URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Toate cele 10.000 de locuri scoase la bătaie au fost vândute, semn că brandul FC Bihor are un potențial uriaș. Ar fi păcat ca, pe lângă tradiționalele echipe de baschet și polo, să nu încercăm marea cu degetul și la datul cu piciorul în minge (mi-e frică să spun că ceea ce se practică azi în România se poate numi fotbal).
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi (“văduva neagră”) şi scorpioni. 
03 Martie 2020, 14:58

Administraţiile locale, şcolile şi ONG-urile pot primi bani pentru sprijinirea copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate

Administraţiile locale, şcolile şi ONG-urile pot primi bani pentru sprijinirea copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate (sursa: Facebook, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Până la 25 mai 2020, instituţiile administraţiei locale şi cele din domeniul asistenţei sociale, precum şi unităţile şcolare şi organizaţiile neguvernamentale au posibilitatea să depună cereri de finanţare pentru derularea unor programe de sprijinire a copiilor rămaşi în ţară după plecarea în străinătate a părinţilor.

Deputatul de Bihor Florica Cherecheş, unul dintre iniţiatorii programului-pilot al Guvernului, derulat anul acesta în premieră, face apel la instituţii, ONG-uri şi şcoli să depună asemenea cereri de finanţare, suma pusă la dispoziţie de Guvern fiind de 30 milioane euro.

Din aceşti bani, entităţile eligibile pot derula programe pentru consilierea psihologică şi vocaţională a copiilor, precum şi pentru prevenirea abandonului şcolar de către aceştia, prin servicii de tip after-school, masă la şcoală ori asigurarea de rechizite şi materiale educative.

"România trece de mulţi ani printr-un fenomen îngrijorător, milioane de români părăsind ţara în căutarea unui trai mai bun. Costurile unui astfel de fenomen nu sunt doar economice, ci şi sociale, cele mai recente date oficiale, de la sfârşitul anului 2019, arătând că peste 85.000 de copii au părinţi plecaţi la muncă în străinătate. Numai în judeţul Bihor, pe care îl reprezint în Parlament, numărul copiilor lăsaţi acasă de părinţi se apropie de 2.000, dintre care aproximativ 750 în Oradea", arată deputatul Cherecheş într-un comunicat.

În judeţul Bihor, un asemenea program de sprijinire a copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate, numit "Singuri acasă", este derulat de către Direcţia de Asistenţă Socială Oradea, din subordinea municipalităţii, care organizează pentru aceşti copii inclusiv tabere de vară.

Detaliile noului program-pilot în cadrul căruia se oferă finanţare nerambursabilă pot fi consultate pe site-ul autorităţii de management pentru Programul Operaţional Capital Uman.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7214 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON