Pandemia provocată de noul coronavirus face ca viitorul multor firme să devină incert. Totodată, această criză a scos la iveală şi adevărata faţă a unor afacerişti, care se grăbesc să-şi concedieze angajaţii încă dinainte de a apuca să înregistreze pagube!
Au simţit-o angajaţii restaurantului Crinul Alb din centrul Oradiei, care au fost anunţaţi că urmează concedieri încă din 15 martie, adică la două zile după ce în judeţ s-a confirmat primul caz de COVID-19 şi înainte de a se şti că se vor închide restaurantele şi, cu atât mai puţin, ce măsuri de sprijin a luat Guvernul.
Oamenii au fost deopotrivă speriaţi şi enervaţi, pentru că nu lucrează într-un bar de cartier, ci într-unul dintre cele mai căutate restaurante din oraş, dovadă că firma care îl administrează, Sernov SRL, a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 7,1 milioane lei şi un profit de peste 865.000 lei.
Unde mai pui că, de ani de zile, localul a fost privilegiat faţă de alte restaurante, deoarece asigură mâncarea pentru sportivii de la CSM Oradea, club condus de Şerban Sere, nimeni altul decât fondatorul restaurantului.
E drept, când a fost numit şef la CSM, în acte Sere s-a retras din afacere, dar restaurantul a rămas în „famiglie”, fiind patronat în continuare de cumnatul lui, italianul Riccardo Novero, alături de o anume Ana Tirla.
Cert este că angajaţii de la Crinul Alb s-au convins că, în vremuri de criză, ies la iveală patronii care cu adevărat îi apreciază şi cei care îi aruncă, ca pe-o mâncare expirată...
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.