URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Mai 2022, 09:44

Ambasadorul Israelului, la Universitatea din Oradea: De ce este țara sa una dintre cele mai puternice economii ale lumii (FOTO)

Ambasadorul Israelului, la Universitatea din Oradea: De ce este țara sa una dintre cele mai puternice economii ale lumii (FOTO) foto: Universitatea din Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ambasadorul statului Israel în România, David Saranga, a fost prezent marți la Universitatea din Oradea, unde a susținut un curs de comunicare politică în fața studenților și profesorilor.

Saranga le-a vorbit celor prezenți despre cum cunoașterea a făcut din Israel una dintre cele mai puternice economii ale lumii. Diplomat de carieră, a fost primul om politic din lume care a avut ideea de a se folosi de rețelele sociale pentru a pătrunde în mediile care, tradițional, sunt refractare față de mesajele puterii.

Absolvent al Universității Ebraice din Ierusalim, David Saranga a fost principalul comunicator al Ambasadei Israelului din Statele Unite ale Americii și, după cum el însuși s-a exprimat, flatat să fie solicitat de către Departamentul de Stat al SUA pentru consultanță în domeniul comunicării politice pe rețelele sociale.

Fost consilier în chestiuni de afaceri externe al președintelui Israelului, purtător de cuvânt al ministerului de profil de la Ierusalim, David Saranga a ocupat, funcții importante în reprezentanțele diplomatice ale țării sale de la Bruxelles și București.

„Locomotiva economiei noastre”

Potrivit unui comunicat al Universității, ambasadorul statului Israel la București a dezvăluit ce anume a făcut din țara sa una din cele mai puternice economii ale lumii. Azi primele zece cele mai importante companii din lume au reprezentanțe în Israel.

„Aceasta este locomotiva economiei țării noastre. Cunoașterea face ca economia Israelului să fie printre cele mai performante pe plan mondial”, a spus David Saranga.

Apoi, mutând discuția spre contextul geopolitic, ambasadorul a explicat că sunt tot mai multe state arabe, vechi inamici ai Israelului, care înțeleg că pentru oameni e mai bine să fie pace. „Oamenii vor să reușească în viață. Oamenii caută parteneriate de succes. Eu sunt optimist că tot mai multe țări se vor alătura acestui cerc al păcii”.

Fața umană a Israelului

Intitulată „Digital and traditional diplomacy”, conferința ambasadorului a fost un eveniment interactiv. Saranga și-a întrebat audiența la ce se gândește prima dată, atunci când aude despre Israel. „Holocaust, religie, luptă, bunăstare, reguli” au fost doar câteva dintre răspunsurile venite din sală.

Oficialul a explicat apoi că asta a făcut și el, atunci când și-a propus pentru prima dată să schimbe percepția țării sale în lume: a încercat să afle cum e percepută țara lui. Două au fost cuvintele care s-au impus: religie și militarism. „Miza noastră a fost ca, în 15-20 de ani să adăugăm noi dimensiuni felului în care este perceput Israelul în lume”, a afirmat David Saranga. „Am căutat să oferim lumii fața umană a Israelului. Întrebarea era ce vor oamenii să știe, ca să le pese de Israel. E o diferență între a-ți păsa și a fi interesat. Vreau ca oamenilor să le pese de Israel. Pentru asta vreau să le arăt fața umană a Israelului. «Suntem ca voi!» e un mesaj important, pentru că oamenii se conectează la cei care sunt ca și ei”, a mărturisit ambasadorul.

„Start-up-ul Europei”

Vorbind despre vasta sa experiență de comunicator, David Saranga a spus că avantajul comunicării prin intermediul rețelelor sociale este acela de a putea pătrunde și acolo unde presa nu este liberă să spună adevărul sau de a ajunge la un public care nu este interesat de politică. Ambasadorul israelian a dezvăluit că toți colegii săi din diplomație sunt „pregătiți” să fie activi pe cel puțin două rețele sociale și că fiecare reprezentanță oficială a țării sale are conturi active pe toate platformele sociale.

„De ce am venit, într-o zi ploioasă, tocmai la Oradea?”, a întrebat retoric acesta. „Deoarece tânăra generație e importantă pentru noi. Vă place sau nu, voi sunteți viitorii lideri”. Oarecum paradoxal, raportat la întregul său discurs, ambasadorul israelian a declarat că „social-media nu va face țara mea relevantă pentru oameni”. De aceea a înțeles că e dator să facă mai mult decât să fie prezent pe rețelele de comunicare. „Tot ce facem are implicare socială. Pentru că vrem să fim relevanți pentru oameni, aceste proiecte, în care Ambasada Israelului e implicată, au un mesaj”, a afirmat domnul David Saranga.

Ca răspuns la una din întrebările primite din sală, a mai afirmat: „Multe companii din Israel vin aici pentru creierele voastre. Delegația cu care eu am venit la Oradea vrea să împărtășească cunoaștere cu voi, pentru ca voi să creșteți mai repede. România poate deveni start-up-ul Europei”.

Spre o universitate antreprenorială

Înaintea de întâlnirea dintre ambasador și mediul academic orădean care a avut loc la Biblioteca Universității din Oradea, delegația statului Israel - din care au făcut parte ambasadorul David Saranga, doamna Roni Shoshana Bar-Shalev, domnul Amir Sagron, domnul Offer Sachs însoțită de domnul Mihai Jurca, City Manager Oradea - s-a întâlnit cu reprezentanți ai conducerii Universității din Oradea.

„Dezbaterile au fost interesante, reprezentanții ambelor părți manifestându-și bucuria de a colabora. Tema principală pe care au abordat-o a fost crearea unei universități antreprenoriale la Oradea, profesioniștii de la Universitatea din Tel-Aviv asigurându-i pe orădeni de tot sprijinul lor”, a transmis Universitatea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Cateva motive
Evreii sunt cam peste tot. Sunt foarte uniti si se ajuta mult intre ei pt. a accede in functii cheie. Si ce e mai important: fura tehnologie cat nu fura rusii si chinezii la un loc. Cum media mondiala e in mainile lor, nu sufla nimeni o vorba! Despre sistemul bancar, altadata.
Postat 19 Mai 2022, 10:26 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON