URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Iunie 2014, 12:24

Asociaţiile, în pericol de... murdărire!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii care locuiesc la bloc ar trebui să verifice cum stă asociaţia lor la plata facturilor de salubritate, deoarece în perioada următoare cele care au restanţe riscă să rămână cu deşeurile neridicate.

Operatorul licenţiat de salubritate al oraşului, RER Ecologic Service, urmează paşii impuşi de lege în ceea ce-i priveşte pe rău-platnici. Astfel, asociaţiile de proprietari care nu sunt la zi cu plata facturilor pentru serviciile de salubrizare sunt notificate de societate, cerându-li-se să îşi plătească datoriile.

În cazul asociaţiilor care nu îşi respectă obligaţiile, RER Ecologic Service va aplica sancţiunea prevăzută de lege, şi anume sistarea prestării serviciului până la efectuarea plăţii. Asta înseamnă că blocurile ar putea rămâne cu deşeurile menajere în jur, întrucât utilajele de salubritate nu le vor mai goli recipientele.

Conducătorii asociaţiilor vizate de această măsură sunt aşteptaţi la sediul operatorului de salubritate din strada Tudor Vladimirescu nr. 79, pentru clarificări cu privire la această situaţie.

Conform deciziei Consiliului Local Oradea, tarifele pentru colectarea deşeurilor menajere sunt de 6,47 lei (fără TVA) lunar în cazul persoanelor fizice, respectiv 62,82 lei pe tona de deşeuri, în cazul persoanelor juridice. Deşeurile reciclabile sunt colectate gratuit de la populaţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Daca sunt semnate cu pseudonimul “Elena Marinescu” articolele trebuie tratate cu rezerva.
Gresit! Nu cetatenii verifica ci Primaria, prin Compatimentul de Indrumare si CONTROL Asociatii de Proprietari. Documentati-va: Legea 230/2007 si HG 1588. Altfel cum, verificam si-mpuscam daca-i prindem pe administratori ca fura, nu platesc facturile de utilitati, umfla preturile etc. Vreti sa nefacem singuri dreptate? Sau cum credeti ca ii putem determina sa fie cinstiti? Cetatenii platesc taxe si impozite ca sa fie, printre altele, protejati de catre functionarii publici de astfel de neplaceri.
Postat 26 Iunie 2014, 08:18 de Lucian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON