URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Februarie 2024, 13:08

ADLO caută amplasament pentru amenajarea celui de-al cincilea parc industrial din Oradea

ADLO caută amplasament pentru amenajarea celui de-al cincilea parc industrial din Oradea foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea caută amplasament pentru înfiinţarea celui de al cincilea parc industrial în Oradea. Cele trei parcuri industriale orădene din străzile Calea Borşului, Ogorului şi Uzinelor urmează să fie ocupate integral de către investitori până la sfârşitul acestui an, iar cel de-al patrulea, care va funcționa în Calea Sântandreiului, va fi amenajat anul acesta.

"Vor avea procent de ocupare 100%"

Conform evidenţelor administratorului parcurilor industriale din Oradea şi Bihor, zonele pe care le gestionează în reşedinţa de judeţ sunt ocupate aproape integral.

Parcul industrial din Calea Borşului (144,73 hectare) este ocupat de companii în proporţie de 98%, cel din strada Ogorului (80,19 hectare) în proporţie de 80%, iar în zona industrială gestionată de ADLO în strada Uzinelor (17,8 hectare) gradul de ocupare a ajuns la sfârşitul anului trecut la 90%.

"Cele trei parcuri industriale din Oradea - Eurobusiness I, II şi III - vor avea până la sfârşitul anului un procent de ocupare 100%. Suntem în discuţii avansate cu mai multe firme care doresc să se mute aici, fapt pentru care trebuie să ne gândim la al cincilea parc industrial în Oradea", a declarat luni, în cadrul conferinţei de presă pe tema raportului de activitate al ADLO pentru anul 2023, directoarea agenţiei, Alina Silaghi.

Un loc (cât) mai mare...

În acest context, ADLO caută noi amplasamente pe care să le amenajeze pentru atragerea de investitori care să dezvolte facilităţi de producţie la Oradea.

"Ne dorim ca amplasamentul pentru viitorul parc industrial să aibă o suprafaţă cât mai mare, pentru a putea să oferim investitorilor amplasamente generoase. Acum, dacă un investitor îşi doreşte parcele de 20-30 hectare, trebuie să ne gândim bine ca să le găsim", a explicat Silaghi.

Conducerea ADLO a luat în discuţie, fără a le nominaliza, două amplasamente pe care să înfiinţeze cel de-al cincilea parc industrial orădean.

Parcuri cu specializare inteligentă...

După cum BIHOREANUL a mai scris, în prezent, ADLO are în proiect dezvoltarea unui parc de specializare inteligentă în strada Calea Sântandreiului.

Viitoarea zonă industrială va fi amenajată pe un amplasament de 18,5 hectare, din zona gospodăriei agro-zootehnice a Penitenciarului Oradea primit de municipalitatea orădeană de la Ministerul Justiţiei.

Reprezentanţii municipalităţii au depus deja la ADR Nord-Vest cererea de finanţare pentru amenajarea din fonduri europene a infrastructurii viitoarei zone industriale.

"În parcul din zona Calea Sântandreiului ar putea încăpea 16 companii. Noi ne-am dori să începem primele licitaţii pentru atragerea de companii încă din luna martie, iar lucrările de infrastructură derulate de ADLO să se facă în paralel cu cele care vor fi desfăşurate de viitorii investitori", a explicat directoarea Alina Silaghi.

Parcurile industriale inteligente vizează, printre altele, atragerea de companii cu activităţi de inovare, cercetare, transfer tehnologic ori producţie inovatoare.

La nivelul judeţului Bihor, ADLO are în plan dezvoltarea a patru parcuri industriale de specializare inteligentă în zonele Beiuş, Ştei, Aleşd şi Marghita.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON