URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 August 2020, 21:05

A început Târgul „Cămara Cetății” în Oradea: Printre delicatese, dovleci șarpe, vin de mure și zacuscă de păstrăv (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii sunt invitaţi, în weekend, în Cetate, unde are loc prima ediţie a Târgului "Cămara Cetăţii". În fortăreață au ajuns vineri 11 producători locali, iar curioșii pot cumpăra de la ei siropuri de cătină, afine și lavandă, dovleci șarpe sau vin de mure. 

Evenimentul este organizat de Asociaţia pentru cercetarea şi promovarea produselor agroalimentare "Crişana" şi de Centrul pentru cultură şi civilizaţia gustului "MensSano".

"Acest târg va avea loc de acum înainte în fiecare weekend în Cetate (n.r. lângă restaurantul Reliva) şi are ca scop promovarea producătorilor locali care în această perioadă s-au descurcat mai greu din cauza restricţiilor impuse de pandemie", a spus Dorin Popa, preşedintele Asociaţiei "Crişana". Acesta a mai precizat şi că vineri sunt amenajate 11 standuri, însă în asociaţie sunt înscrişi 30 de producători locali, restul 19 urmând să-şi expună produsele în săptămânile următoare.

La ediţia din acest weekend cei care vor ajunge la Cetate vor putea cumpăra săpunuri, uleiuri, spray-uri şi produse cosmetice din lavandă, sirop de cătină cu miere de albine, ecologic, care costă 30 de lei şi este produs de o familie din Salonta, şi miere de albine şi de salcâm.

De asemenea, se mai pot achiziționa, dar şi degusta la faţa locului produse din păstrăv aduse de familia Cutuș care deține Păstrăvăria Şoimuş în Roşia, ale căror prețuri variază între 10 şi 25 de lei. 

Printre producători se află şi Mihai Cărbunar, originar din Husasău de Tinca care cultivă legume ecologice.

Între legumele inedite pe care le vinde se numără roşiile "Black Beauty" şi "Green Zebra", al căror preț pe kilogram este 12 lei, dovleacul-şarpe, care este originar din Sri Lanka și costă 10 lei bucata, şi castraveţii amari, la 30 de lei kilogramul (foto).

La un alt stand al târgului, Eugenia Abugeru, din Hidişelu de Sus, vinde mure, vin de mure şi cidrul de mere natural "Sicheră de Hidişel". Preţul unei sticle de vin de mure este 10 lei, iar al celei de cidru este 15 lei.

„Cămara Cetății” îi așteaptă pe pofticioși de vineri până duminică, între orele 14 și 19.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Bravo, birtinezule!
Articol de pe aceeasi pagina: ,,Situaţie tot mai gravă în Bihor, cu 719 cazuri active de Covid-19. Dr. Carp: "Într-o lună sistemul va fi copleşit. Este doar o legendă că mulţi sunt asimptomatici" (VIDEO)?" Asta, birtinezul, impreuna cu gasca lui ne distruge orasul de 12 ani, acum vrea si mai mult, sa distruga judetul, Oradea e prea mica pt. el.
Postat 15 August 2020, 05:14 de pinonel
Tinas
Respecta distanța ma prostea, sau tu esti genul care da o limba la oricine " FREE HUG " FREE LIMBA-N GURĂ " BIG TIT'S MATTERS " nu te pune nici dracu sa te împingi in ce-i de lângă tine.
Postat 15 August 2020, 01:34 de Sandu2100
???
TARG??? Cum e posibil asa ceva..beiiiiii penelistilor...pai ori stam dracu acasa ori ne pupam in bot
Postat 15 August 2020, 00:35 de Tinas
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON