III. Teuşdea s-a situat pe primul loc cu rezultatul de 1,50 metri, la egalitate cu ocupantele locurilor II şi III, Diana Ion (CSŞ 1 Bucureşti, CSM Oneşti), respectiv Sonia Muthi (LPS Baia Mare), departajarea făcându-se la numărul de încercări.

 "Antonia are calităţi native de excepţie, are 1,82 metri înălţime la doar 15 ani. Ea a început sportul cu gimnastica ritmică, la doamna Anca Sabău, apoi a trecut la atletism. Sunt convins că va progresa şi că peste doi ani va putea participa la Campionate Mondiale şi Europene", a declarat antrenorul Virgil Preda.

Prima competiţie de o mai mare anvergură, care a coincis însă cu un rezultat excelent a adus pentru Antonia Teuşdea şi mari emoţii înainte de concurs. "Am avut emoţii la prima săritură, mi-au tremurat picioarele înainte de elan. Pe parcurs însă, după ce mi-am văzut adversarele, mi-am dat seama că am şanse să câştig şi emoţiile mi-au trecut", a afirmat tânăra campioană.

În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi atleţi orădeni participanţi la Campionatul Naţional de juniori III de la Bacău, şi aceştia au fost aproape de podium, obţinând următoarele clasări: Balog Lois locul IV cu 1,45 m, Anda Pogăceanu locul VI cu 1,45 m, ambele la săritura în înălţime; Luca Abrudan, locul IV la înălţime cu 1,65 m (toţi antrenaţi de Virgil Preda); Király Bálint (antrenor Benyi László), locul VI la înălţime cu 1,60 m; Eusebiu Junc (antrenor Liviu David), locul V la greutate cu 13,83 m.

Pe de altă parte, situaţia este cu totul alta la secţia de atletism de la CS Crişul, cel puţin la ultima competiţie la care au participat, cea a Campionatului Naţional de aruncări lungi pentru seniori şi juniori, de la Arad. Astfel, cei doi sportivi, însoţiţi de tot atâţia antrenori, nu au reuşit să urce pe podium.

În proba de aruncarea ciocanului, la care au participat doar patru seniori şi opt juniori, Mehes Alexandru (23 ani) a ocupat locul IV, cu 58,50 metri, la distanţă mare, aproape de trei metri, de ultimul clasat pe podium. Mult mai slab s-a prezentat Cristian Hainer, situat pe poziţia a IX-a, în întrecerea juniorilor II, la aruncarea ciocanului de 5 kg. Hainer,  în vârstă de 16 ani, a aruncat 38,41 metri, cu aproape 12 metri mai puţin decât sportivul de pe clasat pe locul VIII şi cu 28 metri faţă de câştigătorul concursului!

Rezultatele sportivilor pregătiţi de Livia şi Albert Mehes au atras însă un val de critici din partea directorului CS Crişul, Ionel Bungău. "De foarte mult timp nu s-a mai întâmplat să nu obţinem măcar o medalie de Campionat Naţional de aruncări. Nu văd nicio perspectivă la sportivii care au concurat la Arad. Nu văd rostul acestor două norme de antrenori la o secţie cu trei sportivi, lângă care au fost legitimaţi recent alţi patru, dintre care doi au deja 16-17 ani", a declarat Ionel Bungău.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON