URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Ianuarie 2022, 19:45

Aproape 80 de medalii pentru sportivii LPS Bihorul în 2021

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Rezultatele tinerilor sportivi de la LPS Bihorul Oradea au fost mult mai bune în cel de-al doilea an de pandemie, 2021, comparativ cu primul, 2020, când multe competiţii au fost însă suspendate sau amânate.

78 de medalii

Conform bilanţului prezentat de conducerea Clubului Sportiv Şcolar LPS Bihorul, tinerii sportivi s-au clasat de 78 de ori pe unul dintre primele trei locuri ale podiumului în competiţiile naţionale, cu 44 de locuri mai multe decât în 2020, care a fost cel mai slab an din 2005, de când conducerea LPS-ului întocmeşte o astfel de statistică cu privire la rezultate.

Din cele 78 de clasări pe podium de anul trecut, 17 au fost pe locul I (7 la atletism, 4 la judo şi lupte greco-romane şi 2 la scrimă.), 27 pe locul al II-lea, şi 34 pe locul al III-lea. 

Chiar dacă s-a îmbunătăţit situaţia, iar mai multe competiţii au fost reluate, rezultatele obţinute în anul recent încheiat sunt însă departe de palmaresul obţinut în 2012 de LPS Bihorul, când s-a reuşit recordul de 108 medalii (32 de aur, 37 de argint şi 39 de bronz). 

Reamintim că sportivul anului 2021 la CSS LPS Bihorul, ca de altfel şi cel mai bun sportiv al judeţului în anul recent încheiat, a fost desemnat judoka Alex George Creţ. 

Un alt motiv de mândrie pentru reprezentanţii LPS Bihorul este prezenţa la loturile naţionale a nu mai puţin de 20 de sportivi şi a trei antrenori (Robert Olah, Kovacs Zoltan şi Emil Morar).

Pepiniera LPS

"Mereu am căutat şi am avut deschidere spre colaborarea cu cluburi sportive care pot oferi o perspectivă juniorilor noştri. Din păcate, la noi în ţară există foarte puţine ramuri sportive care au o etapă intermediară între perioada de juniorat şi cea de seniori. Înainte de Revoluţie, spre exemplu, la fotbal exista acel campionat de tineret, o întrecere extrem de utilă care uşurează trecerea de la juniori la seniori. Doar la baschet s-au făcut paşi în acest sens prin înfiinţarea Ligii I unde sportivii care şi-au terminat junioratul pot să-şi croiască drum spre Liga Naţională", a declarat noul director al clubului LPS Bihorul, Lucian Stance, care a reamintit că şcoala sportivă orădeană reprezintă o pepinieră pentru cluburile de seniori, apreciind colaborarea pe care avută cu entităţi sportive precum CSM Oradea, CSU Oradea, Crişul Oradea, Universitatea Oradea, dar şi numeroase alte cluburi din judeţ şi din ţară. 

În ceea ce priveşte fotbalul, de menţionat că LPS Bihorul are în prezent 13 jucători în Liga I, care s-au format mai mult sau mai puţin pe terenul Stadionului Tineretului (4 sunt la CFR Cluj, 4 la UTA, 1 la FCSB, 1 la Mioveni, 1 la Voluntari, 1 la FC U Craiova şi 1 la Farul). 

"Toţi aceşti jucători care s-au aflat în curtea noastră la un moment dat ar putea alcătui o echipă bună pentru judeţul Bihor. Profit de acest prilej pentru a saluta la rândul nostru reînfiinţarea FC Bihor deoarece este extrem de important ca juniorii din judeţ să aibă o ţintă clară în ceea ce priveşte cariera pe care şi-o doresc în fotbal", a mai declarat profesorul Lucian Stance.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON