Directorul Administraţiei Domeniului Public Oradea, Liviu Andrica, a prezentat marţi un bilanţ al celui de-al doilea an de funcţionare a Aquapark-ului Nymphaea, o investiţie importantă a municipalităţii orădene, care s-a dovedit de succes.
Cozi spre apă
Potrivit lui Andrica, cel mai mare complex acvatic din vestul României, care a împlinit pe 10 septembrie doi ani de funcţionare, este tot mai căutat. În primul an, Nymphaea a avut 318.000 de vizitatori, iar în cel de-al doilea numărul acestora a crescut la peste 350.000.
Încasările au crescut şi ele, fără ca preţurile biletelor să fie mărite, de la 16,2 milioane lei în primul an, la 20,7 milioane lei în cel de-al doilea. Luna august a acestui an a fost cea mai bună de la inaugurarea aquapark-ului încoace, fiind înregistrate încasări de peste 1 milion de euro, mai precis de 5,1 milioane lei, şi un număr de peste 80.000 vizitatori.
Mulţi dintre aceştia, a precizat Andrica, au fost turişti din judeţele învecinate, precum şi români din diaspora. De altfel, acesta a spus că în august toate pensiunile şi hotelurile din Oradea au fost pline.
Directorul ADP a subliniat faptul că a fost introdusă opţiunea achiziţionării biletelor online, care le oferă cumpărătorilor certitudinea unui loc în aquapark şi reduce din timpul de aşteptare la intrare.
Liviu Andrica (foto) a admis că, pe perioada verii, au fost cozi la intrarea în Nymphaea, însă susţine că s-au luat măsuri pentru ca vizitatorii să stea mai puţin decât în primul an. "Eu mă bucur că sunt cozi. Înseamnă că oamenii vor să vină aici, iar cererea e mai mare decât oferta", a precizat acesta.
Capacitate mărită
Pentru a putea răspunde cererilor, ADP Oradea a mărit capacitatea Aquapark-ului Nymphaea de la 1.850 la 2.100 de persoane, pe perioada verii, respectiv din octombrie, de la 600 la 800. Nu a fost vorba de vreo extindere, ci de faptul că pentru copii nu se mai alocă dulapuri separate de ale părinţilor. "Putem deservi în condiţii bune 2.100 de persoane", a precizat Andrica.
De asemenea, pe perioada sezonului estival au fost deschise încă două puncte de alimentaţie publică. Merită subliniat că acestea sunt gestionate direct de ADP Oradea şi nu de vreo firmă concesionară a serviciului.
În total, Aquapark-ul Nymphaea are aproape 100 de angajaţi, mulţi dintre aceştia fiind aduşi în fiecare zi la muncă din câteva comune din judeţ.
Dacă în privinţa veniturilor Andrica n-a avut rezerve, directorul ADP Oradea n-a vrut să dea detalii despre cuantumul cheltuielilor lunare cu funcţionarea Aquapark-ului. "Le veţi primi, ca întotdeauna, la finalul anului, când ne prezentăm bilanţul. Sunt nişte informaţii pentru studii, pentru care unii plătesc", a spus Andrica, acesta dezvăluind doar că pe primul an de funcţionare profitul înregistrat la Nymphaea a fost de 1 milion euro.
Bazine pentru toţi
Investiţie de 20 milioane euro, jumătate din fonduri UE, Aquapark-ul Nymphaea are o suprafaţă amenajată de 68.000 metri pătraţi, înconjurată cu gard inclusiv spre malul Crişului. Clădirea principală are o suprafaţă de aproape 4.000 mp. În subsolul acesteia se găsesc dulapurile, cabine de schimb, grupuri sanitare cu duşuri şi WC-uri, respectiv o cameră "mama şi copilul".
La parterul clădirii a fost amenajată o zonă SPA cu baie turcească (bazine cu apă geotermală de diverse temperaturi, cameră cu aburi, cameră de masaj şi zonă de relaxare), camere de saună (cu infraroşu, aromaterapie, rusească, finlandeză, salină şi cameră cu frig). Tot la parter au fost amenajate şase bazine, inclusiv unul cu o corabie şi apă mică pentru prichindei, şi patru tobogane de diverse dimensiuni, denumite Anaconda, Tornada, Vipera şi Familia. Între bazinele din interior există şi unele de tip jacuzzi şi cu diverse jocuri de apă, respectiv unul, numit Nimfa, care iese în exteriorul complexului.
La etaj, Aquapark-ul Nymphaea are o zonă de relaxare cu scaune şi şezlonguri şi galerie deschisă spre ansamblul de bazine de la parter, precum şi o zonă wellness.
În exterior sunt şapte bazine: bazinul de acces în interior, numit Meridianul 0, bazinul pentru adulţi Laguna, bazinul pentru copii Prichindel, bazinul cu valuri, ce ajung până la o adâncime de 2,15 metri, bazinul cu tobogane, unul olimpic de înot (adâncime 2 metri) şi unul de sărituri. Cele şase tobogane au fost numite Fulger, Avalanşa, Kamikaze, Curcubeu, Cobra şi Magic.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.