URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Aprilie 2020, 10:11

300 de persoane în carantină, 3.000 în izolare, în Bihor. Cele mai recente date privind prevenirea COVID 19

300 de persoane în carantină, 3.000 în izolare, în Bihor. Cele mai recente date privind prevenirea COVID 19 (foto: generic, sursa: wexnermedical.osu.edu)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Direcţia de Sănătate Publică a transmis, joi dimineaţa, cele mai recente date privind acţiunile de prevenţie a răspândirii COVID-19 în judeţul Bihor, precizând în acest sens că peste 300 de persoane sunt în centrele de carantină, iar alte peste 3.000 în izolare la domiciliu.

"În judeţul Bihor, azi 2.04.2020 ora 8,30, există 303 persoane carantinate, 3028 persoane autoizolate la domiciliu şi 2 persoane vindecate", a arătat, printr-un comunicat, dr. Dorel Ţîrţ, purtătorul de cuvânt al DSP Bihor şi comunicatorul oficial pe tema coronavirus în judeţ. 

În acelaşi material se precizează că în intervalul 01 aprilie, ora 08.00 - 02 aprilie, ora 08.00, structurile teritoriale MAI din judeţul Bihor au desfăşurat mai multe activităţi pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgenţă.

"Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel naţional pe timpul stării de urgenţă au fost aplicate 94 sancţiuni contravenţionale în valoare de 243.050 lei", precizează Ţîrţ. 

Totodată, poliţiştii bihoreni i-au verificat din nou pe cei aflaţi în autoizolare, făcând în 24 de ore nu mai puţin de 3020 misiuni de verificare la domiciliu. De asemenea, echipajele de poliţie au însoţit 26 de convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantinare / autoizolare. În aceste misiuni au fost implicate 260 de cadre ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) şi ale Poliţiei Locale.

Jandarmii bihoreni au însoţit 16 convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantinare / autoizolare şi au asigurat măsuri de pază şi protecţie la nivelul a trei centre de carantină active. În aceste misiuni au fost implicate 97 de cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor, din care 39 în patrule mixte.

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana (ISU) au efectuat două misiuni de transport al persoanelor care au intrat în ţară către centrele de carantină de la nivelul judeţului, respectiv către limita de judeţ, de unde au fost preluate de către echipaje din judeţele respective.

De asemenea, angajaţii ISU Crişana au desfăşurat misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în PTF Borş. Reamintim că ISU Crişana asigură suportul operaţional şi fluxul informaţional la nivelul Centrului Judeţean de Comandă şi Coordonare a Intervenţiei (CJCCI), precum şi transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate. În aceste misiuni au fost implicate 21 de cadre ISU Crişana.

Şi prin intermediul informării de joi, prefectul judeţului Bihor, Dumitru Ţiplea, transmite un apel către bihoreni să respecte recomandările specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile ordonanţelor militare. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON