URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Februarie 2018, 16:58

Adio, igluuri! Containerele tip clopot vor dispărea de pe străzile Oradiei

Adio, igluuri! Containerele tip clopot vor dispărea de pe străzile Oradiei Adesea, igluurile sunt incendiate şi vandalizate, iar pentru a rezolva problema, Primăria renunţă la aceste containere
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru că adesea sunt vandalizate sau umplute cu felurite deşeuri menajere ori textile, adică nu cele pentru care au fost concepute, cele 650 de igluuri destinate resturilor din plastic, metal sau sticlă vor dispărea de pe străzile Oradiei.

Anunţul a fost făcut marţi, într-o conferinţă de presă, de viceprimarul Florin Birta. "Probabil aţi observat că deja sunt mai puţine pe străzi. Vor dispărea de tot, acesta e trendul în toată ţara", a declarat edilul.

Cele 650 de igluuri au fost amplasate pe străzile Oradiei în 2012, fiind oferite de asociaţia Eco-Rom Ambalaje, cu scopul de a-i stimula pe orădeni să colecteze selectiv deşeurile din sticlă, plastic şi metal. De-a lungul ultimilor ani, însă, multe dintre recipiente au fost incendiate, iar adesea în jurul lor se strâng mormane uriaşe de deşeuri.

Pentru a elimina această sursă de mizerii, Primăria preferă să renunţe la igluuri, lăsându-le astfel orădenilor doar alternativa containerelor galbene oferite gratuit de operatorul licenţiat de salubritate, RER Vest, şi care, spre deosebire de recipientele tip clopot, sunt închise în ţarcuri amenajate tot de operatorul licenţiat de salubritate şi sunt în grija asociaţiilor de proprietari.

De asemenea, din toamna anului trecut, orădenii pot arunca deşeurile reciclabile şi reutilizabile şi la platforma de colectare separată, amenajată tot de RER pe strada Thurzo Sandor, unde locuitorii oraşului pot preda gratuit 12 tipuri de deşeuri, inclusiv plastice, metale şi sticle. Un punct similar urmează să fie amenajat şi în Rogerius.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
niste oraseni
pardon tarani de oras aduceti le la sate suntem mai civilizati ca oradenii si vor avea succesul scontat va garantez
Postat 07 Februarie 2018, 15:09 de Rumanu
Și totusi...
Igluurile alea aveau totuși utilitate. Nu toată lumea va merge până la mama naibii pentru câteva deșeuri reciclabile... În altă ordine de idei, în locul RER aș amplasa în câteva locuri mai circulate câteva aparate care adună deșeurile reciclabile, iar în schimb aș da niște bonuri valorice (cam cum e acuma la Auchan).
Postat 07 Februarie 2018, 10:41 de TomaAlimos
Nici o fapta buna nu ramine nepedepsita
Mormanele de gunoi de pe linga iglu-uri sunt consecinta directa a tarcurilor cu cartela, o idee de geniu care ar putea suporta un upgrade, conform Apocalipsei...Dorim sa fim dotati cu crotale(chip-uri RFID), pe baza carora sa ne putem elimina dejectiile in mod controlat pe teritoriul orasului model Oradea.
Postat 06 Februarie 2018, 18:51 de excalibur
GALBEN CA LĂMÂIA!
Alți bani, altă distracție! Pentru că de câteva luni trăiesc la bloc îmi este groază să intru în țarc! Ori se ridica R(a)ER, ori și populația este de toată jena! Îmi vine să vomit! Madam Chereches and mister Mălan, e în zona Decebal! În 2016 venirati să daramati niscaiva garaje că cică locuri dă parcare! Nici dreaq' nu vă mai văzura p-acilea! Chit că madama p-aci are vila cu incendiul
Postat 06 Februarie 2018, 18:20 de TDS
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON