URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Octombrie 2020, 13:10

48 de cazuri noi de Covid-19 descoperite în Bihor, inclusiv la cadre medicale. La nivel naţional, peste 2.000 de îmbolnăviri şi 73 de decese

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Grupul de comunicare strategică a anunţat, marţi, la ora 13, apariţia a încă 48 de cazuri de Covid-19 în Bihor, inclusiv la cadre medicale, acestea fiind identificate în urma testelor prelucrate în ultima zi. Astfel, numărul total al cazurilor de infecţie cu noul coronavirus, de la debutul pandemiei, a urcat la 3.800.

Din fericire, de luni până marţi nu s-au înregistrat alte decese în Bihor pe fondul infecţiei cu Sars-Cov-2, bilanţul fiind de 151.

În ceea ce priveşte cazurile noi de îmbolnăvire, acestea provin din Oradea, Şimian, Marghita, Bratca, Sântandrei, Roşiori, Valea lui Mihai, Popeşti, Paleu, Şuncuiuş, Bratca, Sânmartin, Copăcel, Husasău de Tinca, Oşorhei şi Biharia, arată sursele BIHOREANULUI. În ultima zi, la Spitalul Judeţean au fost prelucrate 291 de teste, la Spitalul Municipal 210 teste, iar la Spitalul din Marghita 50 de teste.

Numărul total al vindecărilor, raportate marţi dimineaţa de Instituţia Prefectului Bihor, este de 2.943, cu două mai multe decât numărul raportat în ziua precedentă. Astfel, în Bihor sunt circa 700 de cazuri active de infecţie cu virusul Covid-19.

La nivel național, GCS a raportat, marţi, la ora 13, apariţia a 2.121 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, ridicând bilanţul la 139.612.

Până astăzi, 5.121 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat. În intervalul 05.10.2020 (10:00) – 06.10.2020 (10:00) au fost raportate 73 de decese (44 bărbaţi şi 29 femei) ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Arad, Argeş, Bacău, Brăila, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea, Vaslui, Ilfov şi Municipiul Bucureşti.

Luni seara, autorităţile de la nivel naţional au anunţat noi restricţii pentru limitarea răspândirii Covid-19. Astfel, în zonele în care se înregistrează un indice de incidenţă de peste 3 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile se va trece la carantinarea localităţilor, dacă există focare active, iar unde indicele de incidenţă este între 1,5 şi 3, autorităţile locale trebuie să interzică nunţile sau botezurile, să închidă activitatea restaurantelor în interior şi să se revină din nou la telemuncă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON