URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 MAI 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De zece ani, zona centrală a Oradei este chinuită de șantiere și nici nu se întrevede finalizarea lor. La început a fost șantierul digului de pe malul stâng, de lângă Primărie. A ieșit o lucrare bună, dar, ca orice dig, cam austeră. E drept că nu poți planta vegetație în zona de protecție, pe ditamai digul, dar poate că mai multe jardiniere ar trebui amplasate, mai ales că lumea a descoperit cu plăcere noua promenadă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cu un an înaintea lui 2024, când toți politicienii vor alerga după ștampile la europarlamentare, locale, legislative și prezidențiale, unii au și intrat în campanie. Au, n-au „subiecte”, pesediștii bihoreni „pac, la Războiul”! Convoacă întâlniri cu jurnaliștii, scriu și trimit comunicate, își somează la foc automat inamicii din PNL. Cu excepția stridenței, nimic spectaculos.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Codul de procedură penală din 2014 prevede o procedură larg aplicabilă în practică prin care se soluționeză dosarele penale ce au ca obiect infracțiuni minore comise, de regulă, de către persoane fără antecedente penale, situații în care cheltuiala statului cu judecarea „găinăriei” ar fi disproporționată față de efectul produs în societate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Steatoza hepatică reprezintă o acumulare excesivă de grăsimi la nivelul ficatului (în special trigliceride) cu mărirea sa uşoară până la moderat şi cu caracter benign şi reversibil de obicei, dar uneori putând deveni gravă, cu evoluţie spre ciroză (în condiţiiile acumulării excesive şi îndelungate şi a asocierii unor factori nocivi). În mod normal, ficatul conţine 2-4% grăsimi.
22 Iunie 2014, 14:07

A promovat! CSC Sânmartin a învins cu 5-3 Sportul Şimleu și va evolua în Liga a III-a!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliștii CSC Sânmartin au promovat în Liga a III-a, după ce au învins, sâmbătă seară, la capătul unui meci dramatic, la Câmpia Turzii, formația Sportul Şimleul Silvaniei.

Bihorenii pregătiți de antrenorul Florin Fărcaș s-au impus cu scorul de 5-3, însă după ce în minutul 87 erau conduși cu 3-2!

Deși porneau favoriți, jucătorii de la CSC Sânmartin (campioana județului Bihor), au dat la Câmpia Turzii peste un adversar extrem de ambițios, Sportul Şimleul Silvaniei (campioana județului Sălaj), care  s-a mobilizat la maxim în acest meci de baraj şi a fost la un pas de a obține promovarea în cel de-al treilea eşalon fotbalistic al țării.

Fotbaliștii de la CSC Sânmartin au început în forță jocul, deschizând scorul încă din minutul 6, după o greşeală în lanţ a apărării sălăjenilor, iar Gheorghe Popescu a înscris cu capul, de la 10 metri, în urma unei lovituri de la colțul terenului.

Nu au trecut decât două minute și Sportul a revenit rapid în joc, izbutind egalarea prin Adrian Dregan, după un şut plasat, de la 14 metri. Apoi, tot sălăjenii, în minutul 32, au beneficiat de o lovitură clară de la 11 metri, pe care Silviu Crişan a concretizat-o cu sânge rece, ducând scorul la 2-1 pentru Sportul Șimleu.

În finalul primei reprize, elevii antrenorului Florin Fărcaș au restabilit însă egalarea, după un penalty transformat de Andrei Grosu.

După pauză, jucătorii bihoreni au început să preseze cu toate liniile, au dominat, dar fără ocazii foarte clare la poarta apărată de Mihai Blidar. În minutul 65 însă, pe un contraatac tăios, Doru Sabău a fost faultat în careu, obținând penalty. A executat același Silviu Crişan, dar data aceasta a trimis slab şi portarul Cosmin Verdeş a respins în faţă, de unde totuși Tudor Ulmeanu a reușit să înscrie pentru 3 - 2 în favoarea șimleuanilor!

Din acel moment, fotbaliștii de la CSC Sânmartin au intrat în criză de timp, iar din acest motiv nu le-a mai ieşit aproape nimic. Totuși, pe fondul atacurilor sterile ale bihorenilor, când minutele se scurgeau în favoarea sălăjenilor, care se vedeau deja ca și promovați, când au mai rămas doar 3 minute din timpul regulamentar, campioana județului Bihor a beneficiat de o lovitură de colţ, în urma căruia Andrei Grosu a înscris pentru 3-3. La această fază sălăjenii au protestat vehement, cerându-i arbitrului să dicteze fault la portar, iar Cristian Ţurcaş l-a lovit, fiind eliminat. Florin Mazilu, din Satu Mare, a validat însă golul, cea ce le-a readus speranțele bihorenilor.

Finalul de joc a fost total în favoarea echipei din Sânmartin, care în minutul 90 a beneficiat din nou de un penalti, după o intervenție neregulamentară în careu a fundașului sălăjan Cătălin Anghel. A executat de această dată Cristian Cura, care a înscris pentru 4-3 în favoarea CSC-ului.

Apoi, în prelungiri, în minutul 90+6, Mădălin Trip  a marcat pentru 5-3, ceea ce a reprezentat o victorie frumoasă, dar obținută cu dificultate de elevii lui Florin Fărcaș.

Astfel, CSC Sânmartin a obținut promovarea în Liga a III-a, aici unde județul Bihor mai are o reprezentantă, pe CS Oșorhei.


Sportul Şimleu Silvaniei - CSC Sânmartin 3-5 (2-2)

Stadion: Mechel (Câmpia Turzii)
Au marcat: Adrian Dregan (8), Silviu Crişan (32 - din 11m) şi Tudor Ulmeanu (65) / Gheorghe Popescu (6), Andrei Grosu (45 - din 11m şi 87), Cristian Cura (90 - din 11m) şi Mădălin Trip (90+6)
 
Sportul: Mihai Blidar - Cătălin Anghel, Dan Mureşan, Cristian Ţurcaş, Silviu Crişan - Doru Sabău (cpt.), Lupo Lorand, Marcel Mureşan, Adrian Dregan - Adrian Gheţi şi Tudor Ulmeanu. Rezerve: Emil Lucaciu - Adrian Farkas, Adrian Bregea, Mălin Sabău, Călin Balota, Andrei Chiş şi Ioan Moşincat. Antrenor: Lupo Lorand. Delegat: Marius Filip. Preşedinte: Bogdan Pop
 
CSC Sânmartin: Cosmin Verdeş - Marian Arsene, Răzvan Bogdan, Cristian Cura (cpt.), Ionuţ Pantea - Gheorghe Popescu, Andrei Grosu, Ovidiu Ghilea, Ladik Lavrincsik - Cristian Copil şi Mădălin Trip. Rezerve: Teodor Deac - Călin Dumiter, Cristian Jurca, Bogdan Chira, Cristian  Morar, Ciprian Cornea şi George Cornea. Antrenor principal: Florin Farcaş. Antrenor secund: Cosmin Brândaş. Delegat: Cristian Pirtea

Arbitri: Mazilu Florin Ovidiu - Neichi Sergiu şi Costea Dănuț Vasile (toți din Satu Mare)
Observatori: Abrudan Patrițiu (Cluj-Napoca) şi Lucaci Adrian (Arad).

În alte partide de sâmbătă, din barajul pentru promovarea în Liga a III-a la fotbal, Gloria II Bistrița a învins cu scorul de 6-2, la Piatra Neamț, echipa suceveană Bradul Putna, FK Csikszereda Miercurea Ciuc a învins cu 2-0, la Tg. Mureș, formația brașoveană ASF Zărnești, CSM Sighetul Marmației s-a impus cu 5-1, la Zalău, pe Someșul Oar din județul Satu Mare, CS Iernut, din Mureș, a învins cu 2-1, la Galda de Jos, din județul Alba, formația clujeană AFC Paliul Iacobeni, ACS UTA Bătrâna Doamnă s-a impus cu 2-0, la Lugoj, în fața hunedorenilor de la Retezatul Hațeg, într-o partidă arbitrată de o brigadă orădeană, cu Florin Marcu la centru, iar CS Industria Galda de Jos, din Alba, a câștigat la penalty-uri, cu scorul de 6-5, la Deva, jocul cu timișenii de la ACS Ghiroda. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6276 RON
  • 1 EUR = 4.958 RON
  • 1 HUF = 0.0133 RON