URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 06 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Martie 2020, 13:55

5 culoare pentru transportul de marfă prin România: Două trec prin Bihor  

Ministerul Transporturilor şi Ministerul Afacerilor Interne au publicat cinci culoare de tranzit trasate pe teritoriul României în urma discuţiilor purtate la nivel european pentru asigurarea transporturilor de marfă care vin din afara ţării şi care ies din ţară.

Potrivit unei informări transmise de cele două ministere, traseele au fost decise "în contextul discuţiilor purtate la nivel european cu privire la asigurarea unor culoare de tranzit pentru transportul de marfă care să permită operatorilor din industria de profil, din statele membre ale UE şi NON UE, să îşi desfăşoare activitatea în condiţii normale".

Cele 5 culoare fac legătura cu ţările vecine Ungaria, Serbia, Bulgaria, Republica Moldova şi Ucraina.

Culoarul de tranzit stabilit pentru legătura cu Ungaria are două variante de traseu, una dintre ele trecând prin judeţul Bihor, mai precis pe ruta: punctul de trecere a frontierei Borş – Oradea - Aleşd – Huedin, pe Drumul Naţional 1.

Pe acest culoar, şoferii pot străbate ţara prin Cluj-Napoca, Alba Iulia, Sebeş, Sibiu, Râmnicu Vâlcea – Piteşti – Bucureşti – Giurgiu, până la punctul de trecere a frontierei.

De asemenea, culoarul stabilit pentru a face legătura între Serbia şi Ucraina trece şi prin judeţul Bihor, pe ruta punctul de frontieră Moraviţa – Timişoara – Arad – Oradea – Satu Mare – punctul de frontieră Halmeu. Potrivit autorităţilor, din Arad la Oradea camioanele trec pe DN79, iar apoi trec pe DN19 Oradea – Satu Mare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Normal, nu-i așa ?!?
"Colonizatorii" trebuie să-și ducă marfa către est, tranzitând România ... și trebuie să vină înapoi camioanele, cu ce produce Europa pe acolo !?! Culmea e că românii mai și pun bani pentru asta, asigurând transporturile cu echipaje de însoțire pe trasee !?!
Postat 24 Martie 2020, 18:40 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7282 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON