URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Septembrie 2017, 19:30

"Abilitat" şi de judecători: Curtea de Apel Oradea i-a redat lui Florian Bodog titlul de conducător de doctorate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea de Apel Oradea a decis, luni, să admită cererea ministrului Sănătăţii şi, totodată, prodecan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, Florian Bodog, privind anularea ordinului prin care acesta şi-a pierdut titlul de abilitat şi dreptul de a coordona doctorate.

Pe 18 octombrie 2016, ministrul Educaţiei Mircea Dumitru a emis Ordinul nr. 5.567,  privind retragerea atestatului de abilitare şi a calităţii de conducător de doctorat deţinute de Bodog, după ce, la sesizarea BIHOREANULUI, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor şi Certificatelor Universitare a constatat că acesta nu a îndeplinit criteriile minime pentru a-şi obţine abilitarea. Mai precis, a arătat comisia de specialişti din cadrul CNATDCU, Bodog a semnat ca autor principal doar două articole ştiinţifice de importanţă internaţională, în timp ce legea îi cerea minim 6.

Bodog a negat mereu că şi-ar fi obţinut nemeritat titlul de abilitat, dar niciodată nu a lămurit exact acuzaţiile care i s-au adus. În schimb, a dat în judecată Ministerul Educaţiei, cerând suspendarea, respectiv anularea ordinului. Suspendarea a obţinut-o în luna ianuarie a acestui an, tot la Curtea de Apel Oradea, iar acum magistraţii aceleiaşi instanţe s-au pronunţat în procesul pe fond.

"Admite acţiunea formulată de reclamantul Bodog Florian Dorel, împotriva pârâtului Ministerul Educaţiei Naţionale (fost MENCS). Dispune anularea Ordinului 5.567/18.10.2016 emis de MENCS privind retragerea atestatului de abilitare şi a calităţii de conducător de doctorat a reclamantului şi a tuturor actelor care au stat la baza emiterii acestui ordin", se arată în soluţia pronunţată luni şi publicată pe site-ul Curţii de Apel Oradea.

Altfel spus, judecătorii au dispus nu doar anularea ordinului lui Dumitru, ci şi a deciziei CNATDCU. Care sunt argumentele acestei hotărâri rămâne de văzut.

Hotărârea nu este însă definitivă, ci poate fi atacată în 15 zile. Recursul se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
nume si prenume
Judecatorii acestia au un nume si un prenume? Un CV? Sa stie lumea cine sunt si ce le poate obrazul gros. Sunt aceeasi care au albit-o si pe Ioneasca sau Curtea de Apel din Oradea i-a adunat pe toti sorboneii justitiei?
Postat 26 Septembrie 2017, 09:53 de radu
luis
nuuu e expert in unghii incarnate
Postat 26 Septembrie 2017, 07:11 de omul_din_ombuds
.....mda
...amu ca din brancardier o ajuns cu facultatea facuta, nu zic nimic, are gena buna si o invatat, nu zic nimic ca o ajuns ministru, poate o fost cel mai destept din sala cand psd o cautat un om pantru a fi ministru da, daca juristii de la minister nu sa prezinta la recurs asta ajunge si doctor. Poate e un lucru bun si asta da, ma intreb, el poate opera si de apendicita sau face numai circumcizii.
Postat 25 Septembrie 2017, 23:58 de FLORIN64
APĂRAM JUSTIȚIA
Cun ar zice A.C., S.D., N.D., etc. În principiu și eu aș zice la fel daca nu as fi pățit...
Postat 25 Septembrie 2017, 21:07 de TDS
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON