URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Septembrie 2021, 12:08

Aproape 30 de noi infectări cu Covid în Bihor, sub o cincime la persoane vaccinate. Adulții încep să fie contaminați de propriii copii

Aproape 30 de noi infectări cu Covid în Bihor, sub o cincime la persoane vaccinate. Adulții încep să fie contaminați de propriii copii foto generic, sursa www.msmps.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La o lună după ce în Bihor erau descoperite între 10 şi 15 cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 pe zi, numărul tinde să crească spre 30, iar multe persoane găsite cu coronavirusul s-au infectat de la copiii din familii.

Direcţia de Sănătate Publică şi Prefectura au anunţat printr-un comunicat comun transmis joi că în urma testelor efectuate în ziua precedentă au fost diagnosticate 29 de persoane infectate. Miercuri au fost făcute 434 teste, ceea ce înseamnă că 6,68% din total au indicat rezultat pozitiv.

"Din cele 29 de infectări descoperite ieri, 25 sunt la persoane nevaccinate, iar 4 la persoane vaccinate. Majoritatea sunt focare familiale, din toate zonele judeţului, iar nou este că mulţi adulţi s-au infectat de la copiii din familii, cu vârste între 11 şi 14 ani", a declarat BIHOREANULUI directoarea DSP Bihor, dr. Daniela Rahotă.

Numărul cazurilor Covid active din judeţ a ajuns la 143, iar totalul îmbolnăvirilor înregistrate de la începutul pandemiei a urcat la 29.599, dintre care 1.579 s-au încheiat cu decese. Din fericire, în ultima zi nu a avut loc nici un deces în rândul persoanelor infectate.

Joi dimineaţă, din cele 143 persoane infectate, 24 erau spitalizate, din care 6 în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Pelican.

Pe de altă parte, campania de vaccinare îşi continuă tendinţa descrescătoare, în ultima zi fiind vaccinate doar 276 de persoane. În Bihor, sunt vaccinate complet doar 119.417 persoane, adică 22,10% din totalul populaţiei eligibile, cu vârsta de minimum 12 ani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
Ce tot VACINATI in sus si VACINATI in jos,in Israel cu majoritatea vacinata e plina de INFECTATI si ntra in LockDown
Vaccinarea e o procedura medicala-ATAT.Scopul acestei proceduri medicale i IMUNITATEA in fata bolii.Daca se obtine sau nu imunitate raspunsul il gasim in Israel.Ce ar trebui sa intereseza este IMUNITATEA si nu vacinarea ca act medical.Abordarea corecta pentru cei care DORESC sa se vacineze ar fi sa se faca un test INAINTE si DUPA vacinare atunci am avea surprize,multi DEJA avand acei ANTICORPI fara sa mai necesite vacinarea.
Postat 03 Septembrie 2021, 13:25 de spaima_trepadusilor
natural, altrusim etc
Specia umana a evoluat intr-o directie cu totul diferita fata de restul lumii animale. Una dintre cheile supravieturii este altruismul. Celor care nu cunosc termenul: sa-ti pese si de altii nu numai de tine. Chiar daca Richard Dawkins a utilizat termenul "egoista" in capodopera lui, egosimul genelor se manifesta prin altruismul indivizilor. Termenul a fost ales nereusit, ducand la neintelegeri inclusiv din partea primatologului Frans De Waal... Insa, amandoi ne arata o idee asemanatoare: pentru supravietuirea GRUPULUI, contribuie ALTRUISMUL. Insa, in cazul speciei umane, evolutia tehnologica si crearea sistemelor sociale au dat-o in bara altruismul, punand in prim plan egoismul. Au aparut indivizii cu DREPTURI dar fara OBLIGATII fata de societate - adica PARAZITII. Inclusiv in toata treaba epidemiologica vorbim de iti pasa / nu-ti pasa de cei din jur. Unii se pot pune in pielea celor care sufera de traumatisme, de cancer, boli respiratorii... Iar altii au EGOUL prea mare pentru a se gandi si la alte persoane. In NATURA, daca tot se vorbeste de natural, fara a cunoaste termenul, acei indivizi care invoca naturalul, ar fi tocmai cei eliminati/alungati din populatie :)
Postat 03 Septembrie 2021, 08:17 de sasi
The hypothesis / Viruses: Genetically encoded alarm messages for communication between individuals
https://www.oatext.com/viruses-genetically-encoded-alarm-messages-for-communication-between-individuals.php
Postat 02 Septembrie 2021, 23:56 de excalibur
oxidul de grafen
Pentru cei ce au timp de lectura,propunem un text,aici : [ https://www.activenews.ro/stiri/Legatura-dintre-oxidul-de-grafen-si-COVID-19.-Transmitere-si-atenuare.-Studiu-de-dr.-Michael-Roth-de-la-America%E2%80%99s-Frontline-Doctors-tradus-de-dr.-Geanina-Hagima-pentru-cititorii-ActiveNews-168966 ]. "Prezența grafenului în vaccinuri, deși se afirmă că ar fi un adjuvant pentru potențarea răspunsului imun, este îngrijorătoare, deoarece se cunosc proprietățile electromagnetice ale acestui compus și utilizarea sa în crearea interfeței creier-calculator. În contextul extinderii infrastructurii pentru rețeaua 5G , acest posibil adjuvant al vaccinurilor este privit ca o amenințare, ca o modalitate josnică de control, inclusiv a minții...Notă: La jumătatea anului 2020, autorul a suspectat că vaccinul antigripal anual ar fi putut fi folosit pentru a stimula apariția COVID-19 prin introducerea a "ceva" în organism care este declanșat de un alt vector, posibil chiar de gripa, sau oxidul de grafen din mediul înconjurător (aer, îmbrăcăminte, chiar măști). Această concluzie a fost împărtășită de cercetătorii de la Universitatea din Almeria, Spania – vezi mai jos) "Am observat o relație intre numărul de vaccinări antigripale si mortalitatea prin COVID-19 și, logic, am presupus o posibila cauzalitate. Cealaltă relație a fost cu câmpurile electromagnetice. Ceea ce nu știam este că acești oameni au reprezentat o populație ținta pentru focalizarea electromagnetică - o armă letala care acum face oamenii magnetici. În mod logic, veți înțelege că, dacă ei interacționează cu acele surse de radiații la o frecvență și o calitate specifică care le provoacă oxidare, se rupe echilibrul redox al biomarkerilor oxidanți ai organismului, provocând boala COVID-19 . COVID-19 este doar efectul colateral al introducerii acelui nanocompozit în moduri diferite și bănuim că a fost introdus în campania antigripală din 2019 ."/// Bon voyage
Postat 02 Septembrie 2021, 23:50 de excalibur
Pt Valcov
Da, Biblia nu este împotriva unei soluții medicale BUNE pentru trup și suflet (la pachet), dar este fundamental împotriva unei "soluții" medicale PROASTE. Biblia, mai mult, îndeamnă la analiză individuală și raționament: "cercetaţi toate lucrurile și păstraţi ce este bun. Feriţi-vă de orice se pare rău. (1 Tesaloniceni 5:21-22)" Vaccinul nu prea a demonstrat că-i bun, ba mai mult, ci chiar poate să facă rău. Așadar după Biblie nu-i valid, ba mai mult, te obligă să te ferești de el. Până va fi (dacă va fi) dezvoltat un vaccin BUN ne bazăm pe imunitate naturală. Cine știe, poate epidemia va trece, și nu va mai fi nevoie de nici un vaccin. Versetul citat de tine se aplică la conducătorii noștrii politici, la guvernul mondial? Că ei nu prea au citit Biblia după cum conduc lucrurile, orbește.
Postat 02 Septembrie 2021, 21:01 de georgemarian
Pt Sasi
Încep prin a afirma că LUCREZ într-un domeniu științific operând cu formule matematice și raționamente iterative în fiecare zi, concretizate în realități palpabile pentru beneficiari. Prin comentariile tale te discreditezi singur. Arăți că nu ai respect față de ființa umană: jignești, înjuri, ameninți etc., lucru ce denotă o personalitate egoistă fără un interes sincer pentru persoanele din jur. Intereseul tău este doar pentru o stare de comfort (să ieși din lockdown) fără a te deranja dacă cei din jur vor suferi consecințe pe termenscurt-mediu-lung. Aberațiile tale de logică și științifice cu privire la vaccin pot fi observate de majoritatea oamenilor cu judecată. Știința o înțeleg foarte bine, este obiectul muncii mele. Și tocmai pentru că o înțeleg realizez că este foarte limitată deoarece omul e limitat în cunoaștere și înțelepciune. Așa se explică că, din punct de vedere medical (asta este speța noastră), omul nu are ca instrumente la ora actuală: vaccin pt virusul HIV, vaccin pentru Hepatita C, tratament reversibil pt diabet, tratament eficient pentru cancer și nu are nici un vaccin eficient pentru Covid etc. Da, sunt tratamente pentru alte boli, sunt vaccinuri care funcționează dar omul nu are și nici nu va avea vreodată soluție pentru orice. Cand vom înțelege aceste lucruri vom lua cele mai bune decizii. NU sunt impotriva soluțiilor medicale ci doar a celor PROASTE. Cele BUNE da. În acest moment omul NU ARE SOLUȚIE pt Covid cel putin pe variantele mARN. Rezultatele teoretice ale producătorilor Pharma NU s-au validat pe teren în țările cele mai vaccinate. Așadar, le cercetăm pe toate ca indivizi, dar trebuie să luăm doar ce-i bun, ce-i rău respingem. Soluția actuală la Covid este imunitatea naturală sau un vaccin clasic de calitate dar și acela doar la populația cu imunitate scăzută. Ori nu putem avea incredere nici intr-un vaccin clasic deoarece au fost făcute pe repede inainte. Un asimptomatic sau o persoană care a trecut prin boală relativ ușor (nu a necesitat internare) nu are NICI UN MOTIV ȘTIINTIFIC / medical să se vaccineze deoarece imunitatea naturală a făcut față. Nici un vaccin nu-i va da anticorpi mai mulți decât corpul lui poate să producă. Să ne bazăm pe această imunitate. Restu-s povești neștiințifice din categoria: "așa îmi place mie să mă mint singur"!
Postat 02 Septembrie 2021, 20:26 de georgemarian
Cei bolnavi au nevoie de medic
Spune Biblia. Așa că nu Biblia interzice vaccinul, ci ignoranta celor ipocriți care stau in fruntea turmelor și a celor ce-i urmează. "Când un orb conduce un alt orb, amândoi cad în groapă"
Postat 02 Septembrie 2021, 20:02 de Valcov
@georgemarian
... Daca NU intelegi stiinta mai bine taci din gura si pupi icoane, ca atata te duce capul. Bine???? Iti arat sportivi care au belit rau de tot. Vorbesti de efecte secundare, parca ai sti ce insemana. Nimeni nu a avut egfecte secundare. Drept, ca dupa ce am fost vaccinat, cateva zile am prins semnalele 5G numai cu firele de par, dar mi-a trecut. Nici macar termenul de imunitate naturala NU cunosti. Un vaccin iti da imunitate mai BUNA decat orice contact direct. Vaccinul are menirea de a elimina victimele colaterale. Asa ca... CIOCU'MIC! Gunoaiele ca tine ne-au trimis in lockdown!
Postat 02 Septembrie 2021, 19:27 de sasi
@pescarileteatruluioradean
Sunt prosti cu care oricum n-ai ce face. Faci mai mult rau daca nu le pui la punct. In rest dau dreptate. Abordarea trebuei sa fie diferita, insa d ela bun inceput. Momentan ne aflam in situatia in care prostii inainteaza, asa ca avem obligatia sa intram in contraofensiva. Din cauza lor am stat in lockdown si vom mai sta. Daca guvernul facea ce avea de facut... era altceva... dar n-au sange in p*** si c****. Accept idea ca vaccinarea sa fie optionala. Insa sa existe si un sistem bonus-malus. Tratament gratuit numai celor vaccinati si celor care din anumite motive nu se pot vaccina. (nu intra prostia). Raspundere penala ca in cazul infectiei cu HIV... Atat. Fiecare are posibilitatea sa aleaga. Ti frica de un ac. OK. Dar suporta consecintele. Mituirea cu bonuri, mititei, etc mi se pare jegoasa si nu este o chestiune corecta fata de cei care au avut simt civic. Nu, nu este virusul care va extermina omenirea. N-are cum. Insa nici nu doresc sa omor pe cineva vulnerabil din neglijenta si nepasare. Nu ma speriu de un ac, ca antivaxerii, care lesina si la analize medicale.
Postat 02 Septembrie 2021, 19:15 de sasi
profilul antivaxerului
Pupator de icoane sau sectist, cu IQ sub 90, plin de el, nu intelege cum functioneaza lumea (deci este analfabet stiintific), poate recita informatii insa nu le poate intelege, face interpretari si asocieri gresite, fiindca este paralel cu gandirea stiintifica; ca si om matur, crede ca specia din care face parte a fost creata de un personaj din basme si ca provine dintr-o serie de incesturi (Eva-Cain, eventual Eva-Abel, apoi full Noe-family swap...).
Postat 02 Septembrie 2021, 19:05 de sasi
Iarași minciuni?
Cum adică "adulții încep să fie contaminați de propriii copii"? Copiii nici n-au inceput scoala / grădinița, copiii mai mici stau mai mereu în casă. Adulții sunt cei care se deplasează / muncesc. Nu creați titluri fără nici o acoperire. La orice virus / răceală toată lumea poate infecta pe toată lumea. Ce titlu urmează: "pensionarii care merg la piață sunt cei mai mari infectanți"? Campania de vaccinare clachează deoarece lumea a putut proba ineficiența vaccinului: se vede că nu face față. Dacă nu erau oamenii vaccinați epidemia era demult stopată deoarece imunitatea naturală este singura care poate stopa virusul. Ineficiența vaccinului (poveștile astea cu 90-95% și după, de 60% pt Delta, afirmate dar nevalidate de PRODUCĂTORI, nu de 98% afirmate de individul SASI) sunt în realitate mult inferioare și măresc infecționalitatea virusului. Tulpinile noi apar pregnant în persoanele vaccinate. Un vaccin prost = tulpini noi și rezistente. Un vaccin prost = vaccinați cu potențial mare de infectare și de mutații virale. Un vaccin prost = efecte secundare. Când un vaccin nu va mai face față la o variantă viitoare a virusului și când producătorii vor da chix în mod oficial atunci pe ce ne vom baza? Răspuns = pe imunitatea naturală. Cum ne pregătim? Răspuns = masca jos de pe față, mișcare, aer curat, mâncare cât mai bio, odihnă etc. Restu-s doar povești de îmbogățit oligarhii din Big Pharma.
Postat 02 Septembrie 2021, 16:33 de georgemarian
@actorul
Tu cum ai fi facut?
Postat 02 Septembrie 2021, 15:52 de unul
@sasi
aroganta a dus la esecul campaniei de vaccinare. cand le explici oamenilor de pe un piedestal, nu aduci altceva decat reactia opusa. mai pui mititeii, bonu de cumparaturi, ziua libera, si te intrebi cine sunt retarzii, puturosii…
Postat 02 Septembrie 2021, 15:22 de User anonimizat
boala vs virus
(1) Vaccinul este impotriva bolii nu impotriva patrunderii virusului in organism. SARS-cov2 este virisul iar Covid19 este boala. Tu poti contacta virisul fara sa faci boala. Testele detecteaza si fragmente de RAN viral, de la virusi distrusi in organism. (2) Vaccinul ofera o protectie de cca 98% (mai mult ca un prezervativ...). restul de 2% tot ramane. Insa este un raport mult mai mic (3) Din cauza celor putorosilor retarzi nespalati (antivaxeri), au aparut mutatii, de tulpini noi, cum este varianta Delta. Fata de varianta delta, protectia este de cca 60%.
Postat 02 Septembrie 2021, 14:08 de sasi
nutryno = neutru la IQ :)
esti prost :) fabulezi si fabulezi.. tariesti intr-o lumea imaginara... te potrivesti cu ceilalti doi, impreuna aveti in total 6 neuroni :D
Postat 02 Septembrie 2021, 13:52 de sasi
A FUMA sau A NU FUMA,aceasta-i intrebarea?
Fumatul în România: 5,63 mil. români de peste 15 ani fumează. Trei sferturi dintre fumători consumă tutun în primele 30 de minute de la trezire.Daca fumezi OFICIAL sau de CONTRABANDA conteaza la medici,intrebare?
Postat 02 Septembrie 2021, 13:36 de spaima_trepadusilor
Propaganda la români arată ce a ajuns "România Normală", ca o colonie care se uită slugarnic ba la Europa, ba la SUA, ba la Israel.
Israelul insistă să promoveze a treia doză, în contextul în care 66% din noul val este consecința celor 80% de vaccinați. În SUA doar fraierii se mai vaccinează, în contextul în care democrații se dau cu capul de asfalt, ca să convingă oamenii să înlocuiască testarea la orice mall sau unitate medicală de cartier cu vaccinarea. În Europa a apărut la orizontul "pandemiei", pe care o califică strict ca act administrativ, Danemarca care a decis încetarea oricăror restricții și intrarea țării în normalitate, începând cu data de 1 septembrie 2021. În România, cea confuză, propagandiștii ne spun că vaccinarea asta e sinonimă cu imunizarea, de parcă ar avea habar despre ce e vorba. Covidul există și face tulpini câte vrea el, iar acest lucru e de necontestat. Însă, e doar o "gripă" mai rea decât de obicei, dar ca oricare alta ce dezimunizează omul mai sensibil medical, pentru care nu se va găsi vreodată vaccinul, precum la SIDA spre exemplu care a fost atât de agresiv împrăștiată cândva de niște LGBTQIA+.
Postat 02 Septembrie 2021, 13:18 de KP
Mda
Se cam potrivesc procentele, raportul vaccinatilor dintre cei care au contactat boala fiind apropiat de cel din totalul populatiei eligibile la vaccinare. Deci studiile facute in Israel si Uk(tari cu populatii majoritar inoculate) pe esantioane mari de populatie se confirma si aici, concluzia lor fiind ca vaccinul nu te pazeste de boala, ci de formele grave ale ei. De asemenea cei vaccinati transmit virusul la fel cu restul. Doar la noi retorica e alta, ni se spune din burta ca vaccinatii nu transmit si practic au devenit niste supra-oameni. Pe deasupra se face o reclama desantata la aceste inoculari experimentale, se dau o gramada de bani, tombola etc. Doar ca nimeni nu ofera o garantie reala. Trebuie crezuti asa-zisii "specialisti", mereu aceiasi insi care apar in toata media, in timp ce majoritatea medicilor de renume stau in umbra, obligati sa fie lipsiti de opinii. Eu am fost si sunt provaccinuri, dar nu facute obligatoriu si nu fara o analiza lucida a raportului risc/beneficiu. In 7 luni, pentru vaccinul anti-COVID s-au inregistrat mai multe efecte adverse decat pentru orice alt vaccin clasic cumulat în 20 de ani.
Postat 02 Septembrie 2021, 12:50 de Neutryno
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON