URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 24 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În judo folosești forța adversarului pentru a o canaliza împotriva lui. Cred că același principiu ar trebui să-l aplicăm și asupra vandalilor care sparg toalete, coșuri de gunoi și bănci. De ce să-i băgăm la pușcărie sau să-i amendăm cu sume uriașe? Mai bine să se amplaseze prin parcuri sape, hârlețe și greble. Cei cu exces de energie și surplus de testosteron vor putea să dea o prașilă, să facă straturi pentru flori, să ne scape de buruieni...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cele două loturi din Bihor ale Autostrăzii Transilvania, Biharia - Chiribiș (28,55 km) și Chiribiș - Suplacu de Barcău (26,35 km), ar merita denumite - mulțumită tehnocraților din CNAIR, politrucilor care au condus Transporturile, dar și parlamentarilor bihoreni - ale Nesimțirii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?
De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La finalul anului trecut a fost adoptată fără mare publicitate o lege ce permite reinstalarea radarelor fixe, care de această dată vor avea mai multe „atribuții”, similar camerelor instalate pe drumurile din alte țări europene.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
O altă formă de tulburare anxioasă este tulburarea anxioasă generalizată, care se deosebeşte de panică (unde simptomele apar brusc) prin faptul că bolnavii prezintă o anxietate difuză şi persistentă, fără fobii, atacuri de panică sau tulburare obsesiv-compulsivă.
02 Februarie 2023, 11:34

Andreea Neag, David Sferle, Octavian Varga şi Haragos Bernadett, sportivii anului 2022 la ramuri neolimpice din Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Casa Tineretului din Oradea a găzduit, în cursul serii de marţi, prima ediţie a Galei Asociaţiilor Judeţene Bihor, pe ramuri neolimpice.

"Ca urmare a faptului că în acest an nu s-a făcut clasament pentru sportivii care practică un sport neolimpic în judeţul Bihor, la iniţiativa domnului Boros Péter, secretarul general al Asociaţiei Judeţene de Fotbal-tenis, patru asociaţii judeţene bihorene au hotărât să îşi premieze performerii, fiind vorba de Asociaţia Judeţeană de Fotbal-Tenis (preşedinte Sorean Vasile), Asociaţia Judeţeană de Kempo (preşedinte Tulkos Romeo), Asociaţia Judeţeană de Powerlifting (preşedinte Lupaş Ionuţ Florin) şi Asociaţia Judeţeană de Tir cu arcul (preşedinte Mircea Stroe)", se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Astfel, primii trei clasaţi de la fiecare ramură sportivă au fost recompensaţi cu cupe şi diplome, în timp ce sportivii anului au primit un curs gratuit de instructor / preparator sportiv din partea Centrului de Formare Profesională M.A.R.A., curs autorizat de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei.

Asociaţia Judeţeană de Fotbal-Tenis a desemnat-o pe Andreea Neag, de la C.S. Tengo Salonta, drept cea mai bună sportivă a anului 2022.

În clasamentul Asociaţiei Judeţene de Kempo Bihor, David Dumitru Sferle, de la C.S. Crişul Oradea, a fost desemnat cel mai bun sportiv al anului încheiat.

Asociaţia Judeţeană de Powerlifting Bihor l-a dat pe Octavian Varga, tot de la C. S. Crişul Oradea, drept cel mai bun, în timp ce Asociaţia Judeţeană de Tir cu arcul Bihor a avut-o pe Haragos Bernadett, de la C.S. Redpoint Oradea, drept cea mai bună sportivă din 2022.

"Am considerat importantă organizarea acestei gale şi cu mare drag m-am implicat, pentru că sportivii aceştia meritau răsplătiţi, ei ne-au reprezentat cu demnitate şi prestanţă la campionatele naţionale şi internaţionale, se antrenează cu orele, fac nenumărate sacrificii şi desigur ne place să ne mândrim cu rezultatele lor, atunci nu contează că practică un sport neolimpic. Să nu uităm încă un aspect, azi un sport este olimpic, iar mâine poate nu mai este şi tot aşa poate fi neolimpic şi apoi introdus pe lista sporturilor olimpice, programul olimpic fiind flexibil", a ţinut să transmită, la finalul evenimentului, Tulkos Romeo, preşedinte Asociaţia Judeţeană de Kempo Bihor.

Potrivit acestuia, gala ar urma să se organizeze anual: „Sunt convins că numărul asociaţiilor care ni se vor alătura va creşte".

La eveniment au participat și subprefectul Emilian Pavel, directoarea Clubului Sportiv Crișul, Pető Dalma Csilla, și preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor, Radu Bitea.

Iată laureaţii pe anul 2022 ai celor patru asociaţii sportive bihorene:

Asociaţia Judeţeană de Fotbal-tenis Bihor

Sportiva anului 2022 – Andreea Neag (antrenor Sorean Vasile) - C.S. Tengo Salonta

Locul I la proba de triplu la Campionatul European de Seniori

Locul I la Campionatul Mondial la proba de dublu şi triplu la Seniori

Locul I la Campionatul European la dublu şi triplu la categ.U21

Locul I la Campionatul Mondial la proba de dublu şi triplu, categoria U21

Locul III la Campionatul Naţional pe echipe (Andreea Neag, Mădălina Istrate şi Andreea Banyai)

