URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Decembrie 2022, 20:00

12 mașini s-au lovit în lanț din cauza poleiului, pe un pasaj suprateran din Oradea. Amenzi și pentru șoferi, și pentru administratorul drumului (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

12 maşini au fost avariate, joi dimineaţă, după ce au derapat pe pasajul rutier de pe strada Ogorului - care trece peste Calea Aradului - şi s-au lovit de parapeţi ori de alte autoturisme, din cauza poleiului.

Şoferii care au ales să apeleze la Poliţia Rutieră pentru dovada de reparaţie auto s-au ales şi cu sancţiuni pentru viteza neadaptată la condiţiile de drum. „Un abuz!", spune o orădeancă.

În același timp, administratorul drumului s-a ales cu o amendă. 

Viteza cu... simţurile

„Ca să repar maşina, aveam nevoie de o dovadă şi am ales să mergem la Poliţie unde mi s-a spus că trebuie să mă sancţioneze cu avertisment pentru că n-am adaptat viteza la condiţiile meteo", a povestit, pentru BIHOREANUL, orădeanca Andreea Creţ, care s-a ales nu doar cu maşina distrusă de pe urma incidentului, ci şi cu o amendă pe care o consideră abuzivă.

Soțul femeii, Călin Creţ, de profesie consilier juridic, a cerut lămuriri la Poliție. „Ne-am dus la Poliţie. Când ne-a spus că vrea s-o sancţioneze, l-am întrebat cum a stabilit el că soţia a avut viteză neregulamentară. Mi-a spus că prin simţurile lui. Evident că i-am replicat că eventual cu "nesimţurile", că simţurile lui nu reprezintă o aparatură omologată. Aşa că m-a poftit afară, iar soţia a ieşit şi ea cu mine", povestește bărbatul.

Din avertisment în amendă

Orădeanul nu a primit mai multe lămuriri nici de la unul dintre şefii agentului, căci - susține Creţ -, în loc să îl asculte, acesta a tranşat discuţia din start, spunându-i că "are încredere totală în subordonaţi".

„Mi-a zis că nu a fost niciun polei, că de fapt soţia a circulat cu radiator spart, că apa s-a scurs şi de la apa aia au derapat toate maşinile. Şi cele dinaintea noastră, şi cele din spatele nostru, şi de pe banda 1, şi de pe banda 2, toate au derapat de la apa din radiatorul maşinii. Care radiator nu e spart, că avem fotografii, şi are antigel, deci n-ar îngheţa nici la minus 20 de grade. Chiar ne cred imbecili. Atunci de ce a venit maşina cu material antiderapant, pe la 8, pe pod? Că n-a avut ce face?", a spus Creţ. 

Atitudinea celor doi soţi i-a costat, căci la revenirea de la şeful Poliţiei, agentul rutier i-a anunţat că le schimbă sancţiunea cu alta: 6 puncte amendă şi o amendă de 870 lei. "Mi-a zis că dacă n-am fost mulţumiţi cu avertismentul, ne dă amendă şi nu e obligat să-mi explice de ce. Asta e, oricum o vom contesta în instanţă", zice orădeanul. 

Amenzi și pentru alții

Chestionaţi pe marginea cazului, reprezentanţii Poliţiei Bihor transmit oficial că cele 12 maşini au fost avariate din cauza poleiului, dar susţin că evenimentele rutiere nu s-ar fi produs dacă şoferii ar fi adaptat viteza la "la condițiile de carosabil acoperit cu polei". 

„În cursul acestei dimineți, în intervalul orar 06.45 – 07.30, pe pasajul rutier de pe strada Ogorului, peste Calea Aradului, s-a produs o serie de evenimente rutiere fără victime, cauzate de neadaptarea vitezei de conducere la condițiile de carosabil acoperit cu polei, în care au fost implicate, în total, 12 autoturisme", se arată într-o informare trimisă de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, Alina Fărcuţa.

Potrivit sursei citate, polițiștii rutieri au fost la faţa locului, au dirijat traficul şi au pus indicator pentru a semnala prezența poleiului pe carosabil, anunţând de îndată şi pe administratorul drumului, ca să ia măsuri pentru asigurarea siguranţei în trafic.

Cât despre incidentul în care a fost implicată familia Creţ, în comunicat se arată că femeia a fost sancţionată pentru "neadaptarea viteza de deplasare la carosabilul acoperit cu polei", iar "bărbatul a fost rugat să părăsească sediul poliţiei” pentru că cei doi „și-au manifestat, în mod zgomotos și repetat, nemulțumirea pentru sancțiunea contravențională aplicată". 

Potrivit comunicatului, poliţiştii Biroului Rutier Oradea au dispus mai multe măsuri contravenționale în urma evenimentelor din dimineaţa de joi.

Administratorul drumului public, mai precis CNAIR - Secția de Drumuri Naționale Oradea, a fost amendat cu 3.045 de lei, în timp ce şoferii ajunşi la Poliţie, trei la număr, au încasat câte o amendă în valoare de 870 de lei, fiecare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Petre93 aka adi13 aka Drop de ploaie
Am observat ca ești 5 in 1
Postat 10 Decembrie 2022, 11:00 de Sandu2100
Sandu2100
Nu sunt singuru care te face nebun. Nu esti in stare sa procesezi asta? Adica nimeni de aici nu te considera normal.
Postat 10 Decembrie 2022, 05:46 de Petre93
adi13 aka Maikeltroll
Același creion
Postat 09 Decembrie 2022, 19:12 de Sandu2100
sandu2100 prostu
Bai sluga, nu am legatura cu Petre,si cu Maiketroll, ti-am mai spus. Ce instigi iar aici, a spus foarte bine Petre, ce ai iar cu Bolojan. Ce legatura are stirea cu Bolojan, de ce nu va luati o cameraundeva si sa il iubesti acolo pe idolul tau. Ce ma pomesti mai oligofrenule de fiecare data cand cineva te critica sau de il critica pe Bolojan. Tu nu est normal , ti-am mai spus de 100 de ori, locul tau e la spitalul 6. Vezi cumva ca am comentat ceva aici, am vazut comentariu tau dar m-am abtinut sa nu raspund.
Postat 09 Decembrie 2022, 17:08 de adi13
Petre93 aka adi13 aka Maikeltroll
Am vrut sa vad ce te duce capul, dacă spun asta ::::)))) exact t cum ma asteptam.
Postat 09 Decembrie 2022, 16:54 de Sandu2100
Idioțenii cu adaptarea vitezei
Pe polei și dacă mergi cu 20 la oră poți derapa și să mergi în parapet la o mișcare bruscă. Încă o dovadă pt rolul miliției române în a băga bani la buget.
Postat 09 Decembrie 2022, 10:19 de Vio_427
Abuz de putere
Dau amenzi ușor și repede...pentru că pot și se simt bine făcând pe șefii. Nu îi interesează chestiunile de logică, pentru că obosesc dacă gândesc prea profund. Nu se gândesc că amenda lor dată așa ușor ia altuia jumătate de salariu , bine că îl primesc ei pe al lor la timp și cu spor de nesimțire
Postat 09 Decembrie 2022, 09:37 de Ace
Sfat
Daca fam Cret intr-adevar contesta (si ar trebui) sa adauge si abuzul de putere al militianului. Si poate justifica actiunea de contestare, daca militia isi facea treaba, anunta si amenda administratorul drumului inainte. Parca scopul lor era de preventie. Si faptul ca dupa escaladarea la superior a transformat avertismentul in amenda, e abuz. Si raspunsul cum ca el a determinat neadaptarea vitezei la conditiile de drum prin simturile lui, trebuie aratat ca nu a fost la fata locului deci nu i se aplica simturile plus, sa justifice viteza in acele conditii, pe litera legii. Bine au zis BUG mafia in melodia lor.. cand nu reușești in viata te faci militian. Ca politisti sunt tot mai puțini, in schimbi militianu clasic (ala cu "asta e haina statului baaaa!") e omniprezent da nu ai omnipotent, dimpotriva chiar.
Postat 09 Decembrie 2022, 08:33 de poiu
Militieni prosti
Cum sa tragi concluzia aia imbecila? Numai in Oradea politia are alte reguli, nu e caz singular. Sa ii vedeti cum scot vinovat pe cei nevinovati cand sunt implicati prieteni de-ai lor. Si pentru sandu2100 mai poti cu Bolojan? Obsedatule!!!!
Postat 09 Decembrie 2022, 05:48 de Petre93
Roger
Dacă nu făcea Bolojan pasajele, nu se intampla accidentul :::::::))))))
Postat 08 Decembrie 2022, 21:42 de Sandu2100
tupeul unui politist borfas - muschii mei creier nu are
pe acel pod se formeaza mereu polei in aceasta perioada a anului, in orele de varf este un cosmar sa circuli pe el. ne surprinde tupeul borfasului de politist care actioneaza eroic, cu scarba: muschii mei creier nu are. fac ce vreau, nu-ti convine, ia d-aici o amenda si iesi. un stil pur bolojanist as spune. ******** merita adusi in judecata si expus cazul public mai departe. chiar e o chestie care ne priveste pe toti, pt ca s-a intamplat pe domeniul public si oricine putea fi in locul soferitei (probabil au vazut-o femeie si au zis ca e vulnerabila, deci sa ne justificam salariul).
Postat 08 Decembrie 2022, 20:59 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON