URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Septembrie 2020, 12:26

Ai lucrat de-acasă în starea de urgenţă? Poți cere bani de la Guvern pentru laptop-uri, tablete, telefoane sau licenţe IT

Ai lucrat de-acasă în starea de urgenţă? Poți cere bani de la Guvern pentru laptop-uri, tablete, telefoane sau licenţe IT sursa foto: https://www.mobile-news.ro/
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Din această săptămână, firmele care au avut angajaţi care au lucrat de-acasă în perioada stării de urgenţă, şi au avut contractul de muncă modificat în acest sens, pot solicita Guvernului un sprijin financiar de 2.500 de lei pentru fiecare persoană, bani care pot fi folosiţi pentru achiziţia de echipamente IT, accesorii pentru acestea sau licenţe de soft-uri necesare.

„Din 14 septembrie, se pot depune cererile pe platforma aici.gov.ro pentru sprijinul financiar acordat de Guvern persoanelor care au lucrat în regim de telemuncă în perioada stării de urgenţă, adică între 18 martie şi 14 mai”, a declarat Békési Csaba, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor, miercuri, pentru BIHOREANUL. Potrivit acestuia, în primele două zile în care s-au putut depune solicitări, nicio firmă din Bihor nu a făcut acest pas.

Potrivit OUG 132/2020, angajatorii primesc o singură dată, pentru fiecare telesalariat, un sprijin financiar în valoare de 2.500 de lei, în scopul achiziţionării de pachete de bunuri şi servicii tehnologice necesare desfăşurării activităţii în regim de telemuncă.

Cererile pot fi depuse până pe 31 decembrie, şi se vor onora, în ordinea depunerii, din bugetul asigurărilor de şomaj, dar numai pentru angajaţii care au lucrat în regim de telemuncă în perioada stării de urgenţă pentru cel puţin 15 zile lucrătoare. Angajatorii trebuie să dovedească această situaţie cu contractul de muncă modificat sau cu acte adiţionale încheiate în perioada respectivă. „O decizie unilaterală a conducerii companiei nu este suficientă”, a precizat Békési.

Banii pot fi folosiţi pentru achiziţia de laptop-uri, notebook-uri, telefoane inteligente, tablete, echipamente periferice pentru acestea ori licenţe aferente sistemelor de operare şi aplicaţiilor software.

Conform Legii 81/2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă, telesalariaţii sunt acei angajaţi care, în mod regulat şi voluntar, îşi îndeplinesc activităţile specifice funcţiei, postului sau meseriei pe care o deţin în alt loc de muncă decât cel organizat de angajator, cel puţin o zi pe lună.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Cei care lucreaza
Întrebarea mea este când o sa se gândească guvernul și la cei care au mers efectiv la munca în pandemie.
Postat 16 Septembrie 2020, 18:49 de Cucubauro
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON