URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Martie 2021, 12:35

3 cabinete noi de vaccinare anti-Covid în Bihor, cu serul Moderna. Cine se poate programa

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Din 10 martie se pot face programări pentru vaccinarea cu serul Moderna în 73 de noi cabinete din toată ţara, dintre care trei sunt judeţul Bihor. În aceste cabinete se pot programa pentru vaccinare doar persoanele vulnerabile, cuprinse în etapa a II-a a campaniei naţionale de vaccinare. 

Anunţul privind deschiderea noilor cabinete pentru vaccinarea cu Moderna a fost făcut, miercuri, de coordonatorii campaniei naţionale, pe reţelele de socializare Ro Vaccinare. "Începând de astăzi, 10 martie, 73 de cabinete noi au devenit operaţionale pentru programarea în vederea imunizării cu vaccinul produs de compania Moderna. Procesul de vaccinare va începe din data de 15 martie, iar capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi", se arată în informarea oficială.

Două în Oradea, unul în Bratca

Autorităţile din Bihor nu au transmis vreo informare oficială privind deschiderea noilor cabinete. Contactat de BIHOREANUL, dr. Dorel Ţîrţ, purtătorul de cuvânt al DSP Bihor, a precizat că două dintre noile cabinete vor fi amenajate la Maternitatea Oradea, iar al treilea la căminul din Bratca.

Pe platforma online, bihorenii îşi fac deja programări pentru primirea vaccinului Moderna în cele trei cabinete. De altfel, potrivit datelor disponibile pe platforma Ro Vaccinare, locurile alocate pe luna martie în cele două cabinete de la Maternitatea din Oradea erau deja ocupate, miercuri, în jurul orei 13. Mai erau disponibile locuri pentru aprilie.

Pentru persoane vulnerabile

Astfel, în aceste cabinete se pot vaccina zilnic peste 4.300 de persoane. Distribuţia celor 73 de fluxuri la nivel naţional se va face în 24 de judeţe din ţară şi în municipiul Bucureşti, astfel: Arad (5), Argeş (3), Bacău (4), Bihor (3), Bistriţa-Năsăud (3), Botoşani (3), Braşov (2), Caraş-Severin (2), Constanţa (4), Covasna (1), Dâmboviţa (2), Galaţi (3), Giurgiu (2), Harghita (1), Hunedoara (3), Ialomiţa (2), Ilfov (4), Neamţ (2), Olt (2), Prahova (2), Satu Mare (2), Suceava (4), Timiş (5), Tulcea (1), Vrancea (3) şi în municipiul Bucureşti (5). 

"Programarea se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva Covid-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidenţe cu boli cronice, cu vârsta minimă de 18 ani, persoane încadrate într-un grad de handicap, însoţitorii acestora şi persoanele care locuiesc la acelaşi domiciliu cu acestea", au subliniat autorităţile. 

Programarea pentru vaccinare se poate face pe platforma oficială Ro Vaccinare, prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul medicului de familie / curant, cât şi prin call center sau la numărul unic 021.414.44.25. 

De la debutul campaniei de vaccinare, 18.877 de persoane din Bihor au fost imunizate, deci au primit ambele doze de vaccin anti-Covid, potrivit datelor transmise miercuri dimineaţa de Instituţia Prefectului Bihor. De marţi până miercuri au fost vaccinate 1.524 de persoane. În total, de la debutul campaniei, au fost administrate 55.851 de doze de vaccin în Bihor (Pfizer, Moderna, Astra Zeneca).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON