URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Noiembrie 2022, 11:11

Acțiunile producătorului de anvelope Nokian Tyres au scăzut cu 12%, în ciuda anunțului privind investiția de la Oradea

Acțiunile producătorului de anvelope Nokian Tyres au scăzut cu 12%, în ciuda anunțului privind investiția de la Oradea foto: Reuters
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Acțiunile producătorului finlandez de anvelope Nokian Tyres au crescut inițial după anunțul făcut marți, cu privire la investiția în fabrica de la Oradea, pentru ca ulterior să scadă treptat și să se stabilizeze la un preț de 10 euro pe unitate, cu 12% mai mic decât cel inițial.

„Destul de multă incertitudine”

Potrivit zf.ro, acțiunile firmei au scăzut după ce aceasta și-a făcut publice rezultatele din trimestrul al treilea și intenția de a investi la Oradea 650 milioane euro într-o fabrică de anvelope.

Nokian Tyres și-a vândut săptămâna trecută afacerile din Rusia producătorului local de petrol Tatneft PJSC pentru suma de 400 milioane euro.

La fel ca în cazul a peste 200 de companii occidentale, de la Coca-Cola și Hilton la Mars și Unilevel, decizia de a părăsi Rusia a fost luată pe fondul războiului din Ucraina.

În ceea ce privește rezultatele financiare, compania a anunțat un profit în scădere cu 54% în trimestrul al treilea din 2022 față de aceeași perioadă a anului trecut.

Suma de 40,7 milioane euro a depășit cu mult prognozele analiștilor, de 26,6 milioane euro, dar nu a reușit să liniștească temerile acționarilor.

„Există destul de multă incertitudine cu privire la profitabilitatea firmei, excluzând Rusia”, a declarat analistul Danske Bank, Panu Laitinmaki.

Concentrarea pe produsele de succes

În eforturile de repoziționare pe piață, Nokian Tyres plănuiește extinderea producției din Finlanda și SUA și externalizarea unor operațiuni în Asia, măsuri insuficiente pentru a acoperi capacitatea de producție pierdută în Rusia înaintea punerii în funcțiune a fabricii de la Oradea, preconizate pentru cea de-a doua jumătate a anului viitor.

„Ne vom concentra pe anumite categorii de produse și nu vom mai produce tot ceea ce a fost produs în Rusia”, a declarat pentru Reuters șeful operațiunilor de aprovizionare, Adrian Kaczmarczyk.

După cum BIHOREANUL a mai scris, Nokian Tyres și-a anunțat marți intenția de a investi în Oradea 650 milioane euro într-o fabrică de anvelope nouă, ce va fi ridicată pe amplasamentul fostului CET II.

Construcția noii facilități de producție, care va duce la apariția a 500 de locuri de muncă, va începe în anul 2023. Primele anvelope Nokian vor fi produse la Oradea în cea de-a doua jumătate a anului viitor, iar producția comercială este prognozată să demareze la începutul anului 2025.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
KP aka mama Omida aka CrisDumi
Important e ca vin în România, și Rușii mor de foame
Postat 04 Noiembrie 2022, 21:29 de Sandu2100
Având în vedere că Statul Român se angajează să ofere un ajutor substanțial ...
... finlandezii au găsit soluția de a-și salva compania care urma să dea curând faliment. Contribuabilii români plătesc anticipat ceva ce nu e clar dacă va mai avea piață de desfacere. Geniul românesc nu are limite când e vorba de a-și da singur cu călcâiul în coițele ce atârnă până la glezne.
Postat 04 Noiembrie 2022, 19:27 de KP
Vom trai si vom vedea.
Sper ca se va realiza. Desi investitia e mare (probabil costul tehnologiei ecofriendly), desi numarul angajatilor nu e mare (probabil indirect vor fi mai multi), orasul are nevoie de imagine. Cel mai bun indicator de imagine sunt investitiile (serioase), nu topurile platite.
Postat 04 Noiembrie 2022, 12:22 de User anonimizat
Nu ma mir!
Cand au aflat cine-i jupan in Oradea/Bihor micii actionari au inceput sa vanda in draci.
Postat 04 Noiembrie 2022, 12:10 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON