URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Octombrie 2022, 12:25

17 medalii de aur pentru orădenii de la CS Wolf la Cupa României la Taekwon-do ITF, de la Baia Mare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sportivii clubului orădean CS Wolf au reuşit să cucerească 37 de medalii la întrecerile Cupei României la Taekwon-do ITF, competiţie care a avut loc la Baia Mare, în perioada 20-23 octombrie, care a reunit la start 734 de sportivi reprezentând 33 de cluburi din întreaga ţară.

Clubul a participat cu o delegaţie de 29 de persoane, dar rezultatele au fost foarte bune.

Ca urmare, din cele 37 de medalii adjudecate, 17 au fost de aur, 11 de argint şi 9 de bronz.

De asemenea, la finalul competiţiei, clubul orădean (preşedinte şi antrenor conducător Harascsák Gyula - 4 Dan, instructori Gergely Ákos - 2 Dan şi Tálinger Alex Zoltán - 2 Dan) a fost premiat cu trofeele pentru locul 2 atât la copii cât şi la juniori. Daria Crina Gui a fost desemnată cea mai bună sportivă la copii.

"Sunt rezultate excepţionale, muncite şi meritate. Sportivii noştri au fost în formă foarte bună, reuşind să treacă peste oboseala acumulată la Cupa Mondială care s-a  desfăşurat cu doar două săptămâni înainte. Felicitări tuturor!", a transmis, într-un comunicat, Harascsák Gyula, preşedintele clubului Wolf Oradea.

De menţionat că la Cupa României de la Baia Mare, clubul orădean a fost reprezentat şi de Szabó János şi Rareş Cosma, care au făcut parte din corpul de arbitraj al concursului.


Iată rezultatele obţinute de sportivii de la CS Wolf Oradea la Cupa României la Taekwon-do ITF de la Baia Mare:

Locul I: Gui Daria Crina (3) la tull, luptă şi tehnici speciale, Kalmár Erik (3) la luptă, tehnici speciale şi speed kick,  Gui Denisa - luptă, Câmpean Maya - luptă, Toromba Christian - luptă, Varga Nikolett - luptă, Cornea Luca - luptă, Simon Barbara - luptă, Orbán Kármen - luptă, Szabó Alexa - luptă, Erdei Anna - luptă,  Bara Ştefan - luptă, echipa de juniori feminin compusă din Simon Barbara, Orbán Kármen, Cornea Casandra, Szabó Alexa şi Erdei Anna la luptă echipe.

Locul II: Balog Erik - luptă, Borz Cristian - luptă,  Borz Luca - luptă, Gui Daria Crina - speed kick, Cornea Larisa - luptă, Bajgyik Baranyi Botond - luptă,  Cosma Rareş - luptă, Cornea Casandra - luptă, Papp Attila -  luptă, Tálinger Alex cu Hegedűs Richárd la luptă tradiţională, echipa de juniori feminin la tull echipe.

Locul III: Gui Denisa - speed kick, Szabó János – luptă, Tálinger Alex - luptă, echipa de juniori masculin compusă din Szabó János, Bajgyik Baranyi Botond, Molnár Balázs, Palotás Áron, Cosma Rareş, Fodor Róbert Jr. la tull şi luptă echipe, echipa de juniori feminin la spargeri forţă echipe,  echipa de seniori masculin compusă din Harascsák Gyula, Tálinger Alex, Hegedűs Richárd, Fodor Béla Róbert, Papp Attila şi Fenesi Péter la tull, luptă şi spargeri de forţă echipe.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON