URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Ianuarie 2015, 14:55

Amintiri din Oradea: De acum, turiştii care ne vizitează oraşul pot lua acasă Piaţa Unirii sau Turnul Primăriei (FOTO)

Amintiri din Oradea: De acum, turiştii care ne vizitează oraşul pot lua acasă Piaţa Unirii sau Turnul Primăriei (FOTO) AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ! Toate suvenirurile cu Oradea comandate de Fundaţia pentru Protejarea Monumentelor Bihor sunt plătite din taxele de vizitare a Turnului Primăriei
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Obişnuiţi să aducă acasă câte un mărunţiş din orice nou oraş vizitat, orădenii pot de-acum să-şi decoreze frigiderele şi cu însemnele unor simboluri din oraşul lor. Fundaţia pentru Protejarea Monumentelor Bihor a scos la vânzare suveniruri care reprezintă oraşul, astfel că pentru întâia oară Oradea are magneţi - la propriu - cu numele ei.

Turiştii care trec prin Turnul Primăriei mai pot cumpăra căni şi calendare cu imagini din Oradea, globuri de sticlă cu clădirea Primăriei ori turtă dulce desenată cu formele aceleiaşi clădiri.

Suveniruri de tot felul

Fiecare din cei 7.592 de vizitatori care au urcat scările din Turnul Primăriei în cursul anului trecut, pentru a vedea cum arată Oradea de la aproape 50 de metri înălţime, au plătit o taxă de 3 sau de 5 lei. Fundaţia pentru Protejarea Monumentelor, administratorul turnului, a decis ca banii astfel adunaţi să-i folosească tot pentru promovarea turistică a oraşului, un capitol până nu demult deficitar ori chiar complet ignorat, aşa că a comandat fabricarea unor suveniruri care să le amintească turiştilor de locurile vizitate.

Astfel, la intrarea în Turn, turiştii găsesc o masă plină cu tot felul de obiecte imprimate cu imagini din Oradea: brelocuri, vederi, semne de carte, căni, calendare şi te miri ce.

Amintiri dulci

Cele mai atractive suveniruri sunt magneţii în relief cu clădirea Primăriei şi cea a Palatului Vulturul Negru. Aceştia au fost, de altfel, primii scoşi pe piaţă. De asemenea, fundaţia a comandat şi suveniruri dulci, chiar foarte dulci! Mai precis, turtă dulce cu clădirea ori Turnul Primăriei desenate pe ea. Cei care nu sunt fani ai cofeturilor, pot duce acasă aceeaşi clădire sub forma unei machete ori "închisă" într-un glob de sticlă. Preţurile obiectelor sunt accesibile: de pildă, un magnet costă 6 lei, iar un breloc 10 lei.

Toate aceste suveniruri sunt menite să păstreze Oradea în memoria turiştilor şi pot chiar fi oferite cadou de cei care au musafiri de peste hotare. Sau, de ce nu, pot fi un bun cadou pentru orădenii mândri de oraşul lor...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
promovati orasul si in supermaketuri si benzinarii
perfect, idee foarte buna de a promova valorile locale - acum treceti la contracte si vanzari cu/la Carrefour, Auchan, Selgros, pentru ca astia promoveaza doar obiecte referitoare la castelul dracula, brasov, mamaia! trebuie obligatoriu facut pasul acesta! as propune chiar si in benzinarii sa le vindeti, pt ca preturile sunt ok. mai ramane de schimbat panourile cu numele orasului de la principalele intrari, ca sunt ultra invechite, si of course, pancova aia oribila de la gara, covrigul ala din beton odios din statia de tramvai!
Postat 20 Ianuarie 2015, 23:15 de roger
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON