URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Martie 2020, 13:55

5 culoare pentru transportul de marfă prin România: Două trec prin Bihor  

Ministerul Transporturilor şi Ministerul Afacerilor Interne au publicat cinci culoare de tranzit trasate pe teritoriul României în urma discuţiilor purtate la nivel european pentru asigurarea transporturilor de marfă care vin din afara ţării şi care ies din ţară.

Potrivit unei informări transmise de cele două ministere, traseele au fost decise "în contextul discuţiilor purtate la nivel european cu privire la asigurarea unor culoare de tranzit pentru transportul de marfă care să permită operatorilor din industria de profil, din statele membre ale UE şi NON UE, să îşi desfăşoare activitatea în condiţii normale".

Cele 5 culoare fac legătura cu ţările vecine Ungaria, Serbia, Bulgaria, Republica Moldova şi Ucraina.

Culoarul de tranzit stabilit pentru legătura cu Ungaria are două variante de traseu, una dintre ele trecând prin judeţul Bihor, mai precis pe ruta: punctul de trecere a frontierei Borş – Oradea - Aleşd – Huedin, pe Drumul Naţional 1.

Pe acest culoar, şoferii pot străbate ţara prin Cluj-Napoca, Alba Iulia, Sebeş, Sibiu, Râmnicu Vâlcea – Piteşti – Bucureşti – Giurgiu, până la punctul de trecere a frontierei.

De asemenea, culoarul stabilit pentru a face legătura între Serbia şi Ucraina trece şi prin judeţul Bihor, pe ruta punctul de frontieră Moraviţa – Timişoara – Arad – Oradea – Satu Mare – punctul de frontieră Halmeu. Potrivit autorităţilor, din Arad la Oradea camioanele trec pe DN79, iar apoi trec pe DN19 Oradea – Satu Mare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Normal, nu-i așa ?!?
"Colonizatorii" trebuie să-și ducă marfa către est, tranzitând România ... și trebuie să vină înapoi camioanele, cu ce produce Europa pe acolo !?! Culmea e că românii mai și pun bani pentru asta, asigurând transporturile cu echipaje de însoțire pe trasee !?!
Postat 24 Martie 2020, 18:40 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON