URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Octombrie 2022, 12:50

"Alături de Luci Todea": Mobilizare pentru fostul fotbalist diagnosticat cu o boală gravă (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul jucător de primă ligă Lucian Todea, în vârstă de numai 36 de ani, trece prin clipe dramatice după ce a fost diagnosticat cu o boală extrem de gravă.

Echipele de minifotbal din Campionatul Judeţean Bihor şi-au manifestat sprijinul faţă de fostul mijlocaş ofensiv, iar apropiații săi au inițiat o campanie de fonduri pentru a-l ajuta să obțină un tratament costisitor în Germania.

Miercuri seară, înainte de derby-ul de Bihor - AEK Oradea vs Bad Boys - jucătorii din Liga I de minifotbal Bihor au intrat pe terenul 1 de la Baza Tineretului îmbrăcaţi în tricouri cu inscripţia: "Alături de Luci Todea". Ajutat de colegi, sportivul a fost cel care a dat lovitura de începere a meciului.

Produs al LPS Bihorul Oradea, sub bagheta antrenorului Ionel Negrea, Lucian Todea a debutat în Liga I în tricoul echipei UTA, dorit de Marius Lăcătuş, pe atunci antrenor la Arad, care a fost impresionant de calităţile jucătorului.

După experienţa de la "Bătrâna Doamnă", a evoluat, printre altele, la FC Bihor şi Dinamo Bucureşti. Ultima dată a fost legitimat la CS Oşorhei de unde s-a şi retras în decembrie 2018, la numai 32 de ani. 

Lucian a jucat mult timp minifotbal la Bad Boys Oradea, echipa care a şi iniţiat acţiunea de miercuri seară. De altfel, la acea întâlnire, Lucian a demonstrat că luptă, aşa cum a făcut-o mereu şi pe teren, și a fost impresionat de gestul colegilor săi.

Aflând despre starea sa de sănătate, mai mulți oameni din lumea sportului, inclusiv foști colegi, se mobilizează pentru a-l ajuta pe orădean.

Jurnalistul sportiv Victor Mihalcea a postat, joi seară, pe Facebook, un anunț prin care cei care doresc pot dona orice sumă de bani pentru a-l ajuta pe sportiv să primească o nouă șansă la viață printr-un tratament costisitor în Germania.

„Vă trimit mesajul lui Lucian, elocvent: «Şansa la viaţă constă într-un tratament în Germania (imunoterapie cu celule dentrice). Costul tratamentului este între 30.000-50.000 de euro. Orice donaţie mă ajută să ajung la tratament şi să am o şansă la viaţă». Îi rog pe toţi cei care îl pot ajuta pe Lucian să nu ezite. Cer o mână de ajutor şi de la influenceri. Hai să începem. Donaţiile se pot face în contul IBAN RO57RNCB0318026647400001 deschis la BCR, pe numele de Rodica Todea”, a transmis Victor Mihalcea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON