URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 August 2014, 16:00

Aproape goală: Din lipsă de clienţi, Primăria reduce preţul abonamentelor în parcarea supraetajată

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De când e cu plată, parcarea supraetajată este ocolită de orădeni. Foarte puţini mai parchează acolo temporar, iar şi mai puţini îşi fac abonamente. Drept urmare, Administraţia Imobiliară Oradea le va cere, joi, consilierilor locali să accepte reducerea preţului unui abonament, de la 130, la 90 de lei, pe lună.

Potrivit raportului de specialitate, în perioada 15 mai - 31 iulie, cât accesul maşinilor în parkingul din strada Tribunalului a fost gratuit, gradul de ocupare al acestuia a fost de 60%. În luna august, în schimb, acesta a scăzut substanţial. "Este o problemă de cerere şi ofertă. Gradul de ocupare al parcării este acum undeva la 15%", a declarat viceprimarul Ovidiu Mureşan.

În realitate, gradul de ocupare este chiar mai mic, căci în unele zile în parcare sunt şi doar 20 de maşini. Asta chiar dacă tariful pentru o oră este mai mic decât cel pentru parcarea pe carosabil, 1,50 lei, faţă de 2 lei.

Totodată, până acum s-au făcut doar 10 abonamente în parcarea supraterană, dintre care doar trei la preţ întreg, respectiv şapte pentru riverani, care le pot cumpăra la preţul redus de 50 lei.

Potrivit municipalităţii, reducerea tarifului se face "în vederea diminuării aglomeraţiei din parcările de pe carosabil din zonă, unde se găsesc mai multe instituţii publice, astfel ca persoanele care au locul de muncă sau locuiesc în apropiere să fie interesate să utilizeze această parcare".

Noile tarife propuse sunt: 90 lei/lună, 250 lei/3 luni, 500 lei/6 luni, 1.000 lei/an. De asemenea, noile abonamente vor avea acelaşi preţ atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice şi instituţii. Preţul abonamentelor pentru riverani, în valoare de 50 lei/lună, rămâne neschimbat.

Documentele necesare pentru eliberarea abonamentelor sunt: buletin de identitate/carte de identitate şi certificatul de înmatriculare al autovehiculului din care să rezulte inspecţia tehnică periodică valabilă.

De asemenea, în perioada următoare, la solicitarea orădenilor care lucrează în zona centrală, AIO va înlocui, la cerere, abonamentele emise până la data de 31 iulie pentru utilizatorii parcărilor publice din Oradea, pe perioada de valabilitate a acestora, cu un card de acces valabil doar în parcarea supraetajată, pentru acceaşi perioadă cu perioada înscrisă pe abonament.

Solicitările pentru înlocuirea abonamentelor, precum şi pentru emiterea de abonamente pentru parcarea supraetajată, se vor face direct la Serviciul Parcări de pe strada Independenţei nr 11, între orele 8.00-16.00.

Pentru situaţia pierderii tichetului de parcare se percepe o taxa de 15 lei iar duplicatul se eliberează la Biroul Clienţi din incinta parcării supraetajate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
civilizatia nu s-a nascut in oradea, dovada e chiar primarul!
alo primaria, trezeste-te! david, daca te jigneste comparatia sighisoarei cu oradea, poate ai vrea sa ne comparam orasul cu viena, sa nu te ofenseze! intr-un oras cu cele mai mici salarii din oras, 90 lei pe luna abon de parcare este o nesimtite, ca sa nu uitam cumva de cei 150 lei an impozit la stat pt apartament, inca 100 lei pt masina, ca sa ce?! ca sa aibe cu ce sa imbuibeze bolojan et comp?!? aaa, sa nu uit sa s-au schimbat tevile in oras! sau ma rog, s-a oprit apa calda ca sa acopere subiectul. cata vreme toti din centru parcheaza unde pot/vor, iar politia rutiera cu primaru trag linii de parcari fix pana in zebra, ce sa mai zicem?! disperare dupa bani! asta se numeste civilizatie? cuvantul asta trebuie sa inceapa cu cei de sus, de exemplu! ei sunt doar exemplu de dati-ne bani, fac io credite tot pe datoria voastra, sa dezvoltam orasul. parcarile mai ales in centru sunt O PROSTIE, iar alea de domicilie sunt O IDIOTENIE, in complicitate cu prostia unor cetateni disperati de prostie, care uita de ce platesc (daca platesc) taxe si impozite ca fraierii ceilalti (adica io). hai, sictir, primare, esti varza!
Postat 29 August 2014, 23:09 de roger
@Octavian
cum poti compara Sighisoara cu Oradea? deja o dam in aberatii
Postat 28 August 2014, 21:38 de David
parcare
Salutare, saptamana trecuta am fost la Sighisoara, in acest oras bestial de frumos parcarea este 5 LEI pe zi, sau daca parchezi cu ora 1 LEU pe ora. Credeti-ma era plin de turisti pe acolo , oare Oradea are un aflux mau mare de turisti decat Sighisoara....sau acolo este cineva care se gandeste si la cetateni si la oaspeti. Traim cu speranta la mai bine. Poate vede comentariul si nea Bolojan.
Postat 28 August 2014, 21:04 de Octavian
parcare
Da, parcarea e buna, felicitari celor care au construit-o, dar, e o mare prostie sa incepi sa tarifezi de la 130 de lei.Gratuitatea a fost binevenita, dar,trebuie tarifat de foarte "jos" ,de ex. 35 de lei pe luna...2-3 luni, 38 de lei alte 2-3 luni,pana la cel mult 50 de lei pe luna . Omul de rand, calculeaza in felul urmator: 130 x 12 =1560 lei. Poate ca unii nu consuma combustibil intr-un an de atatia bani.
Postat 27 August 2014, 21:56 de oradea
Părere
Mi-e lehamite sa mai merg pe la imputitele alea de angajate de la serviciul parcări, poate le da odată fara daca tot se poarta cu orădenii de parca ar face favoruri nu servicii pt care sunt plătite. Nea Bolojane fa ordine si mai răreste din țoapele de la Ghișeele ca îți urci populația in cap!
Postat 27 August 2014, 21:55 de Orădean
.
o construit-o unde nu trebuia... Parcare supraetajata trebuia la piata Rogerius daca tot o reface, pentru ca o sa fie o aglomeratie de nedescris pe acolo odata ce e gata
Postat 27 August 2014, 17:03 de David
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON