URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Februarie 2022, 08:03

"Am fost nişte animale!": Detalii şocante din rechizitoriul celor trei tineri care au sechestrat şi torturat o orădeancă astă-toamnă

'Am fost nişte animale!': Detalii şocante din rechizitoriul celor trei tineri care au sechestrat şi torturat o orădeancă astă-toamnă TRIO DE GROAZĂ. Cătălin Butuc (dreapta) şi fraţii Andrada şi Florin Costa (stânga) nu au arătat pe parcursul anchetei niciun fel de empatie pentru victimă şi nicio remuşcare pentru faptele lor, acuză procurorii militari, care susţin că cei trei au încercat, în schimb, să le deturneze atenţia spre "faptele imorale" ale femeii, considerând că e singura vinovată pentru incident
'Am fost nişte animale!': Detalii şocante din rechizitoriul celor trei tineri care au sechestrat şi torturat o orădeancă astă-toamnă ÎN ŞOC. Cătălin Butuc și frații Andrada şi Florin Costa şi-au maltratat şi umilit victima în aşa hal încât aceasta a suferit o cădere psihică. Potrivit unei expertize citate de procurori în rechizitoriu, femeia a rămas cu „dificultăţi de concentrare a atenţiei și blocaje ale memoriei, nefiind pregătită să intre în câmpul muncii”
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tânărul Florin Costa a lovit-o pe femeie cu pumnii şi cu un baston până i-a fracturat piciorul. Sora lui, Andrada, i-a legat de gât o zgardă, ca unui câine, şi a târât-o cu o lesă, iar fostul ei logodnic, pompierul Cătălin Butuc, a scuipat-o, i-a îndesat un căluş în gură, apoi a izbit-o fără milă şi a ţintuit-o de pământ, punându-i piciorul pe cap, pentru ca ceilalţi să o poată bate şi înjosi în continuare. 

Detaliile sinistre provin din actul de acuzare cu care, la sfârşitul lunii trecute, cei trei monştri cu chip de om au fost trimişi în judecată, pentru o răzbunare desprinsă parcă dintr-un film de groază...

Mânaţi de răzbunare

Pe 26 ianuarie, Parchetul Militar Cluj i-a trimis în judecată pe fraţii Costa Florin (29 ani) şi Andrada (27 ani) şi pe pompierul Cătălin Butuc (31 ani), fiul unei poliţiste şi al fostului şef al Serviciului de Paşapoarte Bihor, Florian Butuc, pentru lipsire de libertate şi tâlhărie, fiindcă au sechestrat şi umilit o femeie de 41 ani din Oradea, mamă a doi copii, contabilă la firmele de construcţii pe care tatăl fraţilor Costa, fost primar din Măgeşti din 2000 până în 2012, le deţine în această comună, în satul Ortiteag.

Potrivit rechizitoriului consultat de BIHOREANUL, cei trei erau mânaţi de răzbunare. Fraţii Costa bănuiau că tatăl lor avea o relaţie cu contabila şi o considerau "o ameninţare reală", fiind convinşi că le va destrăma familia, iar ei vor pierde controlul asupra afacerilor tatălui lor.

Butuc avea şi el "un dinte" împotriva femeii. Andrada i-a fost logodnică, iar toamna trecută ar fi trebuit să se căsătorească, dar nunta nu a mai avut loc deoarece contabila "şi-ar fi băgat coada" şi "i-a băgat în cap anumite chestii" fetei, care a anulat evenimentul.

"Nu zi la nimeni"

Andrada Costa, bătăușă femeie sechestrată OrtiteagPlanul tinerilor era s-o facă pe contabilă să recunoască adulterul, să-şi dea demisia şi să dispară din viaţa lor. Pentru asta, spun procurorii, Andrada Costa (foto) a instalat întâi pe telefonul tatălui ei o aplicaţie cu care îi urmărea apelurile şi mesajele, salvându-le permanent pe cele care i se păreau compromiţătoare.

"Nu zi la nimeni nimic, azi o terminăm pe curvă. Nici nu ştie ce o aşteaptă", i-a scris Andrada, pe 8 octombrie anul trecut, unei angajate de la compartimentul de resurse umane al firmei familiei, cerându-i să întocmească două cereri de demisie în numele contabilei, care în acea zi îşi luase liber. Avea întâlnire cu avocaţii şi cu soţul, cu care era în divorţ, şi încerca să ajungă la o înţelegere amiabilă. 

În timpul întâlnirii, orădeanca a primit un mesaj. "Hei, te pot deranja?", o întreba Andrada, care după ce-a primit răspuns afirmativ a chemat-o pe contabilă la sediul firmei, spunându-i că trebuie să întocmească documentele pentru tichetele de masă ale angajaţilor. A fost, însă, doar un pretext...

Bătută şi umilită

Deşi informaţiile iniţiale parvenite BIHOREANULUI, imediat după incident, arătau că victima ar fi fost sechestrată mai multe ore, în realitate contabila a fost ţinută captivă 29 de minute şi 40 de secunde, timp calculat după ora la care maşina acesteia a intrat în curtea firmei şi cea la care camerele de supraveghere i-au surprins pe cei trei agresori îndesând-o pe femeie în autoturism şi plecând.

Ce s-a întâmplat în acest răstimp? Anchetatorii au refăcut scenele de coşmar cu ajutorul camerelor de supraveghere, pe baza relatării victimei, supuse inclusiv unui test poligraf, a martorilor şi a celor trei agresori, chiar dacă aceştia au dat declaraţii contradictorii şi parţial pe lângă adevăr, după cum scrie în rechizitoriu.

Florin Costa, bătăuș femeie sechestrată OrtiteagImediat ce a ajuns în birou, Andrada şi Florin Costa (foto) au închis uşa clădirii cu cheia, apoi i-au cerut femeii să-şi semneze demisia şi să recunoască pretinsa relaţie cu tatăl lor. Contabila i-a refuzat, moment în care Florin i-a legat mâinile la spate, a început s-o pălmuiască şi a apucat-o de părul prins în coadă, forţând-o să se uite la sora sa, care îi arăta dovezile strânse: capturi de ecran cu discuţiile ei cu tatăl lor.

Cum contabila s-a încăpăţânat să nege, cei doi au reacţionat şi mai violent: băiatul a lovit-o cu pumnul în zona coastelor, apoi amândoi s-au apucat să-i taie părul, cu o foarfecă, un aparat de tuns şi chiar o lamă, cu care apoi i-au ras şi sprâncenele.

"Uite, ţi-am adus fata!"

Cătălin Butuc, pompier Oradea, bătăuș femeie OrtiteagTotul a fost premeditat, susţin anchetatorii, căci cei doi aveau aparatele la îndemână. Între timp, în clădire şi-a făcut apariţia şi Cătălin Butuc (foto), sunat de Andrada, care i-a şi descuiat uşa clădirii. Pompier şi, deci, instruit prin natura profesiei să salveze vieţi, Butuc n-a simţit defel nevoia să intervină în apărarea victimei. Dimpotrivă, a scuipat-o, a lovit-o cu piciorul, i-a pus un căluş în gură şi a ţintuit-o de pământ, punându-i talpa pe cap, pentru ca Florin s-o poată lovi în voie cu un baston telescopic, una dintre lovituri fracturându-i genunchiul.

Apoi, cei trei au dezbrăcat-o complet pe femeie, tăindu-i cu foarfeca bluza şi sutienul, iar Andrada i-a pus o zgardă şi o lesă la gât şi au urcat-o într-o maşină, s-o ducă la mama ei. Înainte, însă, i-au luat şi cei 9.000 euro pe care contabila îi ţinea la firmă, geanta şi telefonul.

Ca s-o umilească şi în faţa familiei, Andrada i-a sunat mama, cerându-i s-o aştepte în curtea casei şi s-o aducă şi pe sora femeii, căci are o surpriză. "Uite, ţi-am adus fata!", i-au spus bătrânei când i-au aruncat în curte fiica dezgolită şi plină de sânge, cu mâinile legate, purtând încă zgarda şi lesa, precum şi căluşul în gură. Apoi, i-au arătat atât ei, cât şi celeilalte fiice, mesajele "compromiţătoare".

victimă frații Costa și Butuc
ÎN ŞOC. Cătălin Butuc și frații Andrada şi Florin Costa şi-au maltratat şi umilit victima în aşa hal încât aceasta a suferit o cădere psihică. Potrivit unei expertize citate de procurori în rechizitoriu, femeia a rămas cu „dificultăţi de concentrare a atenţiei și blocaje ale memoriei, nefiind pregătită să intre în câmpul muncii”

Minciuni şi fente

Ce a urmat se ştie. Victima a sunat la 112, fiind transportată la spital pentru îngrijiri, iar cei trei tineri au fost arestaţi preventiv, măsura fiind menţinută până la trimiterea lor în judecată, pe 26 ianuarie, când au fost plasaţi în arest la domiciliu.

Potrivit rechizitoriului, în timpul cercetărilor fraţii Costa au pretins că leziunile femeii au fost provocate de fostul soţ, nu de ei, iar Butuc a negat că s-ar fi atins de femeie până şi în discuţia cu superiorii de la ISU, care s-au delimitat categoric de el. Pompierul a vrut să-şi construiască un alibi fals, demontat însă de martori, şi şi-a şters toate mesajele incriminatorii. Pentru asta, a invocat că a executat doar "o recomandare în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă" pentru a şterge periodic "din telefoanele personale lucrurile compromiţătoare". Recomandare care, evident, nu există!

Expertizele medico-legale au arătat că toţi mint: ADN-ul lui Butuc şi cel al Andradei Costa erau prezente pe hainele victimei, pe colierul cu care femeia fusese legată la mâini, pe zgardă şi pe lesă, iar cel al lui Florin Costa a fost identificat şi pe baston, şi pe aparatul de tuns.

"Despre curve"

În faţa anchetatorilor, cei trei agresori nu au arătat nicio remuşcare, încercând să abată atenţia spre "acţiunile imorale ale victimei". "Vorbeam despre curve, care distrug familii", a fost, de pildă, răspunsul lui Cătălin Butuc când a fost întrebat despre o discuţie purtată cu un martor din dosar.

Într-un schimb de mesaje cu Butuc, interceptat de procurori, Andrada i-a destăinuit, însă, că are păreri de rău cu privire la întâmplare. "Am procedat ca nişte animale", i-a spus tânăra, chestiune pe care nu a afirmat-o şi în faţa procurorilor nici ea, dar nici ceilalţi doi inculpaţi. O vor face, poate, în faţa instanţei, căci altfel riscă să-şi petreacă toată tinereţea în spatele gratiilor, pentru o răzbunare soră cu nebunia...


DOSARE DIN DOSAR
Alţi complici, în anchetă

Pe parcursul cercetărilor, procurorii militari au descoperit că unul dintre colegii de la ISU l-a sunat pe Florin Butuc pentru a-l avertiza că victima sa şi a fraţilor Costa sunase la 112, dezvăluindu-i şi informaţiile pe care contabila le-a dat dispecerului, motiv pentru care au deschis şi un dosar penal pe numele respectivului, încă nenominalizat, pentru divulgarea informaţiilor secrete de serviciu.

Un alt dosar a fost deschis pe numele Andradei Costa pentru monitorizarea fără drept a telefonului tatălui său, sub acuzele de violarea vieţii private şi violarea secretului corespondenţei, cercetări preluate de Parchetul Aleşd.

Procurorii militari au pus sub învinuire şi trei martori din dosar, Liliana Gherdan, Dorin Bradea şi Ciprian Lazăr, prinşi că au minţit în favoarea inculpaţilor, cei trei fiind cercetaţi pentru mărturie mincinoasă într-un dosar al Parchetului Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Sper ca justitia isi arata coltii
Minimum 10 ani de parnaie pt fiecare
Postat 22 Februarie 2022, 16:39 de Sandu2100
Cat tupeu pe gasca asta sa rupa picioare si sa creada ca vor scapa fara a fi anchetati
Cred ca se bazau ca ei sunt pilosi, dar din fericire se pare ca se indreapta si Romania inspre bine incetul, institutii functionale si juatitie independenta
Postat 22 Februarie 2022, 14:43 de unu
@kp
subscriu. Odata ce au avut reactii care au dus la ranirea oamenilor nimeni nu mai poate asigura ca daca se ajunge in aceleasi conditii animalul nu reactioneaza la fel. Intr-un similar, inculpatii astia odata ce au fost capabili de asa ceva, sunt capabili sa si repete. Sper ca nu o vor face inca odata in viata lor, dar sunt capabili. Din atatea metode de a influenta o relatie tocmai la asa ceva au recurs...
Postat 22 Februarie 2022, 14:33 de nihil
Animalele din această categorie ...
... se țin în cușcă oentru tot restul existenței, sau bagă în programul de eutanasiere.
Postat 22 Februarie 2022, 09:42 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON