URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Februarie 2023, 14:28

Atac la restaurantul lui Rădeanu! Localul orădean a fost vandalizat cu vopsea roșie! (FOTO)

Atac la restaurantul lui Rădeanu! Localul orădean a fost vandalizat cu vopsea roșie! (FOTO) foto: cititor BIHOREANUL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Persoane necunoscute au stropit cu vopsea roșie, în noaptea de luni spre marți, geamurile restaurantului şi terasei Beer House de pe strada Transilvaniei, deţinute de deţinute de controversatul Sorin Rădeanu.

Incidentul a fost semnalat BIHOREANULUI de un cititor, care a trimis şi fotografii de la faţa locului, în care se vede că mai multe geamuri ale localului şi ale terasei au fost acoperite cu vopsea roşie.

La solicitarea BIHOREANULUI, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, a precizat că poliţiştii au fost informaţi despre caz, printr-un apel primit prin 112, marţi dimineaţa la ora 8.22, de la o angajată a localului. 

"Marți, 14 februarie a.c., la ora 08.22, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a fost sesizat prin S.N.U.A.U. 112, de angajata unui local din municipiul Oradea, că persoane necunoscute au murdărit cu vopsea roșie o parte din geamurile localului", a declarat pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar șef Alina Fărcuța.

În caz a fost întocmit dosar penal, pentru distrugere.

Cercetările sunt efectuate de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei Oradea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

"Urmează ca, în funcție de rezultat, să fie luate măsuri legale în consecință", a mai spus comisarul-şef Fărcuţa. 

Sorin Rădeanu, un personaj controversat din anturajul patronilor firmei Super Security, patronată în trecut de Mihai "Grecu" Gabor şi Aurel Gavriş, a fost în trecut în atenţia organelor de anchetă pentru bătăi şi implicare în filiere de clonări de carduri.

Mutat la Budapesta la începutul anilor 2000, el a revenit la Oradea după căsătoria cu Loredana, ex-soţia luptătorului Alexandru Lungu, împreună cu care a deschis restaurantul Beer House şi administrează, în paralel, mai multe firme profilate pe jocuri de noroc, realizare de produse software, transporturi, comerţ respectiv reparaţii auto.

UPDATE: „Când voi avea dovezi, le fac publice”, zice Rădeanu

Potrivit lui Sorin Rădeanu, vandalii au acţionat în noaptea de luni spre marţi.

„S-a întâmplat între ora 1 şi 2.30. Ştiu pentru că un prieten îşi plimba câinele. Pe la 1, când a trecut pe lângă restaurant, nu era nimic, la 2.30, când s-a întors, era deja stropit cu vopsea şi mi-a trimis fotografie”, a declarat Rădeanu, pentru BIHOREANUL.

Camerele de supraveghere ale localului au surprins doar parţial incidentul, mai spune el, însă poliţiştii au ridicat imagini şi de la alte firme şi magazine din zonă.

„Au fost, au luat probe, au ridicat înregistrările”, zice Rădeanu, care nu doreşte să se pronunţe legat de făptaşi.

„Nu vreau să mă hazardez în declaraţii, până nu am dovezi. Când voi avea, le voi face publice”, a spus afaceristul.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Dragi comentatori.
Hai să lămurim ceva, interlop nu înseamnă persoană condamnată. Ci pur și simplu o persoană dubioasă, suspectă eventual cândva, dar nu condamnată. Justiția funcționează în democrație cu prezumția că fiecare om are prezumția de nevinovăție. Deci, cât timp procurorii nu pot dovedi vinovăția, ei pot fi eventual inculpați, cercetați. Dacă nu sunt condamnați, presa îi numește, corect, interlopi. De ce? Pt că interlop nu e o persoană condamnată (căutați interlop în dex pt detalii). Că noi vedem persoane ca Romi, care știm noi oamenii din oraș că e infractor e una, dar trebuie și miliția și justiția să-și facă treaba. Cea mai recentă problemă și implicare a bugetarilor în lumea interlopă îmi vine de bătaia de la Lotus. Când nu s-a făcut o comparație a ADN-ului (lui Romi) cu probele din mașină timp de câțiva ani. De justiție ce să mai zic... Cât timp avem condamnări în primă instanță cu ani se pușcărie și la apel cu achitare, e clar că cineva a greșit acolo, primul sau al doilea. Mai grav e când greșește al doilea (curtea de apel) pentru că un vinovat rămâne liber. Deși, poate mai grav e ca un nevinovat să ajungă la pârnaie. Și să fie condamnări corecte, și definitive, nu vedeți că nu avem cine să recupereze prejudiciul produs de corupți? Cât s-a recuperat din prejudiciul lui Voiculescu după atâția ani? Mai ține cineva minte că Iohannis a comentat când i-au scos pe cei de la antene din sediu? Ce caută Iohannis (puterea legislativă) să comenteze, să-și dea cu părerea de o acțiune a puterii executorii, cei care aplicau o sentință definitivă. Avem o țară unde vedem clar de multe ori că separația puterilor în stat nu se aplică. Cel mai recent caz e Predoiu (legislativă), care vorbea de o sentință NEPRONUNȚATĂ a unei instanțe (puterea judecătorească). Mă opresc... Că îi de ajuns zic eu... Oricum nimănui nu-i pasă...
Postat 15 Februarie 2023, 08:00 de Vio_427
Domnilor de acuzat unii știu, dar nimic nu știu...
O mică paranteză. Acest om niciodată nu a fost la Pușcărie, niciodată nu a avut cazier, plătește taxele regulat nu are datorii, interlop să fii numit trebuiesc argumente, nu cred că se comfirmă multe din multele spuse pe la colțurile străzii, invidia unora și răutatea se văd prin comentarile lor. Interlopi sunt alții, cei care se ocupă cu : prostituate, recuperări, carduri, trafic de carne vie, trafic de persoane șamd., acest om dacă a făcut ceva și nu sa dovedit nimic, este precum proverbul ” Hoțul neprins, negustor onest”, despre asta este vorba, că omul nu este fricos și iepuraș, e cu totul altceva, își protejează familia, afacerea și casa, în rest nu-l interesează de bârfele de la colț, restu ce sunt în jurul lui sunt ori profitori, ori băieți cu cine a copilărit, oricine poate spune orice despre el, trebuie și făcută dovada, cum poți spune de cineva că este hoț dacă nu l-ai prins, că îl bănuiești este cu totul altceva, până la proba contrară, dar nu poți defăima pe cineva doar așa că tu vrei, atât în presă cât și de unii care nici măcar nu îl cunosc, prin simplu fapt că e prieten cu toată lumea, unul e mai bun altul e mai rău, el nu face aceste diferențe, este un băiat ok., și cam atât despre acest capitol.
Postat 15 Februarie 2023, 00:17 de Morometul
Mare blue
Eu înțeleg cum echipa bihoreanul permite astfel de comentarii la ei pe site. Am dat pe "raportează" și ce-au făcut? Au pus steluțe în comentarii. Sa fie drama pe site, trafic, click-uri, altceva nu contează.
Postat 14 Februarie 2023, 21:15 de IrinaLoghin
Mafia de Oradie...
Maaaare "interlop" tzaranu' asta....
Postat 14 Februarie 2023, 19:42 de Citizen
Pentru IrinaLoghin
Eu nu inteleg cum exista asa oameni ca tine si au si drept de vot ,si nu sunt inchisi la spitalul de pshihiatrie ca tine care nu ai discernamant la cum pui intrebarile . Adica politia sa ii inchida pe toti care sunt interlopi cunoscuti numai asa ca de ce se cheama interlopi prin ziare , chiar daca nu au motive sau faptele de infractiuni nu le sunt probate si dovedite, dupa mintea ta ar trebui toti arestati si inchisi asa numa ca sa nu mai puna altii ca tine intrebari. Pfuu , din care catun uitat de lume ai aprut si tu ???
Postat 14 Februarie 2023, 19:00 de Mare_blue17
interlop
Eu nu inteleg o chestie. Daca omul e un interlop cunoscut, de ce nu e la inchisoare? Ce cauta interlopii cunoscuti de public in libertate? Romi Negus plus multi altii care in acte au poate 2 luni lucrate legal, dar se plimba cu masini de zeci de mii de euro. Intreb din nou. Oamenii astia de ce nu sunt la inchisoare??
Postat 14 Februarie 2023, 17:00 de IrinaLoghin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON