URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Iunie 2020, 13:46

Aquaparkul Nymphaea din Oradea se deschide în partea exterioară. Află de când!

Aquaparkul Nymphaea din Oradea se deschide în partea exterioară. Află de când! (sursa foto: Aquapark Nymphaea Oradea, Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aquaparkul Nymphaea din Oradea, un complex care adună în fiecare sezon o mulţime de vizitatori, inclusiv turişti din alte judeţe, ar urma să fie deschis începând de vineri, 3 iulie, însă doar în exterior, unde sunt 6 bazine, plus unul cu tobogane. 

Doar în exterior

Marţi, directorul Administraţiei Domeniului Public Oradea, Liviu Andrica, se afla în aquapark pentru a coordona ultimele pregătiri. "În proporţie de 99% deschidem vineri. Doar dacă se întâmplă ceva neaşteptat vom amâna", a declarat pentru BIHOREANUL şeful ADP. 

Deşi ştrandurile exterioare au putut fi deschise începând din 15 iunie, conform reglementărilor decise la nivel naţional, ADP Oradea a amânat această decizie sperând că de la 1 iulie ar putea fi funcţional întreg complexul. De asemenea, a contat şi faptul că vremea a fost instabilă, iar costurile cu încălzirea piscinelor exterioare ar fi fost mari, în contrast cu potenţialii clienţi din perioada menţionată. 

Cum noua etapă de relaxare n-a mai venit, s-a decis ca aquapark-ul să fie deschis până la urmă doar în partea exterioară. 

Şezlonguri la distanţă

Aquaparkul Nymphaea va funcţiona deci cu cele 6 bazine: Meridianul 0 (care făcea legătura cu partea interioară), bazinul pentru adulţi Laguna, bazinul pentru copii Prichindel, bazinul cu valuri, ce ajung până la o adâncime de 2,15 metri, bazinul olimpic de înot (adâncime 2 metri) şi cel de sărituri. De asemenea, va fi deschis şi bazinul cu toboganele Fulger, Avalanşa, Kamikaze, Curcubeu, Cobra şi Magic.

"Nu vor fi deschise bazinele interioare, nici saunele, baia turcească şi serviciile de masaj. În schimb, din estimările noastre încap cam 2.000 de persoane liniştit în partea exterioară. Problema va fi atunci când va ploua, când se va schimba vremea", a spus Andrica. 

Directorul ADP Oradea a subliniat că spaţiul exterior este generos, aşadar şezlongurile vor fi aşezate la 2 metri distanţă unele faţă de altele. "O altă reglementare este că în bazine nu trebuie să fie mai mult de o persoană la 12 metri pătrați de luciu de apă", a precizat acesta. 

Preţurile rămân aceleaşi de anul trecut, şi anume 60 lei pentru o zi întreagă pentru adulţi, 50 lei pentru elevi şi pensionari, respectiv 30 lei pentru copiii cu vârste între 3 şi 14 ani. 

Vor fi deschise terasele şi clienţii vor putea să-şi cumpere şi mâncare. "Am pregătit în partea exterioară un culoar pentru vânzare de produse gătite", a spus Liviu Andrica. 

"E mare păcat..."

Şeful ADP subliniază că, la Oradea, şezlongurile sunt incluse în preţul biletului, la fel şi parcarea, dar şi accesul la vestiare şi la tobogane. "La Szeged şi Gyula acestea nu sunt în preţul biletului", a precizat Andrica. 

Potrivit calculelor făcute de acesta, pentru ca sumele cheltuite cu funcţionarea aquapark-ului să nu fie mai mari decât veniturile, acesta ar trebui să fie vizitat în fiecare zi de circa 700 de persoane.

Liviu Andrica speră şi că, în curând, reglementările să fie schimbate, iar aquapark-urile să poată funcţiona şi în zonele închise, nu doar în aer liber. "E mare păcat, fiindcă forţa acestui aquapark constă în interior, nu în exterior. Exterioare (n.r. – ştranduri) sunt peste tot", a declarat acesta. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON