URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Noiembrie 2021, 20:10

Accidentul de lângă Oradea, provocat de o şoferiţă. Este mama fetiţei de nici 4 ani care a murit în urma impactului (VIDEO)

Accidentul de lângă Oradea, provocat de o şoferiţă. Este mama fetiţei de nici 4 ani care a murit în urma impactului (VIDEO) (foto: ISU Crişana)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii orădeni au făcut publice, joi seara, concluziile cercetărilor efectuate la locul tragicului accident rutier de pe DN 79, soldat cu moartea unui copil şi rănirea altor două persoane.

Din datele comunicate, vina pentru producerea evenimentului rutier i-a aparţinut şoferiţei din autoturism, aflate acum în comă, la spital, şi mamă a copilului decedat, o fetiţă de doar 3 ani şi 9 luni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul-şef Alina Fărcuţa, accidentul rutier a fost semnalat prin numărul de urgenţă 112 la ora 13.18 şi s-a produs pe DN79, la ieşirea din Oradea.

Aflată la volanul unui Volkswagen Bora, tânăra şoferiţă se îndrepta spre Nojorid şi nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă uşoară la dreapta, a pierdut controlul asupra direcţiei, a pătruns pe sensul opus de circulaţie, unde s-a izbit de un microbus Ford Tranzit, condus regulamentar spre Oradea de un bărbat în vârstă de 36 ani din comuna Tinca.

În urma accidentului rutier, o fetiţă în vârstă de 3 ani şi 9 luni din Nojorid, pasageră în autoturism, a suferit leziuni care din păcate i-au provocat decesul. Şoferiţa din Volkswagen a ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor în stare gravă, cu multiple traumatisme. „Tot la spital a fost transportat şi un bărbat de 43 ani din comuna Tinca, pasager în autoutilitară, care a suferit leziuni uşoare”, spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Cercetările în caz sunt continuate de poliţiştii Biroului rutier Oradea sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

Potrivit unor surse ale BIHOREANULUI, martore la accident, fetiţa care a decedat era transportată regulamentar de mama sa, în scaun special, pentru copii. Din nefericire, însă, impactul dintre maşina în care se afla şi microbuz s-ar fi produs exact pe partea unde se afla şi scaunul fetiţei, traumatismele suferite provocându-i decesul.

În total 6 persoane, între care şi doi minori, au fost implicate în cumplitul accident rutier produs, joi, pe DN79, pentru salvarea cărora au intervenit patru echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Oradea cu o autospecială de descarcerare grea, o autospecială de transport victime multiple, o autospecială de lucru cu apă şi spumă cu modul de descarcerare şi cu o ambulanţă SMURD B2, precum şi echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean, după cum a relatat deja BIHOREANUL

Echipajul de descarcerare a încercat să salveze fetiţa rămasă captivă în autoturismul avariat, şi care era în stop cardio-respirator, însă, din nefericire, în pofida manevrelor de resuscitare efectuate, copilul a decedat. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Vaccinul anti-imbecilitate
sper sa se faca si un vaccin impotriva imbecilitatii... te voi propune primul la injectie, cretinule
Postat 12 Noiembrie 2021, 07:47 de TanarSiNelinistit
pacat
Ar fi interesant sa ne spuna si pe ce loc in masina se afla copila. Parca vad ca era pe scaunul din fata... aviz amatorilor.
Postat 11 Noiembrie 2021, 20:24 de DanD
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON