URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
19 Iulie 2017, 12:15

Alerte de călătorie! Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează pe români cu privire la incendiile masive de vegetaţie din Croaţia şi Muntenegru (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministerul Afacerilor Externe a emis avertismente pentru cetăţenii români care plănuiesc să călătorească în Croaţia şi Muntenegru sau se află deja acolo, arătând că regiuni importante din cele două ţări se confruntă cu incendii masive de vegetaţie, iar mulţi turişti au fost evacuaţi.

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Croația că această ţară se confruntă cu incendii majore de vegetație în zona coastei Mării Adriatice, în apropierea localităților Split, Solin, Kastela, Srinjine, Sitno Gornje, Sitno Donje și Zrnovnica, dar și cu incendii izolate în localități din județele Split - Dalmația, Zadar și Sibenik-Knin", se arată pe site-ul MAE.

Din cauza incendiilor, au fost rănite zeci de persoane, majoritatea fiind pompieri sau localnici care au sprijinit voluntar la stingerea incendiilor, iar mulți turiști cazați în zona de coastă, dintre localitățile Omis și Split, au fost nevoiți să părăsească unitățile de cazare. În prezent, circulația rutieră este deschisă pe autostrada A1 Zagreb – Ploce - Dubrovnik și pe drumul național D8 (Magistrala Adriatică), care fac legătura Nord-Sud, singurele segmente de drum închise fiind drumurile județene Žrnovnica - Srinjine (ŽC6142) și Ceranje - Vrana (ŽC6064).

Întrucât incendiile sunt active și situația poate suporta modificări de la o oră la alta, se recomandă cetăţenilor români ca înainte de a porni spre Croaţia să consulte, pentru informații actualizate permanent, paginile de Internet ale Automobil Clubului Croat (http://www.hak.hr/en). 

Reamintim cetățenilor români că, în situații de urgență pe teritoriul Republicii Croația, pot apela numărul european unic de urgență 112.

Cetățenii români, afectaţi de situaţie, pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +0038514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Şi în Muntenegru sunt mai multe focare active de incendii. Dacă cetățenii români sunt afectaţi, sunt rugați să o semnaleze de urgenţă la numărul de telefon 112 și să respecte instrucțiunile autorităților muntenegrene care acționează la fața locului – Pompieri, Poliție, etc.

Pentru cei care tranzitează cu mijloace rutiere teritoriul muntenegrean, informații suplimentare pot fi obținute, permanent, 24 ore / 7 zile, de la Centrul Info Trafic, la numerele de telefon +38219807, +38220234999 și +38263239987.

Cetățenii români, afectaţi de situaţie, pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Podgorica: +38220618041, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Podgorica: +38269871760.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON