URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Iunie 2017, 09:55

ADP avertizează: Nu răspundem de copiii nesupravegheați în aquapark!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conducerea SC Administrația Domeniului Public SA anunță parinții care îşi lasă copiii cu vârsta sub 14 ani nesupravegheați în Aquapark Nimphaea Oradea, că acest fapt este împotriva regulamentului de funcționare al aqupark-ului, iar administraţia acestuia nu răspunde pentru ei şi nu îşi asumă nicio vină în cazul în care aceştia suferă anumite accidente sau altercaţii cu alţi copii.

Răspunderea totală este strict a părinţilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@davide, stiu ce zic!
Citez din ebihoreanul, din articole aparute de-a lungul timpului. Am datele de publicare, am si titlurile si autoarele, idi*tii care nu (va) cred n-au decat sa ,,rasfoiasca” netul: ,, La noi, până nu moare cineva, lucrurile nu se pun pe făgaş normal! O dovedeşte tragedia de săptămâna trecută, când o fetiţă de 7 ani şi-a pierdut viaţa înecată în apă de jumătate de metru adâncime, după ce o conductă de evacuare din ştrandul Ioşia a absorbit-o aproape în întregime.[...]"Grătarul" era format din fiare subţiri (foto sus) şi putea fi îndepărtat cu o lovitură de picior. Coincidenţă sau nu, o parte din el a fost găsit luni, lângă bazin...[...] Condamnaţi iniţial alături de angajaţii ştrandului în acest caz, directorul general al Administraţiei Domeniului Public, Liviu Andrica şi directorul tehnic Bimbo Szuhai Tibor, au fost achitaţi, în 2013, de acuzaţii, judecătorii considerând că faptei care li se impută, şi anume ucidere din culpă, îi lipseşte unul din elementele constitutive ale infracţiunii. Completul de judecată a menţinut, însă, condamnările dispuse de Judecătoria Oradea, ca instanţă de fond, în cazul administratorului ştrandului Ioşia, Gheorghe Sime, adjunctului său, Florentin Avram, respectiv pentru lăcătuşul Sorin Floruţ, care s-au ales cu câte 2 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 4 ani. Familiei lui Elisabeth Haidău i-au fost acordate despăbugiri de 230.000 de euro.” Atat ne coste datorita prostiei si incompetentei managerilor si a personalului un capac de teava de golire, 230.000 de euro?! Platiti de cine, de noi, oradenii?! Zi-ne tu, @davide, ca esti tare-n clanta! Daca nu stii, intreaba-ti idolul, pe birtinez, ca vorba ta, tot il lingi!
Postat 30 Iunie 2017, 15:44 de pinonel
@pinonel
in mintea ta, daca un copil se impiedica intr-o bordura si isi sparge capul cand mergi cu el pe strada, e vina celor de la drumuri si nu a ta care a fost incapabil sa ai grija de el. Mai lasa-ne cu parerile tale de lingau a lui mang ce esti, ca sunteti cu totii una cu pamantul
Postat 30 Iunie 2017, 13:36 de David
Tot patitu-i priceput!
Asa e, dom; Andrica (unii zic Andrica asasinul! Da' ce stiu ei?! Justitia v-a albit!)! Sa intelegem ca daca nu-i tinem in lesa, astia mai mici, sau mai mari, pot pati ce a patit si micuta Elisabeth Haidău, moarta acum 7 ani in, nu ,,la", ce ,,in", strandul Iosia?! Sau Moldovanyi Krisztian, oparit anul trecut tot la strandul Iosia? O sa-mi spuneti ca aqva asta e noua, dotare de top, asa e, dar managementul la varf e acelasi. Si riscurile pt. integritatea noastra sunt aceleeasi, e principiul lantului, taria e data de zaua cea mai slaba.
Postat 30 Iunie 2017, 12:16 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON