URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Aprilie 2021, 08:53

Amenzi la poartă: Poliţiştii locali din Oradea îi umplu de amenzi pe noii vecini de pe strada Iuliu Maniu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mutarea Poliţiei Locale Oradea în noul sediu din strada Iuliu Maniu 20 s-a dovedit pentru riverani cea mai proastă glumă de 1 aprilie. În ultimele două săptămâni, aceştia s-au umplut de amenzi. Cum poliţiştii s-au mutat cu tot cu parcul auto, agenţii îşi parchează cele 14 maşini pe strada şi aşa aglomerată, până când Primăria va asfalta o curte din vecinătate.

Astfel, la întoarcerea de la muncă, riveranii găsesc toate locurile ocupate şi parchează cum pot, pe spaţii haşurate sau pe trotuare, pândind eliberarea unui loc şi oferind front de lucru din belşug agenţilor de teren.

Aproape că nu este zi în care poliţiştii locali să nu amendeze un riveran pentru parcare neregulamentară. În plus, săptămâna trecută au şi ridicat, ca abandonată, maşina unui vecin care nu a răspuns somaţiilor. În fond, de ce să se mai chinuie să bată drumurile oraşului ca să facă ordine cu chitanţierul, când pot da amenzi de câte ori ies din curtea sediului la o ţigară?

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Culmea zeloșeniei?
Ca un polițist local să se autoamendeze ăentru neplata tichetului de parcare pentru mașina privată. Legenda spune, că au existat polițițti rutieri prin țară care și-au amendat soția ori cumnatul.
Postat 22 Aprilie 2021, 21:26 de zsizsi
Coerență.
Mai sunt câteva mașini ce par părăsite pe stradă, ce-i drept că nu încurcă sediul. Că ăștia de la locală sunt zeloși când e vorba de amenzi nu e o noutate, dar...riveranii ar putea parca pe Independenței, e două treimi goală în ore de vârf, nu mai pun seara. Sunt 100m traversând Unirii, nu e un dezastru pentru pantofi. Pentru toate străzile astea din raza parcării ar fi bun un discount măcar de 10%, parcă mai bine sună 1350 pe an decât 1500, s-ar mai anima și parcarea aia.
Postat 22 Aprilie 2021, 11:36 de User anonimizat
Amendati,ostenii mei...Amendam,Maria-Ta
Cind nu esti Primar destul,daca n-ai si o politie-n (zona sacrala).Iata ce urmeaza in urma votarii Usr: [ https://www.g4media.ro/dragos-tudorache-fost-ministru-de-interne-promite-desfiintarea-politiei-locale-si-trecerea-atributiilor-si-a-angajatilor-in-subordinea-politiei-nationale-e-un-instrument-de-abuz-la-indemana-primari.html ].Noroc ca in Oradea soarele NU rasare la bucuresti: [ https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/piedone-a-lasat-pe-jos-politistii-locali-din-sectorul-5-care-este-explicatia.html ]
Postat 22 Aprilie 2021, 10:50 de excalibur
Asa e cand..
asa e cand tati bugetarii vor sa fie centrali, adica daca s-ar putea pe floastar, cat de central sa nu aiba mult de mers pana la paburi in timpul serviciului(nu am spus in timpul orelor de munca ca alea sunt mai putine). Normal era ca aiuritii sa isi si sa le gaseasca un loc perimetral centrului cu spatiu obligatoriu de garage. Lasati centrul pentru cetateni si scoateti inutilii mai la margine sa nu incurce ca de ajutat mai putin, ca nu'i cine. Cat o fi avand leafa neta si bruta luna de luna politaii astia locali ca umbla vorba ca ar fi din aia "speciali"?
Postat 22 Aprilie 2021, 10:28 de scortosul
prostalaii..
prostalaii de la pmo si-au tras firma cu parcarea pe strada, fara sa asigure spatiu de garare. Riveranii sa mearga la d.... unde si-o intarcat mutu iapa, nu? Da zic si eu ce sa astepti de la Vladutii din pmo? Daca eu imi trageam firma cu parc auto pe centru nu ma lasau pana nu asiguram loc de garare la masini dar asa uite cu chitantierul isi fac loc de garare! Brava mai primasi! Prosti si multi!
Postat 22 Aprilie 2021, 10:23 de scortosul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON