URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Martie 2018, 19:20

Cum va arăta noul corp de clădire al Spitalului Municipal din Oradea (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Managerul Spitalului Municipal din Oradea, Maria Silaghi, a anunţat, miercuri după amiază, că a făcut recepţia studiului de fezabilitate pentru construirea unui nou corp de clădire, în care va fi mutată secţia de pediatrie, făcând publice şi imagini cu felul în care va arăta construcţia.

Potrivit unei informări transmise presei locale, recepţia studiului de fezabilitate a proiectului "Construire corp (P+5) spital cu specialităţi pediatrice şi legături funcţionale Oradea" a fost făcută în cursul zilei de miercuri, cu două zile mai devreme faţă de cât fusese estimat.

Este vorba despre proiectul anunţat la finele lunii ianuarie de Silaghi, împreună cu directorul economic de atunci al spitalului, Dacian Foncea. Potrivit celor doi, până la finele anului 2020, unitatea va avea o clădire nouă, doar pentru secţiile de Pediatrie, astfel că în Rogerius vor fi mutate o parte din secţiile exterioare de pe străzile Republicii, Pasteur şi Izvorului.

Silaghi a explicat că, potrivit studiului de fezabilitate, costurile construcţiei (inclusiv manopera), se vor ridica la 57,4 milioane lei cu TVA, respectiv 12,3 milioane euro cu TVA, iar cheltuielile totale vor ajunge la suma de 72,8 milioane lei cu TVA, respectiv 15,6 milioane euro cu TVA.

"Diferenţa dintre cele două sume o reprezintă cheltuielile pentru proiectare şi asistenţa tehnică, utilaje echipamente tehnologice şi funcţionale care necesită montaj, iar din Capitolul: Alte cheltuieli, la Construcţie şi manoperă intră doar lucrări de construcţii şi instalaţii aferente organizării de şantier", arată informarea.

De altfel, managerul a transmis presei şi planşe în care se vede cum vor arăta corpurile de clădire.

Investiţia va fi derulată din banii Primăriei şi ai Spitalului Municipal, iar din fonduri europene vor fi achiziţionate echipamente noi, de la CT şi RMN până la aparate de ventilare mecanică de înaltă performanţă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
si...
Si inca ceva. Nu cred ca se mai poate gasi in ziua de azi asaemenea construiri spiatlicesti asa de inghesuite cum vor fi acestea viitoare trei. Cred ca ar necesita o discutie tehnica specializata. Dar daca e ordin de la impanatul birtinez mere si asa.... asa prost.
Postat 15 Martie 2018, 15:58 de scortosul
?
Ca este nevoie de spatii spatii suplimentare in spitale? INCONTESTABIL! Discutabila este locatia. Dupa mintea mea ar trebui gasita o noua locatie mai periferica si nu intr-o zona de viitoare dezvoltare urbanistica. Actualul amplasament incet, incet va fi.... este deja prea central, prea intr-o zona intens populata plina de poluare sonora, noxe,...... Gandeste cvineva in perspectiva? Un asemenea colos in mijlocul orasului nu cred ca mai corespunde ca functionalitate, protective,....... Cred ca ar fi bine studiat atent toate aspectele pro si contra. Dar daca e ordin de la bitinezie .........
Postat 15 Martie 2018, 14:34 de scortosul
Uau sau waw!
Asa da! Incet incet nu te mai simti in Oradea in anumite locuri cu asemenea privelisti. Asa arata viitorul spital, deja trebuie sa fii putin cu probleme "biblice" sa mai alegi sistemul privat. Mai ales la valoarea cotizatiilor catre stat. Pacat ca se face pe bani externi si nu de la buget, adica sa se si intoarca ceva de la mitici.
Postat 15 Martie 2018, 03:24 de poiu
"managerul a transmis presei şi planşe în care se vede cum vor arăta corpurile de clădire"
Dacă d-na Silaghi sau Bihoreanul ne-ar informa cine este realizatorul studiului de fezabilitate, am afla şi cine va fi câştigătorul licitaţiei pentru execuţie.
Postat 14 Martie 2018, 20:07 de eutanasiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON