URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 15 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Septembrie 2021, 13:45

144 de cazuri noi Covid şi 6 decese, în Bihor. Incidenţa în Oradea a ajuns la 2,64 

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Numărul de cazuri active de infecţie cu SARS-CoV-2 în Bihor a urcat, sâmbătă, la 1.221, după ce în ultima zi au fost confirmate 144 de cazuri noi. Cele mai multe sunt în Oradea, unde incidenţa a ajuns la 2,64, astfel că municipiul se apropie de borna de la care se va impune obligativitatea prezentării certificatului verde Covid la intrarea în restaurante, cinematografe, meciuri, nunţi, evenimente, spectacole. 

Încă 6 decese

Conform informării transmise sâmbătă de Instituţia Prefectului şi DSP Bihor, în ziua precedentă au fost prelucrate 1.238 de teste, în urma cărora au fost confirmate cele 144 de cazuri noi de Covid-19. 

De asemenea, s-au înregistrat 6 noi decese în rândul persoanelor infectate, bilanţul negru urcând la 1.608. 

În secţiile ATI Covid din Oradea sunt internate în stare gravă 38 de persoane. 

În total, de la debutul pandemiei au fost identificate în Bihor 31.102 cazuri, din care 28.273 au fost declarate vindecate.

Oradea, aproape 600 de cazuri

Informarea autorităţilor din Bihor mai arată că în judeţ sunt 1.221 de cazuri active. Cele mai multe sunt concentrate în Oradea. Este vorba despre 595. Astfel, incidenţa în municipiul reşedinţă de judeţ urcă rapid, ajungând sâmbătă dimineaţa la 2,64 cazuri / mia de locuitori. 

O hotărâre adoptată la nivel naţional în această lună arată că, după depăşirea bornei de 3 cazuri la mie, toţi cei care vor vrea să participe la nunţi, spectacole, concerte, să meargă la cinema sau în restaurante vor trebui întâi să prezinte certificatul verde Covid, care poate atesta vaccinarea cu schemă completă, existenţa unui test negativ recent sau trecerea prin boală.

Rata de 3 la mie a fost deja depăşită în câteva UAT-uri din Bihor, între care comuna Sântandrei. 

În ceea ce priveşte campania de vaccinare anti-Covid, vineri au primit o doză a serului 447 de persoane. În total în Bihor sunt vaccinate 121.066 de persoane cu schema completă. 

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
21 octombrie 2021.
Ce va fi atunci? Intră Oradea în scenariul "roșu". Așa au zis Câțu și Arahat, după oblăduirea dată de Johannis. La cât de căpos îl știm pe Bolojan, precis că o să se apuce de căutat cheile de la poarta Prefecturii.
Postat 26 Septembrie 2021, 10:13 de KP
@Adrian_Reda
Tot ce face unul fara scoala, facem si noi, cei cu scoala ;) Inafara de vorbit prostii :D WorldClim dar chiar si Meteoblue are arhiva meteo. Ajunge de verificat. Nu a disparut, insa stagna (nu stiu ce termen utilizeaza virusologii). Exact cum nu prea ai cazuri de gripa (2 virusuri diferite) si de raceala (cca 3-300 de virusuri diferite) nu vei avea nici covid19. Conditiile meteo din lunile calde (cu umiditate crescuta) nu favorizeaza raspandirea virusurilor respiratorii. Raman exclusiv focare in familie (spatii inchise, uscate, slab aerisite - asa cum sunt locuintele din zone sarace ca in Africa! - uite, un raspuns la o alta intrebare). Atat. Cum n-ai ghiocei in iunie asa n-ai nici berze in decembrie. Apoi ce spui, daca iti povestesc ca am prorocit cum va fi evolutia epidemiologica incepand din Aprilie?? Exact cand si cum vor scadea cazurile? si mai mult! Autoritatile vorbeau de valul patru! Eu am spus exact cum si cand va debuta valul patru!!! Chiar si in ce zone vor fi mai multe cazuri! Ce spui? Sunt proroc??? sau un om putin documentat si cu minima logica, care pune impreuna niste piese puzzle... te ajut... tii minte saptamana rece din august? apoi +/-14 zile (calculat in mod grosolan)... Totul se rezuma la clima si la variatii climatice!!! Faptul, ca autoritatile exagereaza la multe chestii si nu fac ce ar trebui sa faca, nu inseamna ca situatia nu exista.
Postat 26 Septembrie 2021, 09:30 de sasi
Sasi
Poate esti tu mai cult si ne dai detali despre cum a apărut acest virus, cum dispare câteva luni si cum apare de nicăieri. Pote ne spui si cum a fost testat pentru prima data la jocurile olimpice militare. Scuze n am prea facut scoala si am ramas incult dar macar stiu sa scot vaca la păscut, tu sti?!
Postat 25 Septembrie 2021, 23:08 de Adrian_Preda
@Adrian_Reda
uite... alte conspiratii: 1. de o luna de zile nu vad berze!!! deja unii spun ca vor veni in primavara!?! nu este ciudat ca cei de sus deja stiu cand vine noul val de berze????? 2. deja am auzit ca unii vorbesc despre ghioceii care vor aparea in ianuarie-februarie!!! deja stiu!!!!! Atentie!!!! Oculta!!! ..... sau mia bine spus: INCULTA? q.e.d.
Postat 25 Septembrie 2021, 22:51 de sasi
over seven
sa ajunga peste 7!
Postat 25 Septembrie 2021, 22:46 de sasi
Arma biologica
Nu vi se pare ciudat ca la nivel înalt se stie exact când vine valul,? nu vi se pare ciudat ca 4 luni virusul a dispărut ?...mai ciudat o sa vi se para faptul că peste ani de zile vom afla ca periodic am fost supuși cu buna stiinta unui virus care a fost răspândit intenționat. Asistăm la un război al marilor puteri in care armele sunt de natură biologică iar acest război va continua până la o așezare a noii ordini mondiale. Asa ca pana atunci fiți pregătiți să respiratia aer contaminat intenționat !
Postat 25 Septembrie 2021, 16:39 de Adrian_Preda
Trăiască Congresul PNL
.. și Untoldul!
Postat 25 Septembrie 2021, 15:53 de bde
Cazuri active fara simptome, PARADOX?
Maajoritatea cazurilor sunt pozitivi la PCR dar fara simtome, spuneti asa, sa se inteleaga .
Postat 25 Septembrie 2021, 14:47 de spaima_trepadusilor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6109 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON