URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 16 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 Mai 2017, 13:44

Complet de divergenţă! Judecătorii Curții de Apel Oradea nu s-au înţeles pe sentinţa șpăgarului Ovidiu Pleșa, de la Casa de Pensii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Surpriză în dosarul doctorului Ovidiu Pleşa şi al asistentei sale, Monica Ignat, de la Serviciul de  expertiză medicală al Casei de Pensii Bihor, trimişi în judecată de procurorii DNA pentru corupţie şi condamnaţi iniţial la închisoare cu suspendare la Tribunalul Bihor.

Judecătorii Curţii de Apel Oradea, care după patru săptămâni de deliberări ar fi trebuit să pronunţe miercuri verdictul final în caz, nu s-au putut pune de acord asupra soluţiei. Ca atare, dosarul s-a repus pe rol şi va fi soluţionat de un complet de divergenţă.

Unde-s trei, puterea creşte...

În consecinţă, procesul se va relua cu un complet de trei magistraţi, format din cei doi judecători învestiţi iniţial, la care se adaugă încă un coleg. Acest complet va putea pronunţa o hotărâre cu majoritate de voturi.

Ovidiu Pleşa a fost trimis în judecată în ianuarie anul trecut, pentru luare de mită în formă continuată, fiind acuzat că, în perioada 11 mai - 15 iunie 2015, a luat şpagă „pe bandă rulantă”, de la 235 de pacienţi, atât bani cât şi alte foloase, valoarea mitei probate în luna respectivă fiind stabilită de procurori la 55.975 lei.

În acelaşi dosar, procurorii DNA Oradea au trimis-o în judecată şi pe asistenta medicului, Monica Ignat, inculpată pentru complicitate la 163 fapte de luare de mită. În plus, asistentei i se impută şi că, în aceleaşi 10 zile, a luat personal bani de la 8 persoane, motiv pentru care, pe lângă acuzaţia de complicitate, a fost acuzată şi de luare de mită în formă continuată.

Băiat bun, cu facultate...

Procesul celor două cadre medicale a început în ianuarie 2016, la Tribunalul Bihor unde, pe 20 februarie, în acest an, medicul a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, în timp ce asistenta sa, Monica Ignat, a primit 2 ani şi 8 luni, pedeapsă dispusă tot cu suspendare.

Soluţia, pe care procurorii DNA Oradea au atacat-o imediat, cu apel, a născut dezbateri aprinse în spaţiul public, motiv pentru care BIHOREANUL a şi solicitat instanţei să facă publică argumentaţia judecătorului, cerere care, însă, a fost refuzată de preşedinta Tribunalului Bihor, Carmen Domocoş.

BIHOREANUL a obţinut, însă, o copie a soluţiei, constatând că, deşi e întinsă pe 67 pagini, aceasta are o singură filă de argumentaţie, şi aceea contrariantă, în care judecătorul de la Tribunal explica blândeţea verdictului dat în cazul lui Pleşa prin faptul că acesta e absolvent de studii superioare, a avut o conduită bună în societate până să fie prins şi regretă faptele comise.

Citiţi de ce nu a vrut preşedinta Tribunalului ca BIHOREANUL să vadă hotărârea judecătorească în cazul Pleşa, dar şi motivele pentru care judecătorul de la Tribunalul Bihor l-a „iertat” pe medic de închisoare  în articolul: Sentinţă la secret

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5603 RON
  • 1 EUR = 4.9755 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON