URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Martie 2020, 14:58

Administraţiile locale, şcolile şi ONG-urile pot primi bani pentru sprijinirea copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate

Administraţiile locale, şcolile şi ONG-urile pot primi bani pentru sprijinirea copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate (sursa: Facebook, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Până la 25 mai 2020, instituţiile administraţiei locale şi cele din domeniul asistenţei sociale, precum şi unităţile şcolare şi organizaţiile neguvernamentale au posibilitatea să depună cereri de finanţare pentru derularea unor programe de sprijinire a copiilor rămaşi în ţară după plecarea în străinătate a părinţilor.

Deputatul de Bihor Florica Cherecheş, unul dintre iniţiatorii programului-pilot al Guvernului, derulat anul acesta în premieră, face apel la instituţii, ONG-uri şi şcoli să depună asemenea cereri de finanţare, suma pusă la dispoziţie de Guvern fiind de 30 milioane euro.

Din aceşti bani, entităţile eligibile pot derula programe pentru consilierea psihologică şi vocaţională a copiilor, precum şi pentru prevenirea abandonului şcolar de către aceştia, prin servicii de tip after-school, masă la şcoală ori asigurarea de rechizite şi materiale educative.

"România trece de mulţi ani printr-un fenomen îngrijorător, milioane de români părăsind ţara în căutarea unui trai mai bun. Costurile unui astfel de fenomen nu sunt doar economice, ci şi sociale, cele mai recente date oficiale, de la sfârşitul anului 2019, arătând că peste 85.000 de copii au părinţi plecaţi la muncă în străinătate. Numai în judeţul Bihor, pe care îl reprezint în Parlament, numărul copiilor lăsaţi acasă de părinţi se apropie de 2.000, dintre care aproximativ 750 în Oradea", arată deputatul Cherecheş într-un comunicat.

În judeţul Bihor, un asemenea program de sprijinire a copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate, numit "Singuri acasă", este derulat de către Direcţia de Asistenţă Socială Oradea, din subordinea municipalităţii, care organizează pentru aceşti copii inclusiv tabere de vară.

Detaliile noului program-pilot în cadrul căruia se oferă finanţare nerambursabilă pot fi consultate pe site-ul autorităţii de management pentru Programul Operaţional Capital Uman.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON