Viziunea USR PLUS
România traversează o criză sanitară gravă accentuată de haos administrativ, de impostură politică şi de hoţia generalizată care ne-a mâncat resursele necesare modernizării ţării.
Vechile partide au eşuat. După 31 de ani nu mai avem aşteptări de la ele. Progresul e prea lent cu ele la cârmă. Au distrus încrederea românilor în stat şi în politică.
Avem nevoie de o REVOLUŢIE A BUNEI GUVERNĂRI
Viziunea noastră este să construim, în sfârşit, o Românie fără hoţie. Fără sinecuri şi fără privilegii pentru aleşi. Fără imunităţi şi fără pensii speciale. Fără atentate la păduri şi la mediul înconjurător. O Românie administrată cu competenţă şi cinste.
O Românie dreaptă, modernă şi dezvoltată. Bine conectată la Uniunea Europeană dar având un loc şi o identitate bine definite în cadrul ei.
Avem resurse, dar înainte de toate trebuie să eliminăm hoţia. USR PLUS este singura forţă capabilă să facă asta.
Ne luăm, începând de azi, 40 de angajamente pe care le putem pune în practică imediat ce ajungem la Guvernare.
1. Fără Penali în Funcţii Publice.
Interzicerea ocupării de funcţii publice alese pentru persoanele condamnate penal care nu s-au reabilitat.
"Fără penali în funcţii publice" are la bază o iniţiativă cetăţenească semnată de 1.000.000 de români pentru interzicerea condamnaţilor penal definitiv să mai ocupe funcţii publice în instituţiile statului. Cei mai importanţi oameni politici din instituţiile care conduc în prezent România sunt puşi sub învinuire pentru fapte de corupţie, de aceea e necesară curăţenia în politica românească.
2. Fără pensii speciale
În 2020, România va cheltui peste zece miliarde de lei doar cu pensiile speciale. E timpul să eliminăm privilegiile şi să restituim egalitatea românilor în faţa pensiei - contribuţie egală - pensie egală.
3. Să nu mori cu dreptatea în mână
Vindecarea justiţiei prin corectarea legilor sale, desfiinţarea Secţiei Speciale, repornirea activităţii DNA. Timp de 3 ani Justiţia din România a fost sub un continuu asediu. Este clar că primul pas pe care îl vom face odată ajunşi în Parlament este să reconstruim tot ce a fost distrus.
Un stat reformat.
4. 300 parlamentari, primari în 2 tururi şi reforma electorală
5. Transparenţă totală
Publicarea online şi accesul cetăţenilor la toate cheltuielile publice şi contractele de achiziţii publice din toate instituţiile, de la Guvern la primării.
6. Primării mai puţine şi mai eficiente
Reducerea numărului de primării prin comasare voluntară, în vederea creşterii calităţii serviciilor publice furnizate locuitorilor.
7. Fără mii de agenţii
Desfiinţarea sau reorganizarea agenţiilor, autorităţilor şi instituţiilor, care deşi sunt finanţate cu bani publici sau beneficiază de privilegii de la stat, nu sunt în mod real în serviciul cetăţeanului. În plus, obligativitatea ca acestea sa raporteze public indicatoriii de performanţă, numărul de beneficiari şi bugetul cheltuit.
8. Cetăţenie digitală
Crearea infrastructurii necesare pentru ca cetăţenii să nu mai plimbe hârtii între instituţii, ci informaţiile să circule electronic, sigur, rapid şi uşor de urmărit.
Sănătate cu prioritate
9. Fond de 1 miliard de euro pentru o infrastructură sanitară modernă
Modernizarea spitalelor, construirea de spitale noi şi a unei infrastructuri sanitare moderne, prin investirea a 1 miliard de euro în următorii patru ani.
10. Stimulente pentru a ne menţine sănătoşi, nu bolnavi
Îmbunătăţirea stării de sănătate a românilor prin măsuri precum: medici de familie în toate comunele şi asistenţi medicali în toate satele din ţară până în 2024, dublarea performanţei programelor naţionale de prevenţie.
11. Dreptul de a alege în sănătate
Încurajarea concurenţei în sistemul de sănătate.
12. Acces garantat la medicamente esenţiale
Garantarea accesului românilor, în regim 100% compensat, la medicamentele esenţiale de pe lista Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
13. Siguranţa pacientului pe primul loc
Creşterea calităţii actului medical şi a siguranţei pacientului prin măsuri care asigură profesionalizarea continuă.
14. Medic şi pacient, la un click distanţă
Constituirea unui Fond Naţional de Inovaţie în Sănătate prin care să fie stimulată dezvoltarea de soluţii digitalizate şi de telemedicină prin care să debirocratizăm practica medicală şi să apropiem medicul de pacient.
