Pentru a strânge bani în sprijinul sistemului medical care se luptă în prezent cu virusul Covid-19, clubul sportiv X-Terra a lansat o provocare pentru orice bihorean care vrea să facă mişcare şi simte lipsa unor competiţii.
Doritorii trebuie să alerge sau să pedaleze pe bicicletă, în casă sau afară, participând astfel la o competiţie de la distanţă, la care înscrierea este condiţionată de o donaţie pentru spitale.
Pe lângă că fac mişcare şi o faptă bună, bihorenii îşi reamintesc şi cum e să participi la un concurs...
Te înscrii, plăteşti şi fugi!
Intitulată "Sportul salvează vieţi", acţiunea a început la finalul lunii aprilie şi a adunat deja numeroşi participanţi.
Fie că aleargă pe banda din casă, fie pe o pistă din parcuri, ori pedalează, doritorii trebuie să aleagă distanţa pe care vor să o parcurgă, între 1 şi 100 km. Apoi, se înregistrează pe site-ul caritate.xterrasport.ro, plătind şi o taxă de 50 de lei, din care jumătate merge către fondul de Solidaritate Covid-19 al Fundaţiei Comunitare Oradea, iar 25 de lei vor fi folosiţi pentru cumpărarea unei medalii (foto) pe care participanţii o primesc ulterior.
După ce şi-au îndeplinit obiectivul, trebuie să trimită pe site-ul menționat o fotografie cu ei şi o dovadă a parcurgerii traseului, obţinută cu ajutorul unei aplicaţii ori a afişajului dispozitivul ales pentru sport.
"Campania se adresează tuturor, pentru că sportul este legat de sănătate, iar sănătatea învinge virusul", a spus preşedintele clubului Szokolszky István. Proiectul XTerra Sport se va încheia atunci când competiţiile sportive vor putea fi din nou organizate.
De la mic, la mare
Până acum, la acţiunea XTerra Sport s-au înscris 100 de persoane de toate vârstele, printre aceştia fiind şi din Bucureşti, Piteşti, Arad, Timişoara, Suceava, Cluj-Napoca, Zalău şi Caransebeş. "Am avut chiar şi un copil de patru ani care a fost înscris de părinţii lui la cursa de un kilometru", mai spune István.
Cei care au parcurs cel mai lung traseu au fost Ciprian Mada din Paleu, la categoria "bicicletă outdoor", Dragoş Bocan din Dumbrăviţa, judeţul Timiş, la categoria "bicicletă indoor", Monica Bucsa din Paleu "bicicletă outdoor" şi Ovidiu Musta din Oradea, categoria "alergare outdoor". Toţi au ales traseul de 50 de kilometri. Deocamdată, nimeni nu s-a încumetat să parcurgă traseul cel mai lung, de 100 de km.
La finalul campaniei, participanţii vor fi ordonaţi în funcţie de gen şi vârstă într-un clasament care va fi postat pe pagina de Facebook şi pe site-ul clubului sportiv.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.