URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 August 2018, 07:00

Atac la Parchet: Tudorel Toader începe procedura de "evaluare" spre mazilire a procurorului general Augustin Lazăr

Atac la Parchet: Tudorel Toader începe procedura de 'evaluare' spre mazilire a procurorului general Augustin Lazăr foto: Digi 24
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tudorel Toader, a anunțat sâmbătă, pe Facebook, că începe procedura de evaluare a activității procurorului general, Augustin Lazăr, ministrul justiției folosind ca motiv protocoalele încheiate cu SRI. După cum se ştie, evaluarea activității DNA a dus la revocarea din funcție a șefei instituției, Laura Codruța Kovesi, de unde şi suspiciunea că acelaşi lucru va urma şi în cazul lui Lazăr, care a avut o atitudine tanşantă împotriva tentativelor PSD de modificare a legilor justiţiei.

”Declanșez procedura legală pentru evaluarea activității manageriale desfășurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție!... În urmă cu câteva luni apreciam disponibilitatea procurorului general al PÎCCJ pentru desecretizarea Protocolului din 2009... Zilele acestea aflăm că în realitate a fost "desecretizat" un protocol "abrogat" încă din 2016.... Folosirea sintagmei "se abrogă", arată și faptul că semnatarii respectivelor Protocoale au înțeles să le confere acestora valențe normative. Rezultatele evaluării, însoțite de eventuale propuneri, vor fi făcute publice în termen de cel mult 30 de zile!”, a scris ministrul.

„Cineva are o nevoie imperioasă de a produce un carambol judiciar şi de a subordona Ministerul Public”, a declarat la RFI Augustin Lazăr, după ce ministrul Tudorel Toader, a anunţat că declanşează procedura de evaluare a activităţii sale manageriale. Procuroul general a spus că anunţul lui Toader contrazice evoluţiile din ultima vreme. "S-a introdus această temă falsă, brusc, tema pretinsei descoperiri recente, de cineva care este chemat să răspundă penal, a unor protocoale ale Ministerului Public cu Serviciul Român de Informaţii”.

Lazăr a mai spus că "toate aspectele de interes privind tema protocoalelor au fost aduse la cunoștință" atât CSM-ului, cât și Ministerului de Justiție, și a anunţat că săptămâna aceasta va face publică corespondența avută cu aceste instituții. "Opinia publică va putea constata că tema protocoalelor este una falsă", a arătat procurorul general, acuzând că "reiterarea consecventă în spațiul public a dezbaterii pe tema acestor protocoale reprezintă în mod evident un nou atac la adresa Ministerului Public într-o perioadă în care sunt în curs de soluționare dosare cu o miză esențială pentru societate, respectiv Dosarul Revoluției din decembrie 1989 și Dosarul evenimentelor violente din 10/11 august 2018".

"Şi care este această temă? Pretinsa descoperire recentă a unor noi protocoale între Ministerul Public şi Serviciul Român de Informaţii. Dar de cine este descoperită? De o persoană care este chemată să răspundă penal într-un proces judiciar. Vă spune ceva această chestiune? Mie mi se pare deosebit de relevant", a mai declarat Lazăr, pentru Digi 24, cu trimitere la PSD-istul Darius Vâlcov. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Va rog
sa nu dezinformati! Ministrul nu a vorbit despre evaluare ci despre,,ievaluare''.
Postat 27 August 2018, 21:43 de nealiniat
Absolut Bolojan e de vină
Pt faptul că Oradea se dezvoltă, in perioada lui Filip Aradul ne-a depășit, dacă mai era Filip ne depășea Bârlad-ul.
Postat 27 August 2018, 20:06 de Sandu1206
Taceti, Bolojan e di vina!!!
Pentru orice merge rau in orasul asta, se gasesc criticii de serviciu care sa-l arate cu degetul pe IB. Dar cand tara asta sta pe buza prapastiei, mai existand doar DOUA BASTIOANE ! in lupta anticoruptie si indepedente politic si independente vointei lu tata Dragnea, nu ziceti, nu vedeti nimic. Sper sama-nsel, dar Ro sta la marginea dictaturii!
Postat 27 August 2018, 16:35 de cetateanbihorean
Vai
Si in Sua telefoanele sunt ascultate de Fbi, fostul guvernator de Illinois a fost saltat pentru acte de coruptie, fiind saltat dimineata din casa de FBI.... Nu vad care e problema?
Postat 27 August 2018, 15:19 de cetateanbihorean
Protocol
Se pare că e foarte grav că procurorii fac schimb de informații cu SRI pe baza unor protocoale secrete. Acu' nici nu știu ce e mai grav. O fi SRI-ul ceva atât de malefic încât trebuie incriminata orice relație cu el? Și dacă e așa, de ce draku' nu îl desființam? Sau e grav ca protocoalele sunt secrete? Dar atunci ce serviciu secret ar mai fi și ăsta? Până una alta, bine că protocoalele cu mafia sunt protejate de imunitatea parlamentară. Procedura civică de evaluare a activității manageriale a reprezentanților parlamentului în guvern a fost blocată dur de jandarmi. Se pare că pe parlamentari nu poate să îi evalueze nimeni. Ei sunt dumnezeii noștri, iar sfinții beatificati în guvern fac legea. Ca totul să meargă strună, Necuratului de la Cotroceni i se va tăia toată coada. Dacă nu vă place, mântuitorul de Teleorman va amintește că bătaia e ruptă din Rai, în numele partidului, al guvernului și al sfântului parlament, acum și pururea, în vecii vecilor, Siktir!
Postat 27 August 2018, 10:36 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON