URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când s-a anunțat că viitoarea sală de sport va avea numai 5.500 de locuri, mulți orădeni s-au supărat că iar ne-a luat Clujul fața, cu sala lor de 10 mii de locuri. La fel a fost și cu stadionul: de ce o echipă atât de prestigioasă ca FC Bihor să-și etaleze talentul în fața a doar 16 mii de spectatori?
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urma validării alegerilor parlamentare, mandatul Guvernului în funcție încetează și este nevoie de învestirea unui nou Guvern. Președintele României desemnează un candidat la funcția de prim-ministru în urma consultărilor cu partidele politice reprezentate în Parlament. Nu este obligatoriu ca acest candidat să provină de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, desemnarea lui fiind atribuția exclusivă a Președintelui.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Mai 2021, 13:11

36 de locuinţe ANL au fost recepţionate în Beiuş. Vor fi date în chirie tinerilor

36 de locuinţe ANL au fost recepţionate în Beiuş. Vor fi date în chirie tinerilor (sursa foto: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministerul Dezvoltării a anunţat, joi, că Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a recepţionat în aceeaşi zi 36 de locuinţe pentru tineri ridicate în municipiul Beiuş şi destinate închirierii. 

"Locuinţele (12 apartamente cu 1 cameră şi 24 de apartamente cu 2 camere) au fost construite în str. 1 Decembrie 1918 nr. 50/A, pe un regim de înălţime S+P+3E (subsol+parter+3 etaje), valoarea investiţiei fiind de 5.942.974,29 lei (inclusiv TVA)", se arată în comunicatul ministerului condus de bihoreanul Cseke Attila. 

Până acum în Bihor, ANL a finalizat 1.518 de unităţi locative: Oradea (365 de unităţi locative); Ştei (108 unităţi locative); Beiuş (91 de unităţi locative); Marghita (384 de unităţi locative); Salonta (120 de unităţi locative); Şimian (27 de unităţi locative); Aleşd (94 de unităţi locative); Chişlaz (27 de unităţi locative); Sânmartin (120 de unităţi locative); Valea lui Mihai (90 de unităţi locative); Săcuieni (45 de unităţi locative); Sălard (27 de unităţi locative); Sântandrei (20 de unităţi locative).

Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în 2001. 

Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenţiei de autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Închirierea locuinţelor se face prin depunerea de cereri la primării, care apoi întocmesc listele de repartiţii.

În prezent, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriaşi, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituţii financiare autorizate, inclusiv cu garanţia statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON