URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Februarie 2021, 11:35

Aproape 80 de cazuri noi de infecţie cu Covid-19 în Bihor. Care este incidenţa în fiecare oraş şi comună 

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

77 de cazuri noi de infecţie cu Covid-19 au fost descoperite în Bihor în urma celor 681 de teste prelucrate în ultimele 24 de ore, au informat, marţi, reprezentanţii Prefecturii şi ai DSP. Astfel, după ce, în paralel, 56 de persoane deja infectate au fost declarate vindecate, numărul cazurilor active din judeţ este de 531. 

Încă două decese

Cazurile noi – care ridică totalul diagnosticărilor de la debutul pandemiei la 21.096 – provin din Oradea, Marghita, Aleşd, Abrămuţ, Valea lui Mihai, Sălacea, Biharia, Auşeu, Batăr, Tinca, Şuncuiuş, Bratca, Oşorhei, Sânmartin, Paleu, Ştei, Suplacu de Barcău, Abram şi Nojorid. 

Din totalul persoanelor diagnosticate de la debutul pandemiei, 19.643 au fost declarate vindecate, 56 dintre ele de luni până marţi dimineaţa. Bilanţul deceselor la persoane infectate cu Sars-Cov-2 a urcat la 922, după ce luni încă două persoane internate cu acest virus au încetat din viaţă. 

Oradea, incidenţă de 1,29

În ceea ce priveşte numărul cazurilor active, în Bihor sunt 531, dintre care 290 sunt în Oradea, unde incidenţa Covid-19 (calculată în funcţie de cazurile apărute în ultimele 14 zile, raportate la mia de locuitori) este de 1,29, astfel că municipiul se află în "scenariul verde". 

În Bihor, doar 4 UAT-uri mai sunt în scenariul "galben", mai precis Vaşcău (incidenţă 2,90), Săcădat (1,93), Bulz (1,92) şi Şimian (1,77). 

16.600 de bihoreni imunizaţi

Instituţia Prefectului şi DSP Bihor au mai transmis marţi dimineaţa că, în ultimele 24 de ore, 976 de persoane din judeţ au primit vaccinul anti-Covid. 

De la debutul campaniei de vaccinare, 16.686 de persoane au primit ambele doze de vaccin anti-Covid în centrele amenajate în judeţ, fiind înregistrate 34 de reacţii adverse. În total, în Bihor au fost administrate 40.916 doze de vaccin până în prezent şi s-au pierdut 29 de doze. 

Noi amenzi

Pe de altă parte, de luni dimineaţa până marţi dimineaţa, echipe mixte de poliţişti şi jandarmi au verificat 1413 persoane carantinate şi 358 de persoane izolate la domiciliu.

De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală şi a prevederilor legale în vigoare, fiind verificate 88 de societăţi comerciale şi 51 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor au fost aplicate 188 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 79 cu avertisment scris şi 109 cu amenzi în valoare de 39.000 lei pentru nerespectarea legii pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON