URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Decembrie 2020, 14:35

Accident în Biharia: O tânără este în stare gravă la Terapie Intensivă, cu gamba amputată, după ce a fost izbită de o maşină pe trotuar 

Accident în Biharia: O tânără este în stare gravă la Terapie Intensivă, cu gamba amputată, după ce a fost izbită de o maşină pe trotuar  (foto: INFO TRAFIC jud. BIHOR)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O tânără din Biharia se află internată în stare gravă pe secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Oradea, după ce vineri dimineaţă a fost victima unui accident rutier.

Accidentul s-a produs după ce un şofer în vârstă de 34 de ani din Chişlaz, aflat la volanul lui Volkswagen Passat, nu s-a asigurat când încerca să depăşească, pe DN19, înspre Oradea, un autobuz. Astfel, a intrat în coliziune cu o autoutilitară, iar apoi a lovit poarta unei case, dar şi pe femeia în vârstă de 36 de ani care circula pe trotuar.

"Vineri, 18 decembrie, la ora 5.30, pe DN19, în localitatea Biharia, un bărbat de 34 de ani din Chişlaz în timp ce conducea un autoturism înspre Oradea a efectuat o manevră de depăşire a unui autobuz care se deplasa în aceeaşi direcţie nu s-a asigurat din spate şi a intrat în coliziune laterală cu o autotutilitară condusă regulamentar de o femeie de 51 de ani din Marghita. După impact, conducătorul autotuturismului a pierdut controlul asupra direcţiei, a lovit poarta unui imobil şi a accidentat o femeie de 36 de ani din Biharia care se deplasa pe trotuar în calitate de pieton. De asemenea, autoutilitara a fost proiectată în spatele autobuzului condus de un bărbat de 52 de ani", a precizat, la solicitarea BIHOREANULUI, comisarul-şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor. 

În urma accidentului, tânăra de 36 de ani din Biharia a suferit multiple leziuni, fiind transportată la spital. "Este în stare instabilă la Terapie Intensivă. A suferit o amputaţie completă de gambă", a precizat sâmbătă dr. Hadrian Borcea, şeful UPU SMURD. De asemenea, tânăra are şi o dublă fractură la braţul stâng. 

Şoferul care a provocat accidentul a suferit leziuni uşoare. Poliţiştii continuă cercetările în cauză. 

Legat de acest caz, poliţistul orădean Sebastian Drimbe a tras un semnal de alarmă pe grupul de Facebook dedicat şoferilor Info Trafic jud. Bihor. "O femeie nevinovată mergea azi dimineaţă probabil spre muncă şi nici prin cap nu-i trecea faptul că va deveni victima unui accident. Oameni buni, vă rog din suflet, lăsaţi alte activităţi la o parte în timp ce conduceţi, asiguraţi-vă corespunzător înainte de efectuarea unei manevre, semnalizaţi din timp efectuarea unei manevre de depăşire sau de schimbare a direcţiei de mers, lăsaţi graba şi porniţi mai devreme unde doriţi să ajungeţi pentru a nu fi nevoiţi să depăşiţi limitele legale de viteză... #Respectaţi regulile de circulaţie că sunt făcute pentru siguranţa tuturor participanţilor la trafic... O clipă de neatenţie poate însemna o viaţă distrusă", a subliniat agentul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
@roger
Fara toleranta zero nu se vor rezolva problemele din trafic. In Ungaria a functionat. Nu stiu cati ani a tinut, dar a bagat spaima in soferi, ce nu a trecut nici pana acum. Ba nu adapteaza viteza, ba scriu pe messenger, ba vorbesc la telefon, ba calca pedala ... Acum de doi ani, am fost acrosat de un camion ca nu m-a vazut! Cert ca mai greu vezi pe langa cine treci cand scrii sms-uri... In acest August, veneam cu sotia de la Vascau, cand era sa ne omoare un idiot cu bmw-l... pe la Sudrigiu a pierdut controlul intr-o curba si a trecut pe contrasens (pt el, dar sensul de mers pt noi).... apoi tot incerca sa mentina masina pe carosabil... masina parca se afla in moment cuantic... ba pe o banda, be pe cealalta... am franat usor, iar cand a fost in fata noastra, la numai cativa metri, imediat am accelerat la maxim... asa ca el cum ondula inapoi pe banda lui noi "am fugit" pe langa el... nici acum nu stiu cum am resuit sa nimeresc momentul la care sa accelerez, sa fie exact cand masina lui aluneca inapoi pe banda si inainte sa vina iar pe banda noastra... din pacate nu aveam camera pornita ... altfel mergeam la politie ... daca nu, proces civil ... preiclitare, soc psihic, ...
Postat 20 Decembrie 2020, 20:49 de sasi
soferi iresponsabili peste tot in oras si judet
pacat ca un idiot a reusit sa distruga viata unei femei tinere, facand-o cu handicap pe viata. daca ar fi fost ma-sa sau nevasta-sa, cum s-ar fi simtit? si ziua si noaptea e plin de soferi iresponsabili care circula fara sa semnalizeze, fara sa-si aprinda farurile, care intra in depasiri riscante si neregulamentare sau chiar trec pe rosu (la semafoarele de la Crisu, Cantemir/Lotus, Muntele Gaina, Decebal)- pana nu isi intensifica politia controalele si se inaspresc legile si mai mult, astora nu le va fi frica si vor continua sa faca victime peste tot.
Postat 20 Decembrie 2020, 12:37 de roger
PCR transpartinic [SARS-CoV-RO]. Ep.: Un semnal de alarma necesar. Si pentru șefii politici ai ”lupilor moraliști” in uniforma!
I. ”Legat de acest caz, poliţistul orădean Sebastian Drimbe a tras un semnal de alarmă pe grupul de Facebook dedicat şoferilor Info Trafic jud. Bihor. "O femeie nevinovată mergea azi dimineaţă probabil spre muncă şi nici prin cap nu-i trecea faptul că va deveni victima unui accident. Oameni buni, vă rog din suflet, lăsaţi alte activităţi la o parte în timp ce conduceţi, asiguraţi-vă corespunzător înainte de efectuarea unei manevre, semnalizaţi din timp efectuarea unei manevre de depăşire sau de schimbare a direcţiei de mers, lăsaţi graba şi porniţi mai devreme unde doriţi să ajungeţi pentru a nu fi nevoiţi să depăşiţi limitele legale de viteză... #Respectaţi regulile de circulaţie că sunt făcute pentru siguranţa tuturor participanţilor la trafic... O clipă de neatenţie poate însemna o viaţă distrusă", a subliniat agentul.” 1. Faptul ca Romania este ”fruncea” la accidentele rutiere cu morți si răniți (grav) in UE este, in mare măsură si meritul acelor urmași ai lui Pristanda, de la Circulație, care dau calificative/note de trecere la examenele pentru obținerea permisului de conducător auto, unor ...analfabeți funcționali (si) in ale condusului auto, respectiv si datorita unor examinări medicale/psihologice parțial conforme/superficiale la admiterea la școala de șoferi. 2. O întrebare decenta pentru si pentru agent Sebastian Drimbe: Câți conducători auto iresponsabili or fi absolvit SCA condusa de tov. (securist?) Vaetis? Probabil, ca și tov. Coarna, fost sindicalist, actualmente parlamentar, cunoaște răspunsul!
Postat 20 Decembrie 2020, 02:11 de stefan
controale, ...
... pedepse, amenzi... TOLERANTA ZERO. Singura solutie pt siguranta rutiera.
Postat 19 Decembrie 2020, 22:00 de sasi
Oameni buni???
Din pãcate apelul se adreseazã unei categorii de oameni pe cale de disparitie. Sau, atrage atentia unei categorii, care si fãrã a fi atentionat respectã legile. Pânã ce, Politia, nu stiu din ce motive, nu are agenti care sã asigure respectarea regulilor, a legilor , pânã când în loc sã adigure cetãtenilor securitarea, viata linistitã, asazisii ,,oamenii buni” vor face accidente, vor omorâ, vor face ce si cum doresc! ! De fapt toate astea se întâmplã in asazisul stat de drept al lui Iohanis, in care omul nu mai conteazã!
Postat 19 Decembrie 2020, 17:40 de iahim
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON