URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Decembrie 2021, 11:40

An de excepţie pentru minifotbalul bihorean: AEK Oradea a cucerit titlul naţional și a devenit şi vicecampioana Europei (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anul 2021 a fost fără doar şi poate unul de excepţie pentru minifotbalul orădean: AEK Oradea a dominat competiţiile interne și a devenit vicecampioana Europei la nivel de cluburi, după ce a uimit pe toată lumea şi a ajuns până în finala Champions League.

Per ansamblu, se poate spune că 2021 este anul în care Oradea a dominat minifotbalul românesc, după ce şi formaţia Dedeman Oradea a câştigat faza naţională a Campionatului Firmelor și Instituțiilor Publice.

Premieră în Oradea

„A fost un an de excepție pentru minifotbalul orădean. Este o premieră ca același oraș să dea campioana atât la Campionatul Național, cât și în Campionatul Firmelor. Mergând mai departe, AEK Oradea a devenit vicecampioană în EMF Champions League, după o finală pierdută dramatic la lovituri de departajare. Am fost la un pas de trofeu. Tot în acest an, Dedeman Oradea s-a clasat pe locul 3 la Euro Bussines Cup. Pe lângă aceste performanțe de excepție ne bucurăm că, deși este an pandemic, avem un număr ridicat de echipe în campionatele pe care le organizăm, fiind pe locul 2 în România la acest capitol”, a declarat Spiros Baltsavias, managerul AEK Oradea, mandatat de Federația de Minifotbal din România să organizeze campionatele de la Oradea.

Campioana judeţului Bihor a devenit în premieră şi campioana României în urma turneului final desfăşurat în luna iunie la Râmnicu Vâlcea. Cu această ocazie, componentul echipei AEK Andrei Ferik a fost desemnat drept cel mai bun jucător al competiţiei.

De precizat că în echipa AEK Oradea se regăsesc șase internaționali, dintre care Ferick și Balogh sunt bihoreni.

Vicecampioana Europei

Și în Italia, la Rimini, la ediţia din acest an a Ligii Campionilor Europeni la Minifotbal (EMF Champions League), AEK Oradea a surprins pe toată lumea, trecând fază după fază până a ajuns în finală, unde a pierdut doar după executarea loviturilor de departajare, scor 7-8, în faţa ungurilor de la Mad Dogs. Astfel, echipa orădeană s-a încununat cu titlul de vicecampioană europeană la minifotbal la nivel de cluburi.

O singură înfrângere în 17 meciuri

În total, la cele trei turnee finale la care a participat în 2021 (cele de la Oradea şi Rm. Vâlcea din Campionatul Naţional, respectiv cel de la Rimini din Liga Campionilor), AEK Oradea a disputat 17 meciuri şi a înregistrat 13 victorii, 3 rezultate de egalitate și doar o singură înfrângere. În aceste jocuri, în total, băieţii de la AEK au marcat 39 de goluri și au primit doar 9.

„Am devenit mult mai cunoscuți după aceste rezultate. Munca depusă în toți acești ani a dat roade și ne-a ambiționat. Prin rezultatele obținute am făcut o imagine bună și orașului Oradea. Primim multe invitații la turnee și inaugurări de terenuri sintetice prin țară”, a mai precizat Spiros Baltsavias.

De altfel, pe lângă rezultatele sportive obţinute cu echipa, prin firma pe care o conduce, Spiros a construit aproape în fiecare oraş şi comună terenuri sintetice de minifotbal. La nivel național, acesta are în palmares peste 400 de terenuri sintetice construite.

Ferik, dublu campion național

Cât priveşte echipa Dedeman Oradea, aceasta a reuşit performanţa de a deveni campioană naţională în competiţia dedicată firmelor şi instituţiilor publice, după turneul final desfăşurat la Botoşani, în luna iulie.

Cu acest prilej, jucătorul Andrei Ferik a devenit dublu campion naţional în acelaşi an, el făcând parte şi din formaţia Dedeman.

Au lipsit de la Gala Sportului Bihorean

În pofida acestor rezultate, cei din minifotbalul bihorean s-au declarat surprinşi cum la Gala Sportului Bihorean, nici AEK Oradea şi nici Dedeman Oradea sau vreun component al acestor echipe nu au primit vreo distincţie pentru rezultatele obţinute.

A fost însă o chestiune de procedură, a explicat directorul DJST Bihor, Petruţ Drăgan, care a precizat că desemnarea laureaţilor se face pe baza rezultatelor declarate de către cluburi. „Noi am înştiinţat cluburile că trebuie să-şi centralizeze rezultatele din timpul anului şi să le depună la noi, iar pe baza acestora se alcătuiesc acele clasamente la final de an”, a spus Drăgan.

Totuși, rezultatele din minifotbalul bihorean rămân cele mai de răsunet în 2021 la nivel de jocuri sportive.

Până una, alta, Spiros Baltsavias se mândreşte cu faptul că a realizat la Oradea cel de-al doilea campionat judeţean ca anvergură din ţară, după Timişoara, campionat care numără în prezent 70 de echipe, respectiv 1.200 de jucători legitimaţi.

Pe lângă campionatul judeţean şi turneul din campionatul naţional, Oradea a găzduit anul acesta şi Supercupa României. Toate la Baza Tineretului şi Baza AEK, cele două arene sportive care le administrează Baltsavias.

Ambiţii noi pentru 2022

Pentru 2022, Spiros doreşte să crească numărul de echipe la campionatele pe care le organizează, să finalizeze încă două terenuri la Baza AEK, „terenuri acoperite, de care chiar este nevoie pentru desfăşurarea competiţiilor”. De asemenea, un obiectiv pentru anul ce stă să înceapă este şi convocarea a minim trei jucători de la formaţiile bihorene la echipa naţională, care va participa în luna iunie la Campionatul European din Slovacia.

„Viitorul sună bine în minifotbalul bihorean. Nivelul a crescut, în special în Divizia A, unde avem 12 echipe bine organizate, cu pretenții. Dintre echipele nou apărute se remarcă Promotor, Topa sau Rologisped. În ceea ce privește pe AEK Oradea, ne dorim să repetăm performanțele și în 2022, dacă o să putem. Avem în plan și unele transferuri”, a mai afirmat managerul echipei AEK.

Remarcați de federație

Rezultalele din 2021 din minifotbalul bihorean au fost remarcate şi de conducătorii Federaţiei, care au apreciat activitatea de la Oradea depusă de grecul Baltsavias.

„A fost un an extraordinar pentru minifotbalul bihorean. După o muncă de câțiva ani au apărut și roadele. Este o dovadă că la Oradea se face o treabă bună la minifotbal. În felicit pe Spiros Baltsavias și pe cei din jurul lui pentru cea ce au creat la Oradea. Noi apreciem și faptul că Oradea a fost aproape mereu de Federație și a organizat multe competiții și acțiuni ale echipelor naționale. Ne bucurăm că avem un partener serios și urez echipelor din Bihor să performeze în continuare în minifotbalul”, a declarat președintele Federației Române de Minifotbal, Ioan Onicaș.


Loturile celor două echipe de minifotbal bihorene devenite campioane naţionale în 2021:

AEK Oradea: Răzvan Egri, Răzvan Fărcuța, Bogdan Mintaș, Adrian Micaș, Claudiu Codoban, Adrian Iova, Cristian Andor, Marius Balogh, Dragan Paulevici, Andrei Nemițanu, Adrian Călugăreanu, Mircea Popa, Răzvan Plopeanu, Andrei Ferik şi Alex Jurcuț.

Dedeman Oradea: Cosmin Hava, Andrei Ferik, Sorin Ungur, Sorin Ban, Adrian Micaș, Claudiu Gentile Copil, Mircea Popa, Claudiu Negrean, Cosmin Ruja, Attila Abraham, Csaba Zetenyi şi Ionuț Mateiu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON