URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
29 Iulie 2014, 18:32

Aproape 4.000 de studenţi înscrişi la facultăţile Universităţii din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Facultăţile Universităţii din Oradea au încheiat perioada de admitere, declarând admişi la studii de licenţă 3.982 de studenţi, iar la masterat alţi 1.271.

"Până luni s-au înscris la Universitatea din Oradea 3.982 de candidaţi la ciclul de studii universitare de licenţă şi 1.271 la masterat. Aceştia trebuie să-şi confirme locul obţinut conform calendarului propriu al fiecărei facultăţi", informează Universitatea, într-un comunicat dat publicităţii marţi. Calendarul facultăţilor poate fi consultat pe site-ul Universităţii.

Confirmarea locului înseamnă achitarea taxei de înmatriculare de 100 de lei. Candidaţii admişi pe un loc un taxă vor trebui să plătească şi prima tranşă a taxei de şcolarizare.

În premieră, taxa de înmatriculare poate fi achitată nu doar la casieria centrală a Universităţii, ci şi prin cont bancar la Trezoreria Municipiului Oradea, RO59TREZ07620F330500XXXX, sau la orice sucursală a Băncii Transilvania, unde se va preciza numele instiuţiei, Universitatea din Oradea, sau contul 0160100717205. "După plata taxei, candidaţii vor prezenta chitanţele la secretariatul facultăţii la care au fost admişi", se mai arată în comunicat.

În total, în această sesiune de admitere, cele 15 facultăţi orădene au scos la concurs 6.152 de locuri la studii de licenţă şi alte 3.571 la masterat. Locurile rămase neocupate vor fi scoase la concurs la admiterea din toamnă.

Cea mai mare concurenţă la admiterea din această sesiune a fost la Facultatea de Medicină şi Farmacie, unde s-au înscris 1170 de candidaţi pe 485 de locuri. Mai mulţi candidaţi decât locurile s-au mai înscris şi la Facultatea de Drept, unde şi-au depus dosarele 216 persoane, în timp ce locurile disponibile sunt 190.

La polul opus, însă, sunt facultăţi care nu au pretendenţi nici măcar pentru jumătate din locuri. De pildă, la Facultatea de Teologie Ortodoxă şi-au depus dosarul 30 de tineri, iar locurile sunt 85 la număr. Situaţia este şi mai cruntă la Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial care are 270 de locuri şi doar 40 de persoane înscrise.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
nu chiar
Nu e chiar in premiera si eu am fost studenta si se putea plati la un moment dat si la banca transilvania , dar nu stiu ce s-a intamplat , dupa o vrem iar nu s-a mai putut
Postat 30 Iulie 2014, 09:03 de rayka
premiera de toata jena
poti plati si la banca, dupa care te intorci la Universitate si trebuie sa stai din nou la rand sa-ti predai chitanta. rezulta ca, practic, initiativa fabuloasa a UO te scuteste doar de cateva minute acolo, timp pierdut pana iti face casiera hartiile... si atunci, unde-i chichirezul? tot, pe lângă, da total, stau deștepții ăștia de la UO și la capitolul online. uitați/vă să vedeți ce siteuri execrabile au, cât de neactualizate sunt și cât de depășite sunt, a fel ca o mare parte dintre profesori. dinozauri depășiți demult de vreme și de extincție, paraleli complet cu tehnica modernă. e jenant că mai au pretenții de la studenți.
Postat 30 Iulie 2014, 08:10 de veghe
?
Era bine sa puna cateva afise azi am stat vreo 3 ore la coada sa achit taxa de confirmare. Coada ajungea pana la rectorat, bineinteles sorboneii care is mari profesori universitari si care cica trebuia sa ne ajute au transmis ca se poate achita si la banca, dar asta numai dupa ce ai intrat dupa 2 ore in cladirea cu taxe de parca atunci cand ai ajuns atat de aproape urma sa te retragi si sa mergi la banca...cata idiotenie. Se duce de rapa universitatea!
Postat 29 Iulie 2014, 21:34 de doggy_c
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON