URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Mai 2017, 13:44

Complet de divergenţă! Judecătorii Curții de Apel Oradea nu s-au înţeles pe sentinţa șpăgarului Ovidiu Pleșa, de la Casa de Pensii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Surpriză în dosarul doctorului Ovidiu Pleşa şi al asistentei sale, Monica Ignat, de la Serviciul de  expertiză medicală al Casei de Pensii Bihor, trimişi în judecată de procurorii DNA pentru corupţie şi condamnaţi iniţial la închisoare cu suspendare la Tribunalul Bihor.

Judecătorii Curţii de Apel Oradea, care după patru săptămâni de deliberări ar fi trebuit să pronunţe miercuri verdictul final în caz, nu s-au putut pune de acord asupra soluţiei. Ca atare, dosarul s-a repus pe rol şi va fi soluţionat de un complet de divergenţă.

Unde-s trei, puterea creşte...

În consecinţă, procesul se va relua cu un complet de trei magistraţi, format din cei doi judecători învestiţi iniţial, la care se adaugă încă un coleg. Acest complet va putea pronunţa o hotărâre cu majoritate de voturi.

Ovidiu Pleşa a fost trimis în judecată în ianuarie anul trecut, pentru luare de mită în formă continuată, fiind acuzat că, în perioada 11 mai - 15 iunie 2015, a luat şpagă „pe bandă rulantă”, de la 235 de pacienţi, atât bani cât şi alte foloase, valoarea mitei probate în luna respectivă fiind stabilită de procurori la 55.975 lei.

În acelaşi dosar, procurorii DNA Oradea au trimis-o în judecată şi pe asistenta medicului, Monica Ignat, inculpată pentru complicitate la 163 fapte de luare de mită. În plus, asistentei i se impută şi că, în aceleaşi 10 zile, a luat personal bani de la 8 persoane, motiv pentru care, pe lângă acuzaţia de complicitate, a fost acuzată şi de luare de mită în formă continuată.

Băiat bun, cu facultate...

Procesul celor două cadre medicale a început în ianuarie 2016, la Tribunalul Bihor unde, pe 20 februarie, în acest an, medicul a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, în timp ce asistenta sa, Monica Ignat, a primit 2 ani şi 8 luni, pedeapsă dispusă tot cu suspendare.

Soluţia, pe care procurorii DNA Oradea au atacat-o imediat, cu apel, a născut dezbateri aprinse în spaţiul public, motiv pentru care BIHOREANUL a şi solicitat instanţei să facă publică argumentaţia judecătorului, cerere care, însă, a fost refuzată de preşedinta Tribunalului Bihor, Carmen Domocoş.

BIHOREANUL a obţinut, însă, o copie a soluţiei, constatând că, deşi e întinsă pe 67 pagini, aceasta are o singură filă de argumentaţie, şi aceea contrariantă, în care judecătorul de la Tribunal explica blândeţea verdictului dat în cazul lui Pleşa prin faptul că acesta e absolvent de studii superioare, a avut o conduită bună în societate până să fie prins şi regretă faptele comise.

Citiţi de ce nu a vrut preşedinta Tribunalului ca BIHOREANUL să vadă hotărârea judecătorească în cazul Pleşa, dar şi motivele pentru care judecătorul de la Tribunalul Bihor l-a „iertat” pe medic de închisoare  în articolul: Sentinţă la secret

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON