URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Octombrie 2021, 23:36

Anunț îngrijorător: Spitalele publice suspendă internările şi operaţiile care nu sunt urgenţe, pentru 30 de zile, din cauza crizei Covid

Anunț îngrijorător: Spitalele publice suspendă internările şi operaţiile care nu sunt urgenţe, pentru 30 de zile, din cauza crizei Covid foto: gov.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anunț îngrijorător, făcut luni seară, de secretarul de stat Raed Arafat, totodată șeful Departamentului pentru Situații de Urgență: spitalele publice suspendă, pentru 30 de zile, internările şi operaţiile care nu sunt urgenţe, din cauza crizei Covid.

"Suntem nevoiţi să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede ca managerii unităţilor publice cu paturi să dispună suspendarea internărilor pentru operaţii şi alte tratamente care nu reprezintă urgenţă", a declarat Raed Arafat într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria, conform Agerpres.

Cine face excepție de la noua regulă

Măsurile nu se vor aplica pacienților oncologici, celor care fac dializă, gravidelor şi urgenţelor.

Fiecare caz va fi analizat, însă, de medicul curant de specialitate, care va argumenta în foaia de observaţie care este motivaţia medicală ce impune necesitatea internării pacienţilor. 

"Adică, fiecare caz este analizat de medicul care tratează cazul respectiv şi decide dacă poate fi reprogramat, poate fi amânat sau dacă trebuie neapărat să fie tratat în această perioadă în unitatea respectivă", a precizat Arafat.

De asemenea, managerii unităţilor publice cu paturi vor distribui personalul care devine disponibil către structurile care tratează pacienţii Covid.

Șeful DSU a atras atenţia că în decurs de o săptămână numărul infecţiilor s-a dublat şi că nu se poate constata deocamdată "o tendinţă de plafonare sau de scădere".

De ce au fost excluse testele

În aceeași conferință de presă, Arafat a fost întrebat și de ce testele RT-PCR şi antigen rapide au fost excluse pentru accesul la restaurante, cinematografe, spaţii închise, evenimente.

"Simplu, eu vă explic, pentru că foarte multă lume zice că e discriminare, că certificatul verde înseamnă că toţi sunt egali. Nu. Şi astăzi a apărut un studiu din SUA care arată acest lucru. Deci, şansa să te infectezi dacă eşti vaccinat, conform studiului din SUA, este de cinci ori mai mică. Persoanele vaccinate, trecute prin boală au imunitate, ceea ce înseamnă că şansa să transmită, să se infecteze - chiar dacă se infectează, au şansă de 11 ori mai bună să nu ajungă în terapie intensivă, să nu aibă probleme grave, deci fac doar forme uşoare. Testatul, la momentul testării el este negativ, dar nefiind vaccinat, nefiind trecut prin boală, testatul este un vehicul foarte bun şi să se infecteze, şi să ajungă în terapie intensivă şi să ne încarce secţiile de terapie intensivă şi secţiile de terapie intermediară şi unităţile de primiri-urgenţe şi tot", a declarat Raed Arafat, potrivit Agerpres.

Între altele, șeful DSU a reiterat că prevederea privind eliminarea testării pentru accesul la activităţi nu are în vedere şi raporturile de muncă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Demagogie
D-nul Arafat este trompeta OMS si producatorilor de vaccinuri declara niste statistici despre care nuci producatorii de vaccinuri habar n-au eventual are miros de marketing agresiv si discriminativ!!!
Postat 10 Octombrie 2021, 09:34 de User anonimizat
Ipocrizie
Adica se sacrifica majoritatea pentru minoritate doar sa-si atinga scopul indiferent de mijloace!!!
Postat 07 Octombrie 2021, 08:27 de User anonimizat
vaccinurile au fost achizitionate pe BANII nevaccinatilor,aia peste 75%
vaccinurile au fost achizitionate pe BANII nevaccinatilor,aia peste 75%.Si acuma se doreste interzicerea accesului celor fara vaccin in anumite spatii?
Postat 06 Octombrie 2021, 00:16 de spaima_trepadusilor
30 de zile o să suspendăm și unii dintre noi, plata contribuției la CASS.
Nu de alta dar, ca vaccinat, aș fi putut să-mi fac o clismă profesionistă peste tot ce înseamnă "liberali". Că de etnicii maghiari ce să vorbim? Ei sunt maron din cap până-n picioare, de la ultima moțiune de cenzură, din urmă cu nici două ore.
Postat 05 Octombrie 2021, 16:11 de KP
spaima_trepadusilor
Tocmami ca nu stii sa asculti un text, si repede interpretezi. Dupa capul meu specififa clar clar ca e putini cu 2 doze, dar e bine ca sunt multi cu o doza.
Postat 05 Octombrie 2021, 12:14 de Sandu2100
Exista TRATAMENT cu anticorpi
https://evz.ro/dezvaluirile-medicului-lucian-duta-mi-am-facut-acest-tratament-anti-covid-19-si-mi-am-revenit-acelasi-produs-a-folosit-si-presedintele-trump.html
Postat 05 Octombrie 2021, 10:45 de spaima_trepadusilor
Propagandiști de doi lei
Atât va duce capu eu propun că cei nevaccnati să nu mai plătească taxe impozite etc ,să vedem apoi cum va că.... pa voi . mergeți dracu și munciți ceva in loc s-o frecați toată ziua pa aicea puneți mâna și lăsați propaganda trolilor (ți-ai revenit din turbare?)
Postat 05 Octombrie 2021, 08:41 de sss
Sasiare dreptate
Ești vaccinat, faci operație, nu ești, mai încearcă, sau sa deschidă LASCA de Oradea cu Aur și Șoricul spitale pt nevaccinați
Postat 05 Octombrie 2021, 01:15 de Sandu2100
NU!
Inacceptabil! Mai bine decuplati pe antivaxeri! De ce sa sufere altii din cauza lor????????
Postat 05 Octombrie 2021, 00:14 de sasi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON