URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 August 2017, 18:08

Atenţie la viteză! Vor fi montate camere fixe în întreaga ţară

Atenţie la viteză! Vor fi montate camere fixe în întreaga ţară foto: stirileprotv.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Atenţie, şoferi! În curând, poliţiştii rutieri vor veghea dacă respectaţi viteză maximă admisă prin camere fixe. Acestea vor fi montate în întreagă ţară.

"Că să-i prindă pe vitezomani, poliţia a semnat un protocol cu Compania pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere şi va folosi camerele pe post de radar fix. Sistemul funcţionează în baza unor senzori din asfalt. Radarul fix începe să funcţioneze în momentul în care roţile din faţă ale unei maşini ajung la senzorul din asfalt. În continuare, sistemul calculează în cât timp veţi parcurge 2,5 metri. Adică distanţa până la următorul senzor. Dacă aţi depăşit limita maximă de viteză, 130 de kilometri pe oră, veţi primi amendă acasă, în plic", anunţă vineri site-ul stirileprotv.ro.

Potrivit sursei citate, în prezent, Direcţia rutieră a Poliţiei Române nu are niciun radar fix, iar numărul radarelor mobile a scăzut: de la 600 în 2015 la aproape 500 în 2016.

Poliţia spune că a stabilit deja camerele de supraveghere ale CNAIR, cu ajutorul cărora îi vor depista pe şoferii care depăşesc viteză regulamentară. Primele vor fi pe autostrada spre mare, pe A2, unde, afirmă Florentin Brăcea, şeful Direcţiei Rutiere, că vor fi cel puţin 4 camere, instalate în cadrul unui proiect pilot. "Au fost identificate o serie de deficienţe se lucrează la corectarea lor şi ne dorim chiar dacă nu se va modifică legislaţia să începem să aplicăm sancţiuni", a precizat el.

Pro Tv mai menţionează că primele amenzi se vor da la începutul anului viitor. Camerele CNAIR acoperă aproape toate drumurile importante din România, iar dacă protocolul cu poliţia va fi extins la nivel naţional, numărul amenzilor va creşte.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
pp
nush ce sa zic drumul cum treci de garbau pana la moldoveni este cel mai bun din tara acolo poti sa ii dai 90 daca mergi cu 50 la ora pe acolo cred ca esti injurat de toata lumea
Postat 06 August 2017, 09:30 de ur1234
@12...
La intoarcere m-am ,,lipit" de cate un tampit cu o magaoaie si am ajuns si eu in 8 ore. N-a contat ca-i localitate, ca-i curba fara vizibilitate, o tineau baietii 80-90, apoi tranteau niste frane cand le aparea ceva dupa ,,colt" de arau asfaltul! Incolo am respectat indicatoarele, cand erau. Am mers in plin camp, nu se vedea nicio cocioaba, dar eram in localitate, deci 50 la ora. S-a intamplat sa nu fie indicator cu sfarsitul localitatii si iar 50 la ora. Semnele cred ca le-au luat militistii, in sectoarele de drum fara indicatoare am intalnit cel putin 10 masini neinscriptionate, cica erau radare ,,mobile". P.S. I-am facut tampiti pt. ca au fost destule situatii cand cei care veneau din sens opus, mai ales cei cu autoturisme, au trebuit sa franeze si sa se refugieze pe acostament, ca sa treci tu, sau unul ca tine, ,,grabit" si care a intrat in depasire fara sa se asigure!
Postat 06 August 2017, 07:54 de pinonel
pff
tati eu nu stiu cum faci tu in 12 ore 550 km , eu cu camionul incarcat 24 tone fac de la oradea la iasi is 580 km apropo in 7 ore si ceva
Postat 05 August 2017, 22:27 de ur1234
Punem carul inaintea boilor!
Din banii astia mult prea multi pe care-i aruncam pe militisti, jandarmi, militari, functionari din ad-tie si cati si mai cati trantori, nu mai bine am ,,monta" niste autostrazi?! Am mers din Oradea la Iasi cu autoturismul si am respectat intocmai regulile de circulatie. Am facut pe 550 de km 12 ore!!! B*ii astia care stau sa ne fure banii din buzunar cu tot felul de radare au elicoptere, antemergatoare, masini cu girofar, lor putin le pasa de codul rutier, cine sa-i amendeze?! Insa nu ezita deloc sa-i arda pe populeni, cumva trebuie gasiti bani pt. salarii si pensii nesimtite!
Postat 05 August 2017, 06:36 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON