URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 07 MAI 2021
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Veștile bune sunt rare și de obicei nu prea se împlinesc. Președintele Consiliului Județean, Ilie Bolojan, clocea de mult să mute Grădina Zoologică din Oradea în pădurile Felixului, spre desfătarea turiștilor care nu prea au ce face în timpul petrecut prin stațiune. Prețul este o centură nou-nouță care să ducă traficul uriaș de beiușeni direct în cartierele Oradiei, fără să mai polueze stațiunea.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Nu, titlul nu e o glumă! Dacă Sandu Lungu, carismaticul luptător care a pus Bihorul pe hartă cu pumnul său necruţător şi dimensiunile sale respectabile, s-a pus în fruntea unei "armate" de protestatari cu care a bătut străzile Oradiei, dacă a pus mâna pe megafon pentru a se adresa mulţimii, asemenea unui lider politic, nu e de glumă...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ştiţi bancul cu olteanul care, când nu are ce face, se dezbracă şi îşi păzeşte hainele? Aşa şi Guvernul nostru, de parcă n-ar fi avut atâtea alte lucruri de făcut, serioase, s-a apucat să dea săptămâna trecută o Ordonanţă menită, cică, să "debirocratizeze activitatea în cadrul microîntreprinderilor". Concret, firmele cu până la 9 angajaţi nu mai sunt obligate să aibă fişa postului pentru aceştia şi nici regulament intern...
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Aşa cum unii au nevoie să iubească, alţii simt nevoia lăuntrică de a urî. Pentru ei ura este propulsorul lumii. Ura îi ridică din pat, îi trimite la muncă, le dictează relaţiile sociale, îi face să deschidă gura, le dictează discursul şi le modelează minţile. Nefericiţi, suferinzi, chiar dacă nu ştiu asta, demni de compasiune, "urâtorii" îşi găsesc validarea prin intensitatea dezaprobării pentru ceilalţi. Preferabil pentru toţi ceilalţi.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Veţi merge în vacanţă vara aceasta?

De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 12 aprilie 2021, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat una dintre cele mai discutabile decizii din întreaga sa istorie. Într-o decizie obligatorie, pronunţată în recurs în interesul legii, Instanţa Supremă a stabilit că "instanţa de judecată învestită cu soluţionarea plângerii contravenţionale formulate împotriva unui proces-verbal de contravenţie prin care s-a aplicat sancţiunea complementară a suspendării temporare a exercitării dreptului de a conduce un autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, NU are posibilitatea să examineze proporţionalitatea acestei sancţiuni complementare".
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Tratamentul medicamentos al ulcerului duodenal are 4 obiective majore: ameliorarea durerii, accelerarea procesului de vindecare a leziunii ulceroase, prevenirea recăderilor şi a complicaţiilor.
28 Octombrie 2020, 08:35

Anunț finalizare proiect „Dezvoltarea firmei DRAKUPLAST SRL prin investiții în echipamente performante”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anunț de presă

28 OCTOMBRIE 2020

Finalizarea proiectului

Dezvoltarea firmei DRAKUPLAST SRL prin investiții în echipamente performante

 

S.C. DRAKUPLAST S.R.L. cu sediul în Municipiul Oradea, Str. Uzinelor, nr. 80,  județul Bihor, CUI 32608503, J05/2862/2017, a implementat proiectul cu titlul: „Dezvoltarea firmei DRAKUPLAST SRL prin investiții în echipamente performante, cod SMIS 115879, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare nr. 3525 / 17.12.2018 încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020 şi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest în calitate de Organism Intermediar.

Valoarea totală a proiectului a fost de 10.431.129,32 lei, din care asistenţa financiară  nerambursabilă este de 4.517.199,98 lei, din care 3.839.619,98  lei din FEDR și 677.580,00 lei din Bugetul Național.

Proiectul s-a implementat la sediul societății în Municipiul Oradea, str Uzinelor, Nr 80, judeţul Bihor, prin REGIO - Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2 – Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, Prioritatea de investiții 2.2 – Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor.

Obiectivul general al proiectului propus spre finanțare a fost îmbunătățirea competitivității economice prin creșterea productivității muncii firmei DRAKUPLAST SRL. Obiectivul va fi atins prin diversificarea activității firmei, ca urmare a desfășurării activităților propuse prin proiect.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost::

-diversificarea capacității de producție prin realizarea unor noi categorii de produse în domeniul mase plastice prin achiziționarea unei linii tehnologice mase plastice, care asigură inovare la nivel de proces și produs în cadrul societății:

1. LINIE TEHNOLOGICĂ INJECȚIE AMBALAJE MASE PLASTICE

Mașină de injecție tip 1 – 1 buc

Mașină de injecție tip 2 – 1 buc

Mașină de injecție tip 3 – 1 buc

Roboți cartezieni industriali – 3 buc

Echipament pentru transportul materialului centralizat - 1 buc

Unitate de termoreglare pentru matriță (compusă din 3 termoregulatoare)

2. SOFTWARE

-creșterea numărului mediu de angajați cu 1 loc de muncă dintr-o categorie defavorizată

Impactul investiției la nivelul localității/regiunii: Dezvoltarea continue a societății către producția de ambalaje din plastic pentru produse alimentare și nealimentare, unde există o cerere în trend crescător (CUTII/LĂZI/CONTAINERE).  

Rezultate previzionate:  1 investiție inițială (diversificarea activității firmei) realizată prin: 1 linie tehnologică injecție ambalaje mase plastice recepționată și pusă în funcțiune, 1 soft recepționat și funcțional, participarea la 1 târg internațional, 2 sisteme de management ISO 45001 și ISO 14001 implementate și certificate și 1 certificare de produs/proces obținută.

Data de începere a proiectului: 01.04.2017

Data de finalizare a proiectului: 30.10.2020

Date de contact: Pentru detalii suplimentare vă stăm la dispoziție la sediul social al firmei sau la tel. 0727.38.34.25, e-mail proiectdrakuplast@gmail.com, persoana de contact Cotolan Cornelia.

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.0881 RON
  • 1 EUR = 4.9266 RON
  • 1 HUF = 0.0137 RON