Educaţie ca la carte
15. Fără politică la şcoală
Depolitizarea învăţământului preuniversitar românesc şi aşezarea copilului în centrul sistemului.
16. Dreptul de a alege în educaţie
Să poţi alege şcoala la care merge copilul tău, din mai multe opţiuni bune. Regândirea materiilor şi stabilirea unui curriculum naţional simplificat, completat de unul suplimentar ales de elev sau de şcoală. Un proces mai uşor de înfiinţare şi funcţionare a grădiniţelor, şcolilor şi liceelor private.
17. Şcoala de la 8 la 5, masă caldă şi şcoală după şcoală
Creşterea calităţii învăţământului prin reorganizarea programului elevilor. Astfel, în intervalul 8.00-17.00, elevii participă la orele de studiu dimineaţa, la prânz au parte de o masă caldă, iar după-amiază se pot implica în activităţi opţionale (teme, activităţi sportive etc)
18. Sprijin pentru şcoala online
Economia pe care ţara o merită
19. Antreprenoriat fără birocraţie
Reducerea birocraţiei impuse de stat pentru întreprinderile româneşti. Continuăm procesul de debirocratizare prin analiza permanentă a poverii administrative pe mediul de afaceri.
20. Bani europeni investiţi în industrii ale viitorului
Dezvoltarea României prin investiţii în industrii strategice la nivel european.
21. "Clasa de mijloc la sate": susţinerea fermierilor mici şi mijlocii
Creşterea competitivităţii şi a performanţei economice a fermierilor mici şi mijlocii
22. Acces la finanţare pentru antreprenori
23. Lider european în îngrijirea vârstnicilor
24. Gazele din Marea Neagră contribuie la pensiile românilor
25. Drumul spre acasă pentru românii din diaspora
Facilitarea reîntoarcerii în ţară a românilor care îşi doresc să revină. Programe de asistenţă clar ţintite pentru informare, întoarcere, acomodare şi încurajarea antreprenoriatului în ţară.
26. Zero taxe pe salariul minim
Reducere impozitării muncii prin scutirea de taxe şi impozite a 2.230 de lei din salariul brut (echivalentul salariului minim pe economie)
Şi natură, şi infrastructură
27. Autostrăzi pe bune, nu pe hârtie
O nouă abordare în implementarea marilor proiecte de infrastructură cu: finanţare adecvată, un calcul realist al costurilor, restructurarea companiei naţionale de autostrăzi, angajarea de profesionişti şi stabilirea unor priorităţi clare.
28. Fără gunoaie în natură
29. Împădurim România şi combatem tăierile ilegale prin DNA-ul Pădurilor
Lupta cu sărăcia
30. Programele naționale "Fiecare copil la grădiniță" şi "Școală pentru toți"
Reducerea abandonului şcolar prin extinderea programului "Şcoală pentru Toţi", de la 500 la 1.200 şcoli vulnerabile.
31. Implementarea de proiecte şi programe finanţate cu fonduri europene, care să asigure accesul tuturor românilor la energie.
32. Protecţie socială şi muncă legală în domeniul serviciilor
33. Fleximuncă - Introducerea contractelor de muncă multi-flexibile
34. Un loc de muncă: cea mai bună protecție socială (VMI)
Implementarea legii Venitului Minim de Incluziune care stimulează căutarea locurilor de muncă pentru că persoanele care primesc asistenţă socială nu mai trebuie să aleagă între un loc de muncă şi păstrarea ajutorului social.
35. CRESC - Corpul Român de Solidaritate și Cooperare
Crearea unui sistem integrat de servicii pentru: oamenii care care doresc să se implice în activităţi cu impact în comunitate, organizaţii care lucrează cu aceştia şi comunităţile beneficiare
Calitate a vieţii
36. Internet pentru toți
Asigurarea accesului tuturor românilor la internet de mare viteză
37. Un viitor pentru cultura independentă
Ajutor de stat pentru operatorii culturali din sectorul independent-privat
38. Aducem sportul înapoi în școală
Educaţie pentru şi prin sport prin creşterea rolului formativ - educaţional al sportului în şcoală
39. Sate cu arhitectură tradiţională protejată şi pusă în valoare
Sprijin financiar pentru cei care cumpară case părăsite la ţară pentru a le restaura şi pune in valoare
40. Democraţie şi presă liberă în Republica Moldova
Crearea unui Fond pentru Democraţie în Republica Moldova care să sprijine dezvoltarea societăţii civile şi a presei libere.
Acest material a fost comandat de Partidul Uniunea Salvaţi România (parte a alianţei electorale "Alianţa USR PLUS") şi realizat de operatorul economic SC Toonies Studio SRL. Cod unic de identificare: 11200021
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.