Locul II – Marc Bence (antrenor Sorean Vasile) -C.S. Tengo Salonta

Locul I la Campionatul Mondial la dublu şi la triplu, categoria U21

Locul III – Lăzău Norbert (antrenor Sorean Vasile)-C.S. Tengo Salonta

Locul I la Campionatul Mondial la dublu şi la triplu, categoria U21 (Turcia, 29.11.2022-04.12.2022)

Asociaţia Judeţeană de Kempo Bihor

Sportivul anului 2022 – Sferle David Dumitru (antrenor Tulkos Romeo) – C.S. Crişul Oradea

Locul I la Campionatul Naţional de Semi-Kempo, seniori +95 Kg (5 martie , Bucureşti)

Locul II la Campionatul Mondial , la semi-kempo, Locul III la full-kempo şi submission, categoria seniori +95 Kg (Tunisia-Hammamet 9-14 mai 2022)

Locul III la Campionatul Naţional de Full-Kempo, seniori +95 Kg (11 iunie , Bucureşti)

Locul I la semi şi full-kempo şi locul II la submission seniori +95 Kg, la Campionatul European de Kempo (Turcia-Antalya 24-30 octombrie)

Locul II – Mihuţa Karina Ioana (antrenor Tulkos Romeo) – C.S. Crişul Oradea

Locul I la Campionatul Naţional de Semi-Kempo, junioare -60 Kg (5 martie , Bucureşti)

Locul I la Campionatul Mondial , la semi-kempo, Locul III la full-kempo, submission şi knockdown – junioare -60Kg (Tunisia-Hammamet 9-14 mai 2022)

Locul I la Campionatul Naţional de Full-Kempo, junioare -60 Kg (11 iunie , Bucureşti)

Locul I la semi-kempo şi locul II la full-kempo la Cupa României ()17-18 septembrie, Bucureşti)

Locul III – Cotuţ Denisa Andrada (antrenor Tulkos Romeo) – C.S. Crişul Oradea

Locul I la Campionatul Naţional de Semi-Kempo (5 martie , Bucureşti)

Locul III la Campionatul Mondial , la full-kempo – senioare -60Kg (Tunisia-Hammamet 9-14 mai 2022)

Locul II la Campionatul European de Kempo la semi şi full-kempo, locul III la submission, senioare -60 Kg (Turcia-Antalya 24-30 octombrie 2022)

Locul I la semi şi full-kempo şi locul III la submission junioare feminin, la Campionatul European de Kempo (Turcia-Antalya 24-30 octombrie)

Asociaţia Judeţeană de Powerlifting Bihor

Sportivul anului 2022 – Varga Octavian (antrenor Lupaş Ionuţ Florin) – C.S. Crişul Oradea

Campionatul Naţional de împins din culcat echipat şi clasic (4-5 noiembrie , Beiuş) locul I la seniori , locul I la master 1 şi locul I la open master 1.

Locul II – Toma Florentina Georgiana (antrenor Lupaş Ionuţ Florin) – C.S. Crişul Oradea

Campionatul Naţional echipat (7-10 aprilie, Blejoi) locul III la genuflexiuni, împins din culcat, îndreptări şi total.

Campionatul Naţional clasic (29 septembrie-1 octombrie, Iaşi) Locul III la împins din culcat.

Campionatul Naţional de împins din culcat echipat şi clasic (4-5 noiembrie , Beiuş) locul III la echipat, locul I la clasic în cadrul categoriei de senioare.

Locul III – Vlădica Răzvan (antrenor Lupaş Ionuţ Florin) – C.S. Crişul Oradea

Campionatul Naţional echipat (7-10 aprilie, Blejoi) la categoria de junior I, locul I la genuflexiuni, împins din culcat, îndreptări şi total, iar la seniori locul III la împins din culcat.

Campionatul Naţional clasic (29 septembrie-1 octombrie, Iaşi) la categoria de junior I, Locul III la genuflexiuni, locul II la împins din culcat, locul III la total.

Campionatul Naţional de împins din culcat echipat şi clasic (4-5 noiembrie , Beiuş) locul I la echipat , locul I la clasic în cadrul categoriei junior I

Asociaţia Judeţeană de Tir cu arcul Bihor

Sportiva anului 2022 – Haragos Bernadett (antrenor Mircea Stroe) – C.S. C.S. Red point Oradea

Locul III la Cupa Mondială Veronica (6-8 mai, Kamnik-Slovenia)

Locul III la Cupa Europeană de Tineret  (25-30 iulie, Bucureşti)

Locul III la Cupa Europei Centrale (2-3 septembrie, Budapesta)

Locul I la Campionatul Naţional indoor (17-20 martie, Iaşi)

Locul I la Campionatul Naţional outdoor (8-10 iulie, Ploieşti)

Locul I la indoor şi II la Campionatul Naţional outdoor (25-28 august, Aninoasa)

Locul II – Ada Luncan (antrenor Mircea Stroe) - C.S. Red point Oradea

Locul III la Cupa Europeană de Tineret pe echipe (25-30 iulie, Bucureşti)

Locul II la Campionatul Naţional indoor (17-20 martie, Iaşi)

Locul II la Campionatul Naţional outdoor (8-10 iulie, Ploieşti)

Locul III la Campionatul Naţional outdoor (25-28 august, Aninoasa)

Locul III – Creţu Iulia (antrenor Mircea Stroe)- C.S. Red point Oradea

Locul I la Campionatul Naţional indoor (17-20 martie, Iaşi)

Locul III la Campionatul Naţional outdoor (8-10 iulie, Ploieşti)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.525 RON
  • 1 EUR = 4.9214 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON