URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Iunie 2014, 14:07

A promovat! CSC Sânmartin a învins cu 5-3 Sportul Şimleu și va evolua în Liga a III-a!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliștii CSC Sânmartin au promovat în Liga a III-a, după ce au învins, sâmbătă seară, la capătul unui meci dramatic, la Câmpia Turzii, formația Sportul Şimleul Silvaniei.

Bihorenii pregătiți de antrenorul Florin Fărcaș s-au impus cu scorul de 5-3, însă după ce în minutul 87 erau conduși cu 3-2!

Deși porneau favoriți, jucătorii de la CSC Sânmartin (campioana județului Bihor), au dat la Câmpia Turzii peste un adversar extrem de ambițios, Sportul Şimleul Silvaniei (campioana județului Sălaj), care  s-a mobilizat la maxim în acest meci de baraj şi a fost la un pas de a obține promovarea în cel de-al treilea eşalon fotbalistic al țării.

Fotbaliștii de la CSC Sânmartin au început în forță jocul, deschizând scorul încă din minutul 6, după o greşeală în lanţ a apărării sălăjenilor, iar Gheorghe Popescu a înscris cu capul, de la 10 metri, în urma unei lovituri de la colțul terenului.

Nu au trecut decât două minute și Sportul a revenit rapid în joc, izbutind egalarea prin Adrian Dregan, după un şut plasat, de la 14 metri. Apoi, tot sălăjenii, în minutul 32, au beneficiat de o lovitură clară de la 11 metri, pe care Silviu Crişan a concretizat-o cu sânge rece, ducând scorul la 2-1 pentru Sportul Șimleu.

În finalul primei reprize, elevii antrenorului Florin Fărcaș au restabilit însă egalarea, după un penalty transformat de Andrei Grosu.

După pauză, jucătorii bihoreni au început să preseze cu toate liniile, au dominat, dar fără ocazii foarte clare la poarta apărată de Mihai Blidar. În minutul 65 însă, pe un contraatac tăios, Doru Sabău a fost faultat în careu, obținând penalty. A executat același Silviu Crişan, dar data aceasta a trimis slab şi portarul Cosmin Verdeş a respins în faţă, de unde totuși Tudor Ulmeanu a reușit să înscrie pentru 3 - 2 în favoarea șimleuanilor!

Din acel moment, fotbaliștii de la CSC Sânmartin au intrat în criză de timp, iar din acest motiv nu le-a mai ieşit aproape nimic. Totuși, pe fondul atacurilor sterile ale bihorenilor, când minutele se scurgeau în favoarea sălăjenilor, care se vedeau deja ca și promovați, când au mai rămas doar 3 minute din timpul regulamentar, campioana județului Bihor a beneficiat de o lovitură de colţ, în urma căruia Andrei Grosu a înscris pentru 3-3. La această fază sălăjenii au protestat vehement, cerându-i arbitrului să dicteze fault la portar, iar Cristian Ţurcaş l-a lovit, fiind eliminat. Florin Mazilu, din Satu Mare, a validat însă golul, cea ce le-a readus speranțele bihorenilor.

Finalul de joc a fost total în favoarea echipei din Sânmartin, care în minutul 90 a beneficiat din nou de un penalti, după o intervenție neregulamentară în careu a fundașului sălăjan Cătălin Anghel. A executat de această dată Cristian Cura, care a înscris pentru 4-3 în favoarea CSC-ului.

Apoi, în prelungiri, în minutul 90+6, Mădălin Trip  a marcat pentru 5-3, ceea ce a reprezentat o victorie frumoasă, dar obținută cu dificultate de elevii lui Florin Fărcaș.

Astfel, CSC Sânmartin a obținut promovarea în Liga a III-a, aici unde județul Bihor mai are o reprezentantă, pe CS Oșorhei.


Sportul Şimleu Silvaniei - CSC Sânmartin 3-5 (2-2)

Stadion: Mechel (Câmpia Turzii)
Au marcat: Adrian Dregan (8), Silviu Crişan (32 - din 11m) şi Tudor Ulmeanu (65) / Gheorghe Popescu (6), Andrei Grosu (45 - din 11m şi 87), Cristian Cura (90 - din 11m) şi Mădălin Trip (90+6)
 
Sportul: Mihai Blidar - Cătălin Anghel, Dan Mureşan, Cristian Ţurcaş, Silviu Crişan - Doru Sabău (cpt.), Lupo Lorand, Marcel Mureşan, Adrian Dregan - Adrian Gheţi şi Tudor Ulmeanu. Rezerve: Emil Lucaciu - Adrian Farkas, Adrian Bregea, Mălin Sabău, Călin Balota, Andrei Chiş şi Ioan Moşincat. Antrenor: Lupo Lorand. Delegat: Marius Filip. Preşedinte: Bogdan Pop
 
CSC Sânmartin: Cosmin Verdeş - Marian Arsene, Răzvan Bogdan, Cristian Cura (cpt.), Ionuţ Pantea - Gheorghe Popescu, Andrei Grosu, Ovidiu Ghilea, Ladik Lavrincsik - Cristian Copil şi Mădălin Trip. Rezerve: Teodor Deac - Călin Dumiter, Cristian Jurca, Bogdan Chira, Cristian  Morar, Ciprian Cornea şi George Cornea. Antrenor principal: Florin Farcaş. Antrenor secund: Cosmin Brândaş. Delegat: Cristian Pirtea

Arbitri: Mazilu Florin Ovidiu - Neichi Sergiu şi Costea Dănuț Vasile (toți din Satu Mare)
Observatori: Abrudan Patrițiu (Cluj-Napoca) şi Lucaci Adrian (Arad).

În alte partide de sâmbătă, din barajul pentru promovarea în Liga a III-a la fotbal, Gloria II Bistrița a învins cu scorul de 6-2, la Piatra Neamț, echipa suceveană Bradul Putna, FK Csikszereda Miercurea Ciuc a învins cu 2-0, la Tg. Mureș, formația brașoveană ASF Zărnești, CSM Sighetul Marmației s-a impus cu 5-1, la Zalău, pe Someșul Oar din județul Satu Mare, CS Iernut, din Mureș, a învins cu 2-1, la Galda de Jos, din județul Alba, formația clujeană AFC Paliul Iacobeni, ACS UTA Bătrâna Doamnă s-a impus cu 2-0, la Lugoj, în fața hunedorenilor de la Retezatul Hațeg, într-o partidă arbitrată de o brigadă orădeană, cu Florin Marcu la centru, iar CS Industria Galda de Jos, din Alba, a câștigat la penalty-uri, cu scorul de 6-5, la Deva, jocul cu timișenii de la ACS Ghiroda. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON