URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Noiembrie 2022, 20:45

Fabrica de anvelope Nokian Tyres de la Oradea: Detaliile „celei mai mari investiții străine din România ultimilor 20 de ani” 

Fabrica de anvelope Nokian Tyres de la Oradea: Detaliile „celei mai mari investiții străine din România ultimilor 20 de ani”  (foto: Guvernul României)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

City managerul Oradiei, Mihai Jurca, spune că realizarea fabricii de anvelope Nokian Tyres de la Oradea – anunțată marți de compania finlandeză - va fi „cea mai mare investiție străină din România ultimilor 20 de ani”.

De asemenea, producătorul de anvelope promite că fabrica de la Oradea va fi prima din această industrie cu zero emisii de dioxid de carbon! 

Zero emisii! 

„Cea mai mare investiție străină din România ultimilor 20 de ani se va realiza în Oradea. Nokian Tyres va construi la Oradea prima fabrică cu emisii zero de CO2 din industrie care va produce în prima etapă de dezvoltare peste 6 milioane de cauciucuri pentru piața din Centrul Europei. Investiția Nokian Tyres de peste 650 de milioane de euro și cele 500 locuri de muncă devin cel mai hotărât pas pentru dezvoltarea economiei locale, proces început după 2010 și care va continua și în viitor”, a transmis marți seara city managerul Mihai Jurca. 

Jurca le-a mulțumit vicepreședintelui companiei, Adrian Kaczmarczyk, „pentru încredere și transparența discuțiilor din ultimele luni”, precum și „echipei extinse Nokian Tyres și consultanților acestora pentru profesionalismul și respectul acordat”. 

„Pe criterii de performanță”

Prim ministrul României, Nicolae Ciucă, a transmis, la rându-i, un mesaj legat de investiția Nokian Tyres PLC de la Oradea. 

„Prima fabrică de cauciucuri cu emisii zero de dioxid de carbon, care va fi construită la Oradea, va produce anual 6 milioane de cauciucuri și va genera aproximativ 500 de locuri de muncă.

Decizia finală, luată în urma analizării mai multor locații din Europa, s-a bazat pe criterii de performanță precum disponibilitatea forței de muncă calificate, avantajele logistice și stabilitatea mediului de afaceri. Mă bucur că am avut ocazia de a prezenta, în cadrul întâlnirii recente cu reprezentanții companiei, la Palatul Victoria, oportunitățile pe care Guvernul României le poate genera pentru investitorii străini, inclusiv din perspectiva celor care urmăresc relocarea afacerilor din regiune”, a transmis Ciucă, iar pe pagina de Facebook a Guvernului României a fost publicată o fotografie din timpul discuțiilor (foto principală).

Companie cu istorie

Nokian Tyres, unul dintre cei mai mari producători de anvelope, are o istorie bogată. Compania a primit această denumire în 1988, însă rădăcinile îi datează încă din 1898, când a fost fondată Fabrica finlandeză de cauciucuri. Ea a lansat, în 1934, primele cauciucuri de iarnă pentru camioane. 

Compania are o fabrică în localitatea Nokia din Finlanda (foto), de la care-și trage și numele, însă s-a dezvoltat și în Statele Unite ale Americii, deschizând o fabrică în Dayton, Tennessee.

„Creăm anvelope de calitate ridicată pentru autoturisme, camionete și camioane. Suntem cunoscuți mai ales pentru inovațiile noastre în ceea ce privește cauciucurile de iarnă, însă dezvoltăm și anvelope competitive de vară și o serie de opțiuni all season”, se arată pe site-ul companiei. 

Oradea, „cea mai bună”

Potrivit vicepreședintelui companiei, Adrian Kaczmarczyk, au fost analizate „peste 40 de locații” înainte ca Nokian Tyres să ia decizia să investească în Oradea. De asemenea, au fost luate în calcul „disponibilitatea forței de muncă calificate, avantajele logistice și mediul de afaceri stabil”, iar în urma acestei analize, a transmis vicepreședintele companiei, „a fost clar că Oradea a fost cea mai bună alegere pentru noua noastră fabrică”. 

Amplasamentul pe care va fi realizată investiția are circa 50 de hectare și se află în zona Nufărul, unde a funcționat pe vremuri CET II (foto jos)

Nokian Tyres investește în Oradea după ce a decis să-și închidă cea mai mare fabrică, din Rusia, în urma războiului început de ruși în Ucraina. Circa 80% din anvelopele pentru autoturisme ale firmei erau produse în Rusia. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
excalibur
Cu bolta bineînțeles, pt ca doar asa pica în gură ::::))) si dupa ce beau 2 beri sa vezi ce jet este ::::))))
Postat 02 Noiembrie 2022, 22:44 de Sandu2100
adi13-bolnăvel
Te fac prost pt ca esti, asta demonstrezi. Eu nu am spus sa te muti la TM , am insistat tot timpul sa te muti la Vaslui sau Teleorman. Vezi de unde îmi dau seama ca ești bolnav ::::)))))
Postat 02 Noiembrie 2022, 22:43 de Sandu2100
@adi13
...dă pă el! ca altfel ne ingroapa pă toti si urineaza cu boltă pă morminte...
Postat 02 Noiembrie 2022, 22:07 de excalibur
Oradea, „cea mai bună”
Ceva facilitati, scutiri de taxe ? Ca sa ne udam si noi putin, in preludiu...
Postat 02 Noiembrie 2022, 22:04 de excalibur
Mincinosule de drop sandu
Bai prostule, era vorba de ce ai scos tu pe gura acum un an sau doi, sa ne mutam in Timisoara sa respiram aerul care pute de la Continental. Tu erai imbecilul care spunea asta. Acum ne faci prosti, acum e bine ca e aer curat pt ca e in Oradea. Mincinos jegos ce esti, acum nu iti pute . Aici ti-ai dat examenul ca esti o sluga de postac platit. Bai da ce tupeu au sa spui ca nu pute, si inainte iti putea Timisoara a cauciuc. MINCINOSULE. ( ce nu fac unii pt o ciorba, sau poate tu o iei in nautura, la ce oameni sunt in PNL Bihor, toti divortati si isi parasesc familiile)
Postat 02 Noiembrie 2022, 20:23 de adi13
adi13-bolnăvel
Stai liniștit ca TM nu pute a cauciuc, și nici Careiul nu pute a cauciuc, acolo se produce cauciucuri, nu se ard. Du-te pe Bihon
Postat 02 Noiembrie 2022, 18:59 de Sandu2100
Atat poti Sandu2100???
Dupa ce Timisoara pute a cauciuc de la Continental, acum nu latri ca pute Nokianul din Oradea? Vai da prost esti, niciodata un argument doar pe langa subiect si atac la persoana, trol rus ce esti, locul tau e la spitalul 6 cu un tricou cu Z pe el. Aceeasi propagada primitiva.
Postat 02 Noiembrie 2022, 18:13 de adi13
adi13-bolnăvel
Creierul tău nu e atât de avansat încât sa recepționeze informațiile din sec XXI . Știai ca oamenii au ajuns în spațiu ::::))))
Postat 02 Noiembrie 2022, 16:12 de Sandu2100
Unde esti Sandu2100?
Sandu2100 in urma cu un an ne trimitea sa ne mutam in Timisoara sa inhalam mirosul si poluare de la fabrica Continental, adica sa mancam cacatul din Timisoara. Acum Sandu 2100 cum e cu fabrica asta care va polua la greu, ca nu emite CO2 e una, dar din procesul de frabricare a cauciucului nu poti elimina partea toxica si mirositoare care se emana in atmosfera, toate chimicalele din proces. Nu exista fabrica de cauciuc care nu polueaza
Postat 02 Noiembrie 2022, 14:52 de adi13
TepeLepe
No1 anti Bolo de KP
Postat 02 Noiembrie 2022, 10:26 de Sandu2100
#EffePefe ... chiar aș fi vrut să știu cine-i Mopuletz.
Nu de alta dar, fără nicio eroare, Mopuletz scrie bine, la subiect și e clar bine documentat. Cu alte cuvinte, mult mai inteligent decât cei care bat câmpii în favoarea "neterminaților" liberalismului autohton.
Postat 02 Noiembrie 2022, 09:01 de KP
Mopuletz = unu = Dacian Palladi
Dacian Palladi comentaciul no 1 Anti Bolojan de pe ebihoreanul.ro
Postat 02 Noiembrie 2022, 07:14 de EffePefe
Felicitari birtinezului! A stiut ce face...
... cand a decis sa se retraga de la licitatia pt. CET-ul II! Atunci s-a vandut cu 7,1 mil $, la o zecime din pretul de pornire!!!! Cat s-a dat pt. ca Oradea(adica administratia birtinezului) sa se retraga?! https://www.ebihoreanul.ro/stiri/l-au-dat-cet-ii-a-fost-vandut-unei-asocieri-de-firme-care-va-face-aici-un-parc-industrial-123365.html
Postat 02 Noiembrie 2022, 05:49 de pinonel
Mania superlativelor.
Parcul Monsson de la Arad e o investitie similara.
Postat 01 Noiembrie 2022, 21:56 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON