URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Iunie 2020, 13:46

Aquaparkul Nymphaea din Oradea se deschide în partea exterioară. Află de când!

Aquaparkul Nymphaea din Oradea se deschide în partea exterioară. Află de când! (sursa foto: Aquapark Nymphaea Oradea, Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aquaparkul Nymphaea din Oradea, un complex care adună în fiecare sezon o mulţime de vizitatori, inclusiv turişti din alte judeţe, ar urma să fie deschis începând de vineri, 3 iulie, însă doar în exterior, unde sunt 6 bazine, plus unul cu tobogane. 

Doar în exterior

Marţi, directorul Administraţiei Domeniului Public Oradea, Liviu Andrica, se afla în aquapark pentru a coordona ultimele pregătiri. "În proporţie de 99% deschidem vineri. Doar dacă se întâmplă ceva neaşteptat vom amâna", a declarat pentru BIHOREANUL şeful ADP. 

Deşi ştrandurile exterioare au putut fi deschise începând din 15 iunie, conform reglementărilor decise la nivel naţional, ADP Oradea a amânat această decizie sperând că de la 1 iulie ar putea fi funcţional întreg complexul. De asemenea, a contat şi faptul că vremea a fost instabilă, iar costurile cu încălzirea piscinelor exterioare ar fi fost mari, în contrast cu potenţialii clienţi din perioada menţionată. 

Cum noua etapă de relaxare n-a mai venit, s-a decis ca aquapark-ul să fie deschis până la urmă doar în partea exterioară. 

Şezlonguri la distanţă

Aquaparkul Nymphaea va funcţiona deci cu cele 6 bazine: Meridianul 0 (care făcea legătura cu partea interioară), bazinul pentru adulţi Laguna, bazinul pentru copii Prichindel, bazinul cu valuri, ce ajung până la o adâncime de 2,15 metri, bazinul olimpic de înot (adâncime 2 metri) şi cel de sărituri. De asemenea, va fi deschis şi bazinul cu toboganele Fulger, Avalanşa, Kamikaze, Curcubeu, Cobra şi Magic.

"Nu vor fi deschise bazinele interioare, nici saunele, baia turcească şi serviciile de masaj. În schimb, din estimările noastre încap cam 2.000 de persoane liniştit în partea exterioară. Problema va fi atunci când va ploua, când se va schimba vremea", a spus Andrica. 

Directorul ADP Oradea a subliniat că spaţiul exterior este generos, aşadar şezlongurile vor fi aşezate la 2 metri distanţă unele faţă de altele. "O altă reglementare este că în bazine nu trebuie să fie mai mult de o persoană la 12 metri pătrați de luciu de apă", a precizat acesta. 

Preţurile rămân aceleaşi de anul trecut, şi anume 60 lei pentru o zi întreagă pentru adulţi, 50 lei pentru elevi şi pensionari, respectiv 30 lei pentru copiii cu vârste între 3 şi 14 ani. 

Vor fi deschise terasele şi clienţii vor putea să-şi cumpere şi mâncare. "Am pregătit în partea exterioară un culoar pentru vânzare de produse gătite", a spus Liviu Andrica. 

"E mare păcat..."

Şeful ADP subliniază că, la Oradea, şezlongurile sunt incluse în preţul biletului, la fel şi parcarea, dar şi accesul la vestiare şi la tobogane. "La Szeged şi Gyula acestea nu sunt în preţul biletului", a precizat Andrica. 

Potrivit calculelor făcute de acesta, pentru ca sumele cheltuite cu funcţionarea aquapark-ului să nu fie mai mari decât veniturile, acesta ar trebui să fie vizitat în fiecare zi de circa 700 de persoane.

Liviu Andrica speră şi că, în curând, reglementările să fie schimbate, iar aquapark-urile să poată funcţiona şi în zonele închise, nu doar în aer liber. "E mare păcat, fiindcă forţa acestui aquapark constă în interior, nu în exterior. Exterioare (n.r. – ştranduri) sunt peste tot", a declarat acesta. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON