URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 NOIEMBRIE 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În primul rând, cred că ar trebui să definim ce însemnă drum de centură. O centură în adevăratul sens al cuvântului ar trebui să fie suficient de îndepărtată de oraş, încât, atunci când o străbaţi, abia să întrezăreşti localitatea pe care o ocoleşti. Practic, nici Oradea nu mai are centură, şoseaua e deja un inel interior al oraşului. Dar aşa cum e, centură sau nu, ne foloseşte de minune şi fără ea am fi fost cu nervii la pământ!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Cum ar putea, oare, o clasă politică, clădită ea însăși pe impostură și mediocritate, să instituie norme și criterii de selecție pe care chiar ea le-ar pica, cu brio? Răspunsul este, totuși, la îndemână: prin simpla transparentizare, pe care o cerem cu toții, și noi, cei din mass-media, și generațiile mai tinere, și Uniunea Europeană, în care ne-am zorit să intrăm, atrași de avantaje, nu de rigori.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ce-a făcut şeful CJ Bihor săptămâna trecută, când a prezentat cele 12 criterii pentru alocarea banilor către primăriile din judeţ, este începutul celei mai importante reforme administrative din ultimii 30 de ani. Poate singura pe bune, nu formală, pentru că ţinteşte la rădăcina relelor din administraţia noastră. Dacă va fi adoptat - şi va fi - setul de reguli va scoate Bihorul, pur şi simplu, din feudalismul politic în care băltesc, de fapt, toate judeţele, oraşele şi comunele României.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Perioada asta de mare încercare psihică scoate din oameni nu atât lucrurile bune, cât, mai ales, pe cele rele, în fruntea lor aflându-se perechea cea mai groaznică din bagajul uman - răutatea şi prostia. Autopropulsate de propriile lipsuri, acestea colindă mână în mână în spaţiul public, înjurând şi blestemând tot ceea ce nu este după chipul şi asemănarea lor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre modul în care își face campania electorală Viorel Cataramă, candidatul Pro România Bihor pentru Senat?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Având în vedere faptul că în curând chiar se vor desfăşura alegeri parlamentare în România, în ciuda crizei sanitare, cred că este important să se cunoască cele mai importante aspecte prevăzute în Constituţie în legătură cu rolul şi activitatea Parlamentului, precum şi cu statutul senatorilor şi deputaţilor. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Prevenirea gripei se efectuează prin utilizarea vaccinurilor cu virus inactivat. Aceste vaccinuri sunt preparate din virusuri gripale de tip A şi B ce au circulat în sezonul precedent. Dacă tipul de virus circulant în momentul vaccinării este strâns înrudit cu cel din compoziţia vaccinului, se realizează o protecţie de 50-80% faţă de infecţie.
28 Octombrie 2020, 08:35

Anunț finalizare proiect „Dezvoltarea firmei DRAKUPLAST SRL prin investiții în echipamente performante”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anunț de presă

28 OCTOMBRIE 2020

Finalizarea proiectului

Dezvoltarea firmei DRAKUPLAST SRL prin investiții în echipamente performante

 

S.C. DRAKUPLAST S.R.L. cu sediul în Municipiul Oradea, Str. Uzinelor, nr. 80,  județul Bihor, CUI 32608503, J05/2862/2017, a implementat proiectul cu titlul: „Dezvoltarea firmei DRAKUPLAST SRL prin investiții în echipamente performante, cod SMIS 115879, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare nr. 3525 / 17.12.2018 încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020 şi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest în calitate de Organism Intermediar.

Valoarea totală a proiectului a fost de 10.431.129,32 lei, din care asistenţa financiară  nerambursabilă este de 4.517.199,98 lei, din care 3.839.619,98  lei din FEDR și 677.580,00 lei din Bugetul Național.

Proiectul s-a implementat la sediul societății în Municipiul Oradea, str Uzinelor, Nr 80, judeţul Bihor, prin REGIO - Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2 – Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, Prioritatea de investiții 2.2 – Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor.

Obiectivul general al proiectului propus spre finanțare a fost îmbunătățirea competitivității economice prin creșterea productivității muncii firmei DRAKUPLAST SRL. Obiectivul va fi atins prin diversificarea activității firmei, ca urmare a desfășurării activităților propuse prin proiect.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost::

-diversificarea capacității de producție prin realizarea unor noi categorii de produse în domeniul mase plastice prin achiziționarea unei linii tehnologice mase plastice, care asigură inovare la nivel de proces și produs în cadrul societății:

1. LINIE TEHNOLOGICĂ INJECȚIE AMBALAJE MASE PLASTICE

Mașină de injecție tip 1 – 1 buc

Mașină de injecție tip 2 – 1 buc

Mașină de injecție tip 3 – 1 buc

Roboți cartezieni industriali – 3 buc

Echipament pentru transportul materialului centralizat - 1 buc

Unitate de termoreglare pentru matriță (compusă din 3 termoregulatoare)

2. SOFTWARE

-creșterea numărului mediu de angajați cu 1 loc de muncă dintr-o categorie defavorizată

Impactul investiției la nivelul localității/regiunii: Dezvoltarea continue a societății către producția de ambalaje din plastic pentru produse alimentare și nealimentare, unde există o cerere în trend crescător (CUTII/LĂZI/CONTAINERE).  

Rezultate previzionate:  1 investiție inițială (diversificarea activității firmei) realizată prin: 1 linie tehnologică injecție ambalaje mase plastice recepționată și pusă în funcțiune, 1 soft recepționat și funcțional, participarea la 1 târg internațional, 2 sisteme de management ISO 45001 și ISO 14001 implementate și certificate și 1 certificare de produs/proces obținută.

Data de începere a proiectului: 01.04.2017

Data de finalizare a proiectului: 30.10.2020

Date de contact: Pentru detalii suplimentare vă stăm la dispoziție la sediul social al firmei sau la tel. 0727.38.34.25, e-mail proiectdrakuplast@gmail.com, persoana de contact Cotolan Cornelia.

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.0922 RON
  • 1 EUR = 4.8738 RON
  • 1 HUF = 0.0135 RON