URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Mai 2020, 15:15

A murit Ion Ceauşescu, fratele mai mic al fostului dictator al României

A murit Ion Ceauşescu, fratele mai mic al fostului dictator al României (sursa foto: adevarul.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fratele mai mic al fostului dictator comunist al României, Nicolae Ceauşescu, a murit duminică la vârsta de 88 de ani, informează Adevărul.ro şi A1.ro. Ion Ceauşescu a fost inginer agronom şi o persoană retrasă.

Datorită diferenţei mare de vârstă nu l-a avut în preajmă pe fratele său mai mare cu 14 ani, Nicolae Ceauşescu. Acesta din urmă era plecat din satul natal, Scorniceşti, la Bucureşti, potrivit Historia.ro.

Începând din anul 1957, Ion Ceauşescu a urmat cursurile Facultăţii de Agronomie din Bucureşti, pe care a absolvit-o în anul 1961, obţinând diploma de inginer agronom. În timpul studiilor a lucrat la Combinatul Agro-Alimentar "30 Decembrie" ca muncitor calificat.

A avut un copil, pe care l-au botezat Nicolae.

În dosarul său, Ion Ceauşescu este elogiat, fiind descris ca un bun organizator, un sprijin pentru tovarăşii cu care lucra şi din acest motiv era "stimat şi respectat" de aceştia. Datorită rezultatelor a fost decorat cu Ordinul Muncii clasa a III-a, mai notează Historia.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
PCR transpartinic (Sars-CoV-RO). Ep.: Un alt model de ministru lipsă, în perioada post-”Epoca de aur”: Ion Ceaușescu, la MADR
I. ”În dosarul său, Ion Ceauşescu este elogiat, fiind descris ca un bun organizator, un sprijin pentru tovarăşii cu care lucra şi din acest motiv era "stimat şi respectat" de aceştia. Datorită rezultatelor a fost decorat cu Ordinul Muncii clasa a III-a, mai notează Historia.ro.” 1. Încă o ”realizare măreaţă” a nomenclaturiștilor (secu-)bolșevici: tov. Nelu şi Iulian Vlad(&Co): privarea agriculturii/horticulturii românești de expertiza și profesionalismul unor români, de bună credință, ca Ion Ceaușescu; 2. O prezentare prea ”diluată” a realizărilor acestei personalități, care a contribuit major la crearea, probabil, a celei mai bune horticulturi de stat, din blocul ex-sovietic/bolșevic; 3. Cred că şi dona Florica, cea cu năsucul fin, inclusiv la imobiliare, și ...”cea mai tânără bunicuță-deputat USL” (János Ur, 2012), își mai aduce aminte de mirosul florilor de la fostele Sere orădene (garoafe, frezii ş.a.), respectiv de mirosul şi calitatea fructelor produse în fermele pomicole, care înconjurau Oradea (calea Borșului, Dealurile Oradiei); 4. Cred că și ”faraonul” nostru local, ca și ”păpușarii politici-șefi” ai județului își mai aduc aminte de calitatea bio a castraveților și roșiilor produse de aceleași Sere de stat, în anii ’70 și ’80. II. Cu un ministru model Ion Ceaușescu la MADR, sunt convins că nici I.I.C. Bihor nu ar fi devenit doar o simplă, și dureroasă, amintire. Borfaşii-şefi ai acesteia, care mai sunt în viață, știu de ce! Dar cum actualei nomenclaturi noastre politice locale (...şi centrale) se pare că îi place tare mult carnea provenită din comerț intracomunitar, respectiv din import (...uneori, ”sărată” și cu un pic de PPA?), specialiști și patrioți români model Ion Ceaușescu nu prea au ce căuta nici la conducerea acestui minister! PS: ”Doar adevărul ne poate vindeca!”-Oana Zamfir [Antena 3]. Și de (secu-)PCR-iştii/neprofesioniştii/nepatrioţii din cadrul MADR şi ANSVSA!
Postat 12 Mai 2020, 03:04 de stefan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON