URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 August 2020, 21:05

A început Târgul „Cămara Cetății” în Oradea: Printre delicatese, dovleci șarpe, vin de mure și zacuscă de păstrăv (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii sunt invitaţi, în weekend, în Cetate, unde are loc prima ediţie a Târgului "Cămara Cetăţii". În fortăreață au ajuns vineri 11 producători locali, iar curioșii pot cumpăra de la ei siropuri de cătină, afine și lavandă, dovleci șarpe sau vin de mure. 

Evenimentul este organizat de Asociaţia pentru cercetarea şi promovarea produselor agroalimentare "Crişana" şi de Centrul pentru cultură şi civilizaţia gustului "MensSano".

"Acest târg va avea loc de acum înainte în fiecare weekend în Cetate (n.r. lângă restaurantul Reliva) şi are ca scop promovarea producătorilor locali care în această perioadă s-au descurcat mai greu din cauza restricţiilor impuse de pandemie", a spus Dorin Popa, preşedintele Asociaţiei "Crişana". Acesta a mai precizat şi că vineri sunt amenajate 11 standuri, însă în asociaţie sunt înscrişi 30 de producători locali, restul 19 urmând să-şi expună produsele în săptămânile următoare.

La ediţia din acest weekend cei care vor ajunge la Cetate vor putea cumpăra săpunuri, uleiuri, spray-uri şi produse cosmetice din lavandă, sirop de cătină cu miere de albine, ecologic, care costă 30 de lei şi este produs de o familie din Salonta, şi miere de albine şi de salcâm.

De asemenea, se mai pot achiziționa, dar şi degusta la faţa locului produse din păstrăv aduse de familia Cutuș care deține Păstrăvăria Şoimuş în Roşia, ale căror prețuri variază între 10 şi 25 de lei. 

Printre producători se află şi Mihai Cărbunar, originar din Husasău de Tinca care cultivă legume ecologice.

Între legumele inedite pe care le vinde se numără roşiile "Black Beauty" şi "Green Zebra", al căror preț pe kilogram este 12 lei, dovleacul-şarpe, care este originar din Sri Lanka și costă 10 lei bucata, şi castraveţii amari, la 30 de lei kilogramul (foto).

La un alt stand al târgului, Eugenia Abugeru, din Hidişelu de Sus, vinde mure, vin de mure şi cidrul de mere natural "Sicheră de Hidişel". Preţul unei sticle de vin de mure este 10 lei, iar al celei de cidru este 15 lei.

„Cămara Cetății” îi așteaptă pe pofticioși de vineri până duminică, între orele 14 și 19.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Bravo, birtinezule!
Articol de pe aceeasi pagina: ,,Situaţie tot mai gravă în Bihor, cu 719 cazuri active de Covid-19. Dr. Carp: "Într-o lună sistemul va fi copleşit. Este doar o legendă că mulţi sunt asimptomatici" (VIDEO)?" Asta, birtinezul, impreuna cu gasca lui ne distruge orasul de 12 ani, acum vrea si mai mult, sa distruga judetul, Oradea e prea mica pt. el.
Postat 15 August 2020, 05:14 de pinonel
Tinas
Respecta distanța ma prostea, sau tu esti genul care da o limba la oricine " FREE HUG " FREE LIMBA-N GURĂ " BIG TIT'S MATTERS " nu te pune nici dracu sa te împingi in ce-i de lângă tine.
Postat 15 August 2020, 01:34 de Sandu2100
???
TARG??? Cum e posibil asa ceva..beiiiiii penelistilor...pai ori stam dracu acasa ori ne pupam in bot
Postat 15 August 2020, 00:35 de Tinas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON