URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Decembrie 2020, 17:44

Amenzi de peste 50.000 de lei în Bihor pentru nerespectarea măsurilor anti Covid

Amenzi de peste 50.000 de lei în Bihor pentru nerespectarea măsurilor anti Covid foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii bihoreni continuă, alături de reprezentanţii altor instituţii, controalele privind verificarea măsurilor pentru prevenirea Covid-19. De vineri până sâmbătă după amiază au fost date amenzi în valoare de 52.020 de lei, din care 27.500 de lei numai pentru nepurtarea măştii.

Conform unui comunicat transmis sâmbătă după amiază, în ultimele 24 de ore, au fost verificate în total 4.482 de persoane, 122 de societăţi comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri şi zone de agrement, precum şi 161 de mijloace de transport, dintre care 96 de mijloace de transport public în comun.

"În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 170 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 52.020 de lei. Dintre acestea, 148 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 27.500 de lei, au fost aplicate pentru nepurtarea măştii de protecţie, iar 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie. De asemenea, a fost aplicată o sancţiune contravenţională cu amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea", arată comunicatul transmis de Poliția Bihor.

Au fost date şi două amenzi, în valoare de 11.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Alte două sancțiuni (800 de lei) au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar alte 7 amenzi (5.220 de lei în total), au fost date pentru nerespectarea Codului Rutier.

În aceste misiuni au fost angrenaţi 336 de reprezentanţi ai instituţiilor din Bihor: 227 de poliţişti, 46 de jandarmi, 52 de poliţişti locali, 4 poliţişti de frontieră, doi pompieri militari, doi inspectori ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, un comisar al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, un inspector al Direcţiei de Sănătate Publică, precum şi un inspector al Inspectoratului Teritorial de Muncă.

"Acţiunile de verificare vor continua la nivelul judeţului Bihor şi în următoarea perioadă, pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19", mai arată comunicatul, amintind că cetăţenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecţie sanitară apelând la linia TelVerde – 0800800165.


În acelaşi context, Poliţia amintește următoarele reguli anti Covid-19:

- că organizarea de evenimentele private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) este interzisă, iar în situaţia în care forţele de ordine constată că aceste interdicţii sunt încălcate, vor interveni cu fermitate şi vor aplica sancţiuni contravenţionale.

- Scopul acţiunilor desfăşurate nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a-i determina pe toţi cetăţenii să conştientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.

- Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanţarea fizică, să nu uite de obligativitatea purtării  măştii de protecţie, să nu se expună la riscuri.

De asemenea, reamintim că, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare, în toate localităţile se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei sau a gospodăriei, în intervalul orar 23.00 – 05.00, cu următoarele excepţii:

- deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

- deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

- deplasări în afara localităţii a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

- deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

- Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sunteţi obligaţi să prezentaţi, la cererea forţelor de ordine, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere.

- Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal sunteţi obligaţi să prezentaţi, la cererea forţelor de ordine, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil;

- Declaraţia pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5777 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON