URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Martie 2018, 15:14

Ai fost „hackerit”? Kit de recuperare a datelor infectate de Ransomware, pus la dispoziție GRATUIT de DIICOT și Bitdefender

Ai fost „hackerit”? Kit de recuperare a datelor infectate de Ransomware, pus la dispoziție GRATUIT de DIICOT și Bitdefender foto: cooksecuritygroup.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Date fiind numeroasele atacuri din spațiul virtual și faptul că amenințarea GandCrab se răspândește tot mai tare, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi Poliția Română, cu sprijinul Bitdefender și EUROPOL, pun la dispoziția publicului un kit pentru recuperarea datelor, destinat victimelor clasei de ransomware GandCrab. Vă puteți recupera fișiere infectate, fără a plăti sumele cerute de infractorii cibernetici, a anunțat, printr-un comunicat DIICOT.

„Amenințarea GandCrab se răspândește prin reclame publicate pe site-uri infectate sau prin chitanțe și facturi fictive trimise ca fișiere atașate în e-mail-uri. Odată ce victima accesează vectorul de atac, GandCrab blochează fișierele importante de pe dispozitivul folosit și apoi șantajează. GandCrab a făcut peste 50.000 de victime în mai puțin de o lună, inclusiv din România, și cere recompense substanțiale ca să redea accesul la datele blocate”, arată comunicatul.

Procurorii amintesc că, în schimbul cheii de decriptare, dezvoltatorii GandCrab cer recompense cuprinse între 300 și 500 de dolari, în moneda virtuală DASH, folosită în premieră pentru activități infracționale asociate ransomware.

Diferența semnificativă dintre sumele cerute victimelor șantajate se explică prin faptul că infractorii cibernetici au dezvoltat și un serviciu de afiliere care permite răspândirea GandCrab de către orice altă grupare interesată să câștige bani, mai arată sursa citată.

Kit-ul pus la dispoziție oferă victimelor clasei de ransomware GandCrab posibilitatea să le recupereze, fără să mai plătească recompense infractorilor cibernetici.

„Kit-ul funcționează pentru toate versiunile cunoscute ale amenințării ransomware GandCrab și este disponibil pe www.nomoreransom.org. - un portal online disponibil inclusiv în limba română, și în secțiunea dedicată instrumentelor de decriptare de pe labs.bitdefender.com”, arată comunicatul.

Aplicația poate fi descarcată pe www.nomoreransom.org, alături de alte 52 de soluții antiransomware puse gratuit la dispoziția publicului, arată DIICOT.

Comunicatul mai amintește că proiectul No More Ransom a fost lansat în iulie 2016, de poliția națională olandeză și Europol, instituția de combatere a criminalității la nivelul Uniunii Europene, cu scopul de a crește nivelul de colaborare dintre sectoarele public și privat în lupta contra ransomware.

 Pe nomoreransom.org, utilizatorii pot afla informații suplimentare despre ransomware și modul în care se pot feri de această amenințare.

 „În urma acestui demers, ce are ca scop lupta contra ransomware, cea mai prolifică amenințare cibernetică a momentului, D.I.I.C.O.T. şi Poliția Română au devenit parteneri asociați ai proiectului No More Ransom”, mai arată DIICOT.

Pentru a preveni infectarea cu ransomware, utilizatorilor li se recomandă să păstreze copii ale datelor importante, să folosească o soluție de securitate și să evite să acceseze linkuri sau fișiere din e-mail-uri nesolicitate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Laudae
DIICOT nu e membru in no more ransom (inca) pentru ca ei nu fac cercetare si nu au lab de dezasamblare, fonduri pentru asa ceva nici atat. Salarii ofera, dar cui? Cati romani stiu reverse engineering si limbaj de dezasamblare? Analiza comportamentala e iar ceva rar la DIICOT. Am participat la un Cyber Security Summit iar unul din speakeri era printre fondatorii proiectului, la vremea aceea Dutch Police si McAfee Labs. Proiectul a devenit deschis putin mai tarziu pentru toti furnizorii de solutii anti virus dar trebuie retinut un lucru. Antivirusul te protejeaza de ceea ce stie (functioneaza cu semnaturi in actualizari). In Dark web exista RAAS (ransomeware as a service) sprijinit de Satan unde platesti si iti creezi Ransomware propriu, necunoscut de anti virusi. Pana ca orice antivirus sa il recunoasca si sa dezvolte si sa distribuie o semnatura trece destul de mult timp (vezi Maersk vs WannaCry). Ca norocul, RAAS nu e disponibil pentru oricine si deja exista servicii de threat intel care supraveghează acestea in deep si dark web. Un sfat pentru cei curiosi, folositi cu incredere VirusTotal sa analizati fisierele de care nu sunteti siguri sau cuckoo sau alte soluții de acest gen. Poate face diferenta enorm. Backupul de date nu mai e viabil, daca destinatia e montata se va cripta si ea (de la wannacry incoace aproape orice ransomware mai de Doamne-ajuta se misca lateral). Sau folosim toti Ubuntu sau alte distribuții gratuite de Linux dar si alea cu cap :)
Postat 03 Martie 2018, 20:31 de poiu